تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسیارند دانشمندانی که جهلشان آنها را کشته در حالی که علمشان با آنهاست، اما به حالش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798041770




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ستاره جعلی نیوزیلند، خشم ستاره‌شناسان را برانگیخت


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ستاره جعلی نیوزیلند، خشم ستاره‌شناسان را برانگیخت
شرکت خصوصی نیوزیلندی «راکت‌لب»، ماهواره‌ای را به فضا پرتاب کرده است که با پنل‌های بازتابنده خود به درخشان‌ترین جسم آسمان شب تبدیل شده و با افزایش آلودگی نوری آسمان، اعتراض گسترده اخترشناسان را برانگیخته است.
آفتاب‌‌نیوز : به نقل از سیناپرس، هفته گذشته، شرکت «راکت‌لب» (Rocket Lab) که مجموعه آزمایشگاهی اکتشاف فضایی در نیوزیلند محسوب می‌شود، پروژه‌ای را در شبه‌جزیره ماهیا (Mahia) راه‌اندازی کرد. «پیتر بک» (Peter Beck) بنیان‌گذار و مدیر اجرایی راکت‌لب به پاس این اقدام، عنوان «گام بی‌نظیر در اکتشاف فضایی - تجاری» را در نیوزیلند کسب کرده و مورد تشویق هم‌وطنانش قرار گرفت.


این درحالی است که اقدام او در سطح جهان با مخالفت‌های گسترده روبه‌رو شده است. بسیاری از ستاره‌شناسان در سراسر جهان نسبت به ساخت و قرارگیری ماهواره‌ای موسوم به «ستاره بشریت» در مدار زمین و تبدیل شدن آن به درخشان‌ترین شیء در آسمان انتقاد کردند.


پروژه راکت‌لب که «ستاره بشریت» (Humanity Star) نام گرفته، مانند ماهواره‌های معمولی نیست. این ماهواره در حقیقت شیئی منفعل از جنس فیبر کربن و شبیه به توپ دیسکو است که حدود ۹۰ سانتی‌متر قطر دارد و سطح آن از ۶۵ پنل (صفحه) با قابلیت بازتابندگی بسیار زیاد تشکیل شده است.


راکت‌لب ادعا کرده است که این ماهواره، نور خورشید را به زمین بازتاب می‌دهد و از هر نقطه در جهان به صورت منبع چشمک‌زن و متحرک نور در آسمان دیده می‌شود. انتظار می‌رود که این ماهواره طی ۹ ماهی که در مدار زمین قرار دارد، به درخشان‌ترین جسم در آسمان شب زمین تبدیل شود.


مؤسس راکت‌لب معتقد است: «ستاره بشریت باید به ما یادآوری کند که زمین، مکانی ضعیف و شکننده در جهان است. این ماهواره تجربه‌ای مشترک برای همه در این سیاره (زمین) ایجاد می‌کند.»


مخالفت‌های گسترده دانشمندان
برخلاف نظرات سازندگان این ماهواره منور، بسیاری از ستاره‌شناسان با این مسئله مخالفند. ریچارد ایستر (Richard Easther) از دانشگاه اوکلند اعلام کرد که راکت‌لب ممکن است به‌طور غیرمستقیم صدمه سنگینی به تجارت حرفه‌ای خود وارد کند.


در حال حاضر، آلودگی نوری یکی از جدی‌ترین نگرانی‌های زیست‌محیطی زمین محسوب می‌شود که مطالعات ستاره‌شناسی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده است. از آنجایی‌که ماهواره ستاره بشریت، کره‌ای پوشیده از پنل‌های بازتابنده است و جز بازتاباندن نور خورشید کار دیگری انجام نمی‌دهد، عملا شاهد حضور ستاره‌ای مصنوعی در آسمان هستیم که برای رصدهای حرفه‌ای اخترشناسان مزاحمت ایجاد خواهد کرد.


ایستر می‌گوید: «ماهواره جدید نیوزیلند به خودی خود مسئله و موضوع مهمی نیست؛ اما مزاحمت نوری آن از یک موضوع پیش‌پاافتاده به مسئله‌ای بغرنج تبدیل می‌شود و باید در آینده منتظر اعتراضات شدیدی جامعه نجوم و ستاره‌شناسی بود.»


مایک براون (Mike Brown)، کاشف برجسته سیارات فراخورشیدی از کلتک (مؤسسه فن‌آوری کالیفرنیا، ایالات‌متحده) هم در توییتر خود با کنایه زدن و تشکر از راکت‌لب و هیجان‌زده شدن از درخشندگی زیاد این ماهواره، از این مسئله انتقاد کرد.


کیلب شارف (Caleb Scharf) مدیر بخش زیست‌اخترشناسی در دانشگاه کلمبیا (ایالات‌متحده) نیز با اعتراض شدید، این مسئله را تجاوز دیگری به جهان شخصی خود عنوان کرد و توضیح داد که انجام اقداماتی از این دست، تجاوز به حریم شخصی و حقوق سایر انسان‌هاست. او مثال زد که ممکن است یک شرکت تبلیغاتی، توانایی نصب تبلیغات خود را در صورت‌فلکی «دب‌اکبر» (خرس بزرگ) داشته باشد و شرکت دیگری بخواهد نام خود را بالای کوه اورست نصب کند. این اقدامات نادیده گرفتن حقوق سایر انسان‌هاست و نباید انجام شود. درهم ریختن الگوی درخشندگی آسمان نیز احساس مشابهی در افراد ایجاد می‌کند.


خبرانلاین 







۰۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن