تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):اگر به تعداد اهل بدر [مؤمن كامل] در ميان شما بود، قائم ما قيام می ‏كرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798026876




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقش هورمون ها در بدن


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
hormonal-imbalance
هورمون ها چه نقشی بر بدن دارند چه تاثیراتی بر بدن ما میگذارند استروژن،پروژسترون،تستسترون،پرولاکتین وFSH / LH  از جمله انواع هورمون های مهم در بدن هستند که تاثیرات زیادی بر  قاعدگی,باروری , میل جنسی , وضعیت روانی , چرخه خواب و اشتهای ما میگذارند. فعالیت مجدد هورمون‌های سیستم تناسلی می‌تواند بر قاعدگی,باروری و میل جنسی و حتی وضعیت روانی و چرخه خواب و اشتهایتان تأثیر بگذارد. در اینجا به چند هورمونی که باعث بروز چنین اختلالاتی می‌شوند می‌پردازیم. اگر ماهی یک بار به سرتان می‌زند و ساعت ۲ بعد از نصفه‌شب از خانه بیرون می‌زنید و دنبال مغازه شیرینی‌فروشی می‌گردید، حدس می‌زنید چه مشکی برایتان پیش آمده باشد؟ شما طبیعی هستید. فعالیت مجدد هورمون‌های سیستم تناسلی می‌تواند بر قاعدگی، باروری و میل جنسی و حتی وضعیت روانی و چرخه خواب و اشتهایتان تأثیر بگذارد. در اینجا به چند هورمونی که باعث بروز چنین اختلالاتی می‌شوند می‌پردازیم.
۱.استروژن
استرادیول (یا هورمون جنسی ماده) در واقع رحم را برای باروری آماده می‌سازد. میزان متعادل و ثابت آن می‌تواند قدرت و میل جنسی و کارکرد سیستم ایمنی را افزایش دهد.
اثرات اصلی: استروژن سیگنال‌های «رشد» را به هر یک از سلول‌های بدن می‌فرستد، از سینه‌ها گرفته تا استخوان‌ها. اما میزان زیاد آن می‌تواند منجر به بروز سندروم پیش از قاعدگی و حتی سرطان سینه شود که دشمن باروری است. میزان کم آن هم می‌تواند به بروز پوکی استخوان بیانجامد.
فعالیت متعادل‌کننده: لاغر بودن زیاد از حد می‌تواند در تولید این هورمون اختلال ایجاد کند، از طرفی سلول‌های چربی زیاد هم نوعی استروژن تولید می‌کنند که همراه با استرادیول، سیستم داخلی بدن را دچار مشکل می‌کند. راه حل، داشتن وزن متعادل و متناسب است. سعی کنید شاخص حجم بدن‌تان بین ۱۸.۵ و ۳۰ باشد.
۲.پروژسترون
پروژسترون هر ماه جداره داخلی رحم (یعنی بستر یا جایگاه جنین) را می‌سازد.
اثرات اصلی: پروژسترون اثر تسکین‌دهنده خفیفی به همراه دارد که می‌تواند منجر به خوابِ راحت و عالی شود. از طرفی می‌تواند میزان حفظ آب، نفخ شکم و یبوست را افزایش دهد.
فعالیت متعادل‌کننده: از آنجایی که تنظیم این هورمون برای شکل‌گیری جنین بسیار مهم است، بسیاری از مادرانی که آرزوی بچه‌دار شدن را دارند به استفاده از کرم‌های بدون نسخه روی می‌آورند. توصیه می‌شود این کار را نکنید. تحقیقات نشان داده این کرم‌ها هیچ فایده‌ای ندارند. چیزی که می‌تواند به شما جواب دهد پنج دقیقه مراقبه یا مدیتیشن در روز است.
۳.تستسترون
این هورمون آندروژن می‌تواند عمل منظم تخمک‌گذاری و میل جنسی پرشور و حرارت شما را پوشش دهد.
اثرات اصلی: میزان بسیار بالای آن –که اغلب با بروز سندروم تخمدان پلی‌کیستیک مرتبط است– می‌تواند منجر به آکنه، شوره یا رشد موهای تیره در نواحی غیرعادی بدن شود. از طرفی کمبود آن می‌تواند قدرت و تمایل جنسی و میزان تندرستی شما را کاهش دهد.
فعالیت متعادل‌کننده: تستسترون زیاد ارتباط بسیار نزدیکی با چاقی دارد، بنابراین سعی کنید شاخص حجم بدن‌تان در حد متعادل باشد. اگر این شاخص پایین است، خوردن غذاهای سرشار از «روی» مانند حمص می‌تواند میزان آن را افزایش دهد.
۴.پرولاکتین
این هورمون در مغز تولید شده و اصلی‌ترین کار آن، کنترل انتشار تخم و تحریک تولید شیر در مادرانی است که تازه زایمان کرده‌اند.
اثرات اصلی: میزان بسیار بالای آن در موارد نادر می‌تواند میل جنسی شما را دچار اختلال کرده و منجر به بروز علائمی شبیه علائم یائسگی شود. افزایش مختصر میزان این هورمون بر روی تخمک‌گذاری تأثیر می‌گذارد. بعد از زایمان، میزان متعادل این هورمون به شما کمک خواهد کرد سریع‌تر وزن کم کنید.
فعالیت متعادل‌‌کننده: اختلال در خواب باعث افزایش میزان هورمون استرس می‌شود، هورمونی مانند کورتیزول و پرولاکتین. با هفت تا هشت ساعت خواب بی‌وقفه و متعادل، این هورمون هم در سطح متعادل خود خواهد بود.
۵.FSH / LH
هورمون تحریک‌کننده غدد لنفاوی (FHS) تخم‌ها را برای بار اول آماده کرده و هورمون لوتئین‌ساز (LH) باعث کاهش آن می‌شود.
اثرات اصلی: میزان مطلوب FSH / LH هم می‌تواند مسبب میزان متعادلی از پروژسترون شود در شرایطی که افزایش میزان آن با مشکلات حافظه، بی‌خوابی و آکنه همراه است.
منبع: الودکتر
3 مهر 1395





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن