تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن ابتدا به سلام مى كند و منافق منتظر سلام ديگران است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798000303




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نسبت معکوس اعتماد عمومی با عمر دولت


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نسبت معکوس اعتماد عمومی با عمر دولت
چند روز بيشتر به سومين سالگرد تحليف رئيس‌جمهور دوره يازدهم در مجلس باقي نمانده و در آستانه ورود به چهارمين سال عمر اين دولت هستيم كه...
نویسنده : محمدجواد اخوان 

چند روز بيشتر به سومين سالگرد تحليف رئيس‌جمهور دوره يازدهم در مجلس باقي نمانده و در آستانه ورود به چهارمين سال عمر اين دولت هستيم. هرچند روزهاي نخست در خصوص مفاهيمي همچون اعتدال، گفتمان دولت، نسبت آن به جناح‌هاي سياسي، بحث و مناقشات بسياري برپا بود، اما گذشت بيش از هزار روز از عمر کابينه به بسياري از ابهامات پاسخ داده است. اکنون مهم‌ترين پرسش آن است که سال چهارم دولت يازدهم که سال پاياني آن نيز است، چگونه خواهد گذشت و آيا بخت ساکنان فعلي پاستور بر بقاي يک دوره ديگر خواهد بود يا خير؟
از همان زمان که آقاي روحاني در انتخابات رياست جمهوري يازدهم با نتيجه‌اي بسيار لب مرزي (7/0 درصدي) رقبا را پشت سر گذاشت و عالي‌ترين مسئوليت اجرايي را بر عهده گرفت، تأويل‌هاي متعددي در خصوص اين رأي و پيامدهاي آن ارائه شد و بسياري آن را نشانه‌اي بر سرمايه اجتماعي شکننده اعتدال‌گرايان تلقي و اين دولت را اولين دولت چهار ساله در ادوار اخير پيش‌بيني کردند.
با اين‌ حال روشن است که براي اظهارنظر در مورد چهار ساله بودن يا نبودن کابينه فعلي با صرف استناد به نتيجه انتخابات نمي‌توان تحليل کرد و علاوه بر آن شاخصه‌هاي ديگري، همچون روند تغييرات کاهنده يا فزاينده سرمايه اجتماعي و نيز رويدادهاي حمايت‌ساز يا گريزان‌کننده سياسي اجتماعي را در نظر گرفت. ناگفته پيداست که مطالعه همه عوامل فوق از حوصله نوشتار حاضر خارج است. از اين‌رو مي‌توان تنها به يک عامل مؤثر در شکل‌گيري سرمايه اجتماعي، يعني «اعتماد» با تمرکز بر وضعيت آخرين سال کابينه پرداخت.
اعتماد مهم‌ترين عاملي است که بدنه اجتماعي حامي يک رئيس‌جمهور و دولت آن را چه در هنگام اخذ رأي و چه در فراز و فرودهاي عمر کابينه شکل مي‌دهد. تجربه نشان داده است که ميزان اعتماد به مديران و دستگاه‌ها در طول مقطع فعاليت‌شان ثابت نبوده و بسته به نوع رفتار و خروجي‌هاي مديريتي متغير است.
يکي از شاخصه‌هاي مؤثر اعتماد، ميزان پاسخگويي به مطالبات است. اکنون در بررسي اين شاخصه در دولت بايد ديد افکار عمومي ميان وعده‌هاي داده ‌شده و تحقق وعده‌ها چگونه قضاوت مي‌کند؟ روشن است که با گذشت هر ساعت از عمر دولت، اين قضاوت حساس‌تر مي‌شود و در سال پاياني دولت، همه منتظر تحقق بسياري از وعده‌ها هستند. هرچند در کوران رقابت‌هاي انتخاباتي، آقاي روحاني وعده حل بسياري از مشکلات مردم را در 100 روز اول کار دولت داد، اما پس از گذشت هزار روز همچنان چشم‌هاي به انتظار نشسته مردم را مي‌توان مشاهده کرد. طبعاً حاميان جدي ايشان که معتقد به دادن زمان و فرصت کافي براي کار به دولت بوده‌اند، در سال آخر نمي‌توانند نگراني خود از عدم تحقق وعده‌ها را کتمان کنند! اين روند در سال آخر کابينه شتاب بيشتري خواهد گرفت.
علاوه بر مطالبات، نوع رفتار عمومي مديران نيز در شکل‌گيري اعتماد مؤثر است. چند هفته‌اي است که افکار عمومي ناگهان با پديده عجيب و دهشتناک فيش‌هاي حقوقي نجومي مديران مواجه شده و نگراني عميقي از شکل‌گيري اشرافيت و حرام‌خواري و دست‌اندازي امانت‌داران بيت‌المال به آن در جامعه موج مي‌زند. اين پديده هرچند صرفاً ناشي از دولت يازدهم نبوده و ريشه در تحولات مديريتي چند دهه اخير دارد، اما بسياري معتقدند که رويکرد و گفتمان تکنوکرات برخي مديران اعتدال‌گرا، موجب تشديد آن در سه سال اخير شده است. هرچند دولتمردان فعلي بنا بر عادت مألوف کوشيدند اين ايراد را نيز متوجه دولت قبلي‌ها بکنند، اما پايان يافتن کوپن «تقصير قبلي‌ها» در جامعه سبب افت شديد اعتماد عمومي نسبت به مديران اجرايي فعلي شده است. اکنون هر روزه همه منتظرند تا فيش کدام مدير دولتي از شبکه‌هاي اجتماعي سر درآورد و اين براي دولت يک آسيب جدي است.
البته شايد اگر دولتمردان يازدهم از روز اول سرمايه اجتماعي را چک سفيد امضا و بدون تاريخ انقضا تلقي نمي‌کردند، اکنون اميدهاي بيشتري براي بقا در پاستور داشتند.
سال چهارم عمر دولت حساس و سرنوشت‌ساز است و بايد ديد آيا اعتدال‌گرايان خواهند توانست آب‌رفته را به جوي بازگردانند يا نه؟!
 

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن