تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به جرّاح مدائنى فرمودند: آيا به تو بگويم كه مكارم اخلاق چيست؟ گذشت كردن از مردم، سهي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798243652




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مغز ٨٠٠‌هزار كودك به خاطر سوء تغذيه رشد نمي‌كند!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مغز ٨٠٠‌هزار كودك به خاطر سوء تغذيه رشد نمي‌كند!
سوء‌تغذيه در ايران آنقدر مشهود است كه بتوان از ميزان قد و نوع رشد بچه‌ها به آن پي برد. با اينكه در آمارهايي كه اخيراً در مقايسه با 20 سال پيش منتشر شده، كاهش سوء‌تغذيه در كودكان به چشم مي‌خورد، اما در مناطق محروم هنوز اين رقم بالا است و دو برابر رقم كشوري مشكل وجود دارد.
نویسنده : محمد‌رضا هاديلو 


سوء‌تغذيه در ايران آنقدر مشهود است كه بتوان از ميزان قد و نوع رشد بچه‌ها به آن پي برد. با اينكه در آمارهايي كه اخيراً در مقايسه با 20 سال پيش منتشر شده، كاهش سوء‌تغذيه در كودكان به چشم مي‌خورد، اما در مناطق محروم هنوز اين رقم بالا است و دو برابر رقم كشوري مشكل وجود دارد. آمارها در شرايطي از وجود 200 هزار كودك زير شش سال دچار سوء‌تغذيه در كشور خبر مي‌دهند كه چند روز پيش وزير كار، تعاون و رفاه اجتماعي نيز از شناسايي ٢٠٠‌هزار مادر مبتلا به سوء تغذيه خبر داد كه شناسايي آنها با كمك مراكز بهداشتي در روستاها و شهرهاي كوچك انجام شده و هدف از جمع‌آوري اين آمار، برنامه‌ريزي غذايي بود زيرا سوء‌تغذيه و فقر در مادران تأثيرات زيادي روي سلول‌هاي عصبي كودكان خواهد داشت.
 در حال حاضر، گروه‌هايي از جمعيت كشور دچار سوء‌تغذيه هستند كه با مسائل ناشي از كم‌غذايي مانند سوءتغذيه پروتئين ـ انرژي، كم‌خوني، فقر آهن، اختلالات ناشي از كمبود يد، كمبود روي، كلسيم، كمبود ويتأمين‌هاي A، B2 و D مواجه هستند. البته بخش ديگري از جمعيت نيز با مشكلات ناشي از اضافه مصرف يا مصرف رژيم غذايي نامتعادل ـ چاقي، ديابت و بيماري‌هاي قلب و عروق ـ رنج دست و پنجه نرم مي‌كنند.
گزارش‌هاي موجود حاكي از آن است كه حداقل 6ميليون نفر از جمعيت كشور دچار پوكي استخوان هستند. شيوع كم‌خوني در 40 درصد كودكان زير دو سال كشور قابل‌ملاحظه است. 11 درصد كودكان زير پنج سال كشور دچار كم‌وزني متوسط و شديد و 15 درصد آنان دچار كوتاه‌قدي تغذيه‌اي متوسط و شديد هستند.
به عقيده كارشناسان، فقر يكي از عوامل مهم ايجاد سوءتغذيه و در عين حال يكي از عواقب آن است. به سخن ديگر، فقر سبب ايجاد سوءتغذيه و ناتواني جسمي و ذهني مي‌شود كه به نوبه خود فقر بيشتري را به دنبال خواهد داشت. با اين حال نبايد فراموش كرد كه فقر تنها علت سوءتغذيه نيست و عوامل فرهنگي، اجتماعي و بهداشت و سلامت عمومي جامعه در ايجاد سوءتغذيه نقش دارند.
 
سوء‌تغذيه در مناطق محروم دو برابر است
سوء‌تغذيه كودكان با سه شاخص قد، وزن و لاغري تعريف مي‌شود. بر همين اساس و طبق گزارش‌ها، شيوع سوء تغذيه از نوع كم‌وزني در كشور 4 درصد، كوتاه قدي تغذيه‌اي 8/6 درصد و لاغري 3 درصد است.
رئيس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت با بيان اينكه وضعيت سوء تغذيه در كشور در مقايسه با دهه‌هاي گذشته بهبود يافته است، به مقايسه وضع كنوني با آمار سال 1374 پرداخت و گفت: «اگر در سال 1374 حدود 20 درصد كودكان دچار كوتاه قدي تغذيه‌اي بودند، اين رقم امروز به زير 7 درصد رسيده است، يعني ارتقاي بيش از 50 درصدي در وضعيت تغذيه‌اي طي دو دهه داشته‌ايم. »
دكتر زهرا عبداللهي با اشاره به اينكه نرخ اين شاخص‌ها در استان‌هاي محروم مثل سيستان وبلوچستان، كهگيلويه و بويراحمد، جنوب كرمان، ايلام، جنوب خراسان و. . . دو برابر ساير مناطق است، افزود: «با اينكه بهبود قابل‌ملاحظه‌اي در وضعيت تغذيه‌اي كودكان داريم، اما در مناطق محروم هنوز اين رقم بالا است و دو برابر رقم كشوري مشكل وجود دارد، يعني اگر متوسط كشوري ما 4 درصد است، اين رقم در سيستان و بلوچستان 12 درصد است. بنابراين تأكيد برنامه‌هاي ما روي مناطق محروم كشور است كه هنوز شيوع سوء‌تغذيه بالا است. اين مناطق مشكل بيشتري دارند. »
 
مادراني با سوء‌تغذيه
متخصصان گوارش كودكان معتقدند سوء تغذيه دو نوع است؛ يك نوع آن سوء تغذيه‌اي است كه به علت بيماري مزمن ايجاد مي‌‌شود، مثلاً كودكي كه گرفتاري كبدي يا بيماري قلبي دارد اجباراً بيماري سوء تغذيه پيدا مي‌كند كه به آن سوء‌تغذيه ثانويه مي‌گويند اما سوء‌تغذيه‌اي كه در بيشتر موارد در موردش صحبت مي‌شود به خاطر عدم تأمين غذاي كافي ايجاد مي‌شود.
برخي سايت‌هاي خبري ادعا كرده‌اند كه مغز ٨٠٠‌هزار كودك ايراني يعني حدود يك‌چهارم كل كودكان ايراني رشد نمي‌كند! و عامل اين اتفاق هم سوءتغذيه اين كودكان است. آنها اين پرسش را مطرح كردند كه آيا تا ٢٠‌سال آينده، يك چهارم جمعيت جوان ايران عقب‌ماندگي‌هاي ذهني خواهند داشت؟ حتي فكركردن به اين موضوع هم دلهره‌آور است چه رسد به اينكه بدانيم اين يك خطر واقعي است زيرا ٩٠‌درصد رشد مغزي انسان‌ها، تا شش سالگي آنها شكل مي‌گيرد. بنابراين اگر رشد مغزي كودكي در اين سنين تكامل نيابد، او تا آخر عمر، با ذهني تكامل نيافته زندگي خواهد كرد.
اين عقب‌ماندگي ذهني، نه فقط زندگي شخصي او كه كل جامعه را متأثر خواهد كرد، از زندگي خانوادگي و زناشويي و تربيت فرزندان گرفته تا آسيب‌هاي اقتصادي و بزه‌هاي اجتماعي. علت اين عقب‌ماندگي و رشد ناكامل مغزي نيز بسيار ساده است؛ «سوءتغذيه».
چند روز پيش علي ربيعي، وزير كار، تعاون و رفاه اجتماعي نتايج تحقيقات مختلفي درباره كودكان ايراني را با خود به نخستين همايش ملي رشد و تكامل همه‌جانبه كودك، جهشي به سوي عدالت اجتماعي آورده بود كه بر اساس آنها گفت: «٢٠٠‌هزار مادر مبتلا به سوء تغذيه در كشور در‌ سال ٩٣ شناسايي شده‌اند كه شناسايي اين تعداد مادر با كمك مراكز بهداشتي در روستاها و شهرهاي كوچك انجام شده است. هدف از جمع‌آوري اين آمار، برنامه‌ريزي غذايي بود و اينكه سوء‌تغذيه و فقر در مادران تأثيرات زيادي روي سلول‌هاي عصبي كودكان خواهد داشت. »
رقمي كه اگر بپذيريم سوء تغذيه چه عواقب ناگواري در پي دارد، از همين الان بايد منتظر تولد فرزنداني مشكل‌دار از مادراني باشيم كه به دردهاي مختلف گرفتارند.
البته ديروز معاون بهداشت وزارت بهداشت هم آماري را اعلام كرد كه بر اساس آن بيماري كم‌خوني و كمبود ويتامين D در زنان مورد توجه قرار گرفته بود. علي‌اكبر سياري با اشاره به اينكه در 10 سال گذشته كمبود ويتأمين D 10 برابر افزايش يافته است، گفت: «به علت اينكه فعاليت بدني و ورزش در زنان بسيار پايين‌تر از مردان است، خانم‌هاي روستايي ايراني نيز بسيار چاق‌تر از زنان امريكايي هستند. به همين خاطر 49‌درصد خانم‌هاي بالاي 30 سال ايراني به اضافه‌وزن و چاقي مبتلا هستند. »

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن