تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هر كس فكرش به جايى نرسد و راه تدبير بر او بسته شود، كليدش مداراست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798194805




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خطری برای «سلامت»!


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: خطری برای «سلامت»!
عضو هیات برد سلامت در بلایای وزارت بهداشت با اشاره به تاثیر شهرنشینی در سلامت افراد جامعه، گفت: بر این اساس در ایران به دنبال اقدامات سازمان بهداشت جهانی طرحی با عنوان «پیشگیری از حوادث در سطح شهرستان» و در راستای داشتن جامعه ایمن تدوین و اجرا شده است.
آفتاب‌‌نیوز : دکتر غلامرضا معصومی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به پدیده شهرنشینی که طی قرن‌ها زندگی بشر، رو به تکامل رفته است، گفت: معماری، شهرسازی، عمران، خیابان‌کشی، شریان‌های حیاتی و امنیت از جمله مواردی است که در تامین سلامت انسان‌ها، در کنار زندگی کردن باهم نقش ایفا می‌کنند. این درحالیست که متاسفانه برآیند آنچه تاکنون در طول این قرن‌ها در این حوزه‌ها اتفاق افتاده، آسیب‌ها و حوادث ناگواری بوده که گریبانگیر نسل انسان‌ها شده است.


وی با بیان اینکه طبق بررسی‌های انجام شده، آمار و ارقام به نوعی فواید زندگی شهرنشینی را زیر سوال می‌برند، افزود: بر اساس آمار نحوه شهرسازی، خیابان‌کشی، عمران شهرها ۴۱ درصد مصدومیت‌ها در معابر ترافیکی، ۳۳ درصد مصدومیت‌ها در منزل  و ۱۰ درصد مصدومیت‌ها را در محل کار به دنبال دارد. از طرفی در کشور ما نیز حوادث ترافیکی با ۳۰.۳ درصد، ضربه با ۲۷.۶ درصد و سقوط ۹.۷ درصد سه علت اول مصدومیت ناشی از حوادث محسوب می‌شوند.


معصومی با بیان اینکه از سوی دیگر ۷۰ درصد حوادثی که برای کودکان رخ می‌دهد در خانه‌های غیراصولی و غیر استاندار است، افزود: بر این اساس تدوین استاندارهای روزآمد و پیشرفته برای طراحی و ساخت شهرها از جمله اقداماتی است که مهندسین معماری شهرسازی و عمران انجام می‌دهند تا زندگی شهری عاری از هر گونه حادثه و آسیب ناشی از خطاهای انسانی باشد. در این زمینه سازماندهی‌ها و ساختارهای مختلفی نیز ایجاد شده که شاید بزرگ‌ترین آنها شهرداری‌ها و سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان و... هستند.


وی با بیان اینکه در دنیا اقدامات متعددی برای بهبود  این شرایط شهرسازی انجام شده است، گفت: بر همین اساس سازمان جهانی بهداشت به تشکیل ساختاری تحت عنوان جامعه ایمن یا Safe Community اقدام کرد و الگوی پیشگیری از حوادث در قالب جامعه‌ ایمن، نخستین بار در سال ۱۹۸۸ میلادی از سوی دانشگاه کارولینسکای سوئد پیشنهاد شد و به عنوان الگویی مناسب برای پیشگیری از حوادث در سطح یک شهرستان، مورد قبول سازمان جهانی بهداشت قرار گرفت.


معصومی ادامه داد: اهداف اختصاصی این طرح شامل کاهش وقوع آسیب‌ها، مرگ‌ومیر و معلولیت ناشی از حوادث، جلب حمایت مسئولین سیاسی، جلب همکاری‌های سازمان‌های دولتی، غیردولتی و مردم  در ارتقای آگاهی مردم نسبت به حوادث و اصول ایمنی، جمع آوری اطلاعات لازم و اولویت‌بندی بر اساس معیارهای موجود، طراحی و اعمال مداخله مبتنی بر شواهد و اولویت‌های هر جامعه، پژوهش، پایش و نظارت و ارزشیابی است.


وی همچنین گفت: طرح اولیه جامعه ایمن در ایران نیز در سال ۱۳۷۵ تحت عنوان «پیشگیری از حوادث در سطح شهرستان» تدوین شده است. این طرح از سال ۱۳۷۶ در شهرهای کاشمر (خراسان رضوی)، لاهیجان (گیلان)، بوشهر (بوشهر)، شازند (مرکزی) و اسلامشهر (تهران) به صورت پایلوت اجرا شد. در سال ۱۳۸۳ نیز برنامه جامعه ایمن در یک شهر از هر دانشگاه اجرا شد. در سال ۱۳۸۴ این برنامه در دو شهر از هر دانشگاه اجرا شد و در سال ۱۳۸۷ هم تعداد ۱۲۵ شهرستان مجری برنامه جامعه ایمن در کشور شدند. در عین حال یکی از افتخاراتمان در این حوزه این است که ۲۲ منطقه شهرداری تهران و نهایتا کل شهر تهران به عنوان بزرگ‌ترین شهری که تا کنون عضو این جامعه جهانی شده، ثبت شد.


عضو هیات برد سلامت در بلایای وزارت بهداشت با بیان اینکه ادامه‌دار بودن این همت و واگذاری آن به نهادهای مردمی حائز اهمیت است، اظهار کرد: مهم‌ترین اصل از بین این اصول همکاری و مشارکت مردم در اجرا و ادامه‌دار بودن طرح جامعه ایمن است که البته نیازمند فرهنگ‌سازی درست و آموزش صحیح است. خوشبختانه شهرداری‌های کشور در این چند سال ورود خوبی به این حوزه داشته‌اند و  عملا نهادهای مردمی در این حوزه را تشکیل داده‌اند، بخصوص شهرداری تهران، اما هرچند که این اقدامات در راستای بهبود شرایط و ایمنی بالاتر انجام شده است، اما هنوز هم مشکلاتی در حوزه سلامت و شهرنشینی وجود دارد و قطعا برنامه‌ریزی‌های بیشتری برای رسیدن به هدف نهایی که داشتن جامعه عاری از آسیب و حادثه است، لازم داریم.







۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن