تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):چه چيز مانع مى شود كه هر گاه بر يكى از شما غم و اندوه دنيايى رسيد، وضو بگيرد و به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798244940




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاهش استرس بارداری با نقشه قبلی


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
کاهش استرس بارداری با نقشه قبلی




بارداری حتی اگر با برنامه ریزی قبلی و آمادگی کامل همراه باشد باز هم تغییر بزرگی در زندگی هر زنی محسوب می شود و هر تغییری هرچند خوشایند همواره می تواند زمینه ساز اضطراب و به دنبال آن افسردگی باشد.











هفته نامه زندگی مثبت - دکتر لیلا بهنام، روان شناس خانواده: مادر شدن یکی از شیرین ترین تجربه های زنان است اما همین تجربه شیرین گاهی می تواند کام والدین را تلخ کند، آن هم نه تنها خانم هایی که در زندگی شان با مشکل های زیادی دست و پنج نرم می کنند بلکه هر زنی ممکن است در این دوران به افسردگی مبتلا شود و استرس های مضاعفی را متحمل شود، اما چرا؟

بارداری حتی اگر با برنامه ریزی قبلی و آمادگی کامل همراه باشد باز هم تغییر بزرگی در زندگی هر زنی محسوب می شود و هر تغییری هرچند خوشایند همواره می تواند زمینه ساز اضطراب و به دنبال آن افسردگی باشد. از طرف دیگر، تغییرات هورمونی هم یکی از عوامل بسیار مهم ابتلای خانم ها به افسردگی بارداری هستند. در دوران بارداری به ویژه ماه های اول سطح برخی از هورمون های بدن خانم باردار خیلی سریع افزایش پیدا می کند و همین موضوع وضعیت شیمیایی مغز را به هم می زند و فرد مستعد افسردگی می شود.


کاهش استرس بارداری با نقشه قبلی



این در حالی است که برعکس این امر بعد از زایمان اتفاق می افتد. بعد از زایمان سطح برخی از هورمون ها در بدن کم می شود که می تواند باعث بروز افسردگی در خانم ها شود.

اما تغییراتی هورمونی تنها دلیل ابتلا به افسردگی بارداری نیست و عوامل محیطی نیز می توانند در این زمینه موثر باشند. در ادامه به برخی از عوامل موثر و زمینه ساز ابتلا به افسردگی بارداری اشاره می کنیم:

• افرادی که سابقه ابتلا به اختلال هایی مانند افسردگی، اضطراب و وسواس دارند.

• بی توجهی همسر یا حتی حضور نداشتن او

• بارداری ناخواسته، بارداری در سین پایین و بارداری سخت (به طور مثال مادرانی که به دلایل پزشکی باید در دوران بارداری استراحت مطلق داشته باشند) و حتی ویارهای سخت دوران بارداری

سابقه بارداری های ناموفق و سقط های مکرر

افرادی که بعد از مدت ها درمان های ناباروری، باردار می شوند. این افراد مدام نگران و مضطرب هستند که آیا دوران بارداری به خوبی تمام خواهد شد و فرزند آنها سالم به دنیا می آید و همین اضطراب می تواند زمینه ساز افسردگی در آنها شود.

پیشگیری قبل از بارداری

برای پیشگیری از افسردگی دوران بارداری بهتر است تا حد امکان قبل از باردار شدن ملاحظات لازم را انجام دهید. بنابراین نخستین گام این است که با برنامه ریزی و در زمان مناسب باردار شوید. مثلا اگر دچار اختلال هایی مانند افسردگی و اضطراب هستید ابتدا آنها را درمان کنید. در ضمن هرگز فکر نکنید بچه دار شدن راهی است برای حل اختلاف های شما و همسرتان چرا که این موضوع نه تنها کمکی به شما نمی کند بلکه مشکل هایتان را بیشتر خواهد کرد. پس اگر مدام با همسر تان بحث و بگو مگو و دعوا دارید ابتدا مشکل هایتان را حل و بعد به بچه دار شدن فکر کنید.

بعد از بارداری هم اگر نشانه های افسردگی و تغییرات خلقی را در خودتان احساس کردید با پزشکتان درباره آنها صحبت کنید.

در بسیاری از موارد کمی تغییر در شیوه زندگی افسردگی شما را کاهش می دهد اما گاهی هم ممکن است از اقدامات پزشکی مانند روان درمانی، رفتاردرمانی و در صورت نیاز دارو درمانی استفاده شود. نکته مهم این است که زنانی که نسبت به درمان افسردگی بارداری خود بی تفاوت هستند بعد از زایمان افسردگی شان باقی می ماند و تشدید می شود و البته درمانش هم سخت تر خواهد بود.


کاهش استرس بارداری با نقشه قبلی



برای بچه دار شدن برنامه ریزی کنید

بچه دارشدن یک مرحله بسیار مهم، ویژه و متفاوت در زندگی هر فردی است که با هیچ یک از مراحل دیگر زندگی انسان قابل مقایسه نیست. برای اینکه وارد این مرحله از زندگی شوید باید به 2 اصل اساسی در زندگی توجه داشته باشید، بینش و پذیرش. یعنی اینکه باید قبل از بچه دار شدن به راستی بدانید که قرار است وارد چه مرحله جدیدی در زندگی خود شوید.

واقعیت این است؛ تصوری که ما از فرزندپروری دیگران داریم تصویری ناقص در این مورد به ما می دهد. بنابراین باید با پرس و جو و مطالعه و حتی کمک گرفتن از نظرات کارشناسان به درک درستی از این دوران برسیم و سپس تصمیم بگیریم آیا واقعا می توانیم مسئولیت بچه دار شدن را بپذیریم یا نه. چرا که این دوره سرشار از مسئولیت هایی است که هرگز تمام نخواهند شد. به ویژه یک سال اول پر از مشغله ها، نگرانی ها و سختی های خاص خودش است که برنامه زندگی والدین را به هم می ریزد و روی رابطه آنها با دیگران و حتی خودشان تاثیر می گذارد.

در صورتی که خانواده ای مرد نخواهد بچه دار شود و به اصرار زن صاحب فرزند شود احتمال زیادی دارد که مرد در دوران بارداری و بعد از وضع حمل به خوبی از همسرش حمایت عاطفی نکند. این در حالی است در این 2 مرحله زن به حمایت عاطفی زیادی از سوی همسرش نیاز دارد و کم توجهی یا بی توجهی مرد می تواند زن را در معرض آسیب هایی ازجمله ابتلا به افسردگی بعد از زایمان قرار دهد.

چنین وضعیتی به طور حتم روی بچه هم تاثیر می گذارد و فرزندان خانواده در معرض دلبستگی ناایمن دوران نوزادی است که خود زمینه ساز بسیاری از اختلال های روان شناختی بزرگسالی خواهد بود. در چنین شرایطی مشکل های جسمی زن در دوران بارداری مانند تهوع و استفراغ و حتی درد زایمان و سزارین بیشتر خواهد بود و بیشتر در معرض افسردگی بعد از زایمان قرار دارد.

بچه این خانواده هم در معرض دلبستگی ناایمن دوران نوزادی و مشکل های بعد روان شناختی قرار خواهد داشت. بنابراین بدون توافق قلبی زن و مرد هرگز زوج ها نباید بچه دار شوند.

اگر یکی از زوج ها بعد از گذشت سال های قابل قبول از ازدواج همچنان دوست ندارد بچه دار شود و این موضوع باعث اختلاف بین زوج ها شده باید به یک متخصص مراجعه کنند. چنین مقاومتی ممکن است ریشه در یک اضطراب بیمارگونه داشته باشد.







تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن