تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):ابتداى هر كتابى كه از آسمان نازل شده، بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم است. هر گاه بس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798134217




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آبیاری مزارع و صیفی‌جات شرق تهران با فاضلاب خام!


واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: آبیاری مزارع و صیفی‌جات شرق تهران با فاضلاب خام!

آبیاری مزارع و صیفی‌جات شرق تهران با فاضلاب خام!


در حالی که فعالان محیط‌زیست با ارسال تصاویری، از آبیاری زمین‌های کشاورزی با فاضلاب خام در دو روستای «کرشت» و «باغ کمش» واقع در شرق تهران خبر می‌دهند، مسئولان ذی‌ربط این موضوع را رد کرده و از آن ابراز بی‌اطلاعی می‌کنند.
خبرگزاری آنا: چند سالی می‌شود که خبر آبیاری مزارع و صیفی‌جات با فاضلاب مطرح شده و به قول عده‌ای حتی تشویش اذهان عمومی را هم به دنبال داشته است. اقدامی که به باور کارشناسان علت اصلی بروز و شیوع بیماری‌های صعب‌العلاج از جمله سرطان شده است. سال گذشته کاظم ندافی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اعلام کرد که با وجود کاهش ۷۰ درصدی آبیاری مزارع با فاضلاب در کشور، هنوز کشت محصولات کشاورزی به خصوص سبزی و صیفی‌جات تحت آبیاری با فاضلاب خام ادامه دارد. او با استناد به آماری که وزارت بهداشت اعلام کرده بود گفت که تا سال 89، 8819 هکتار از زمین‌های کشاورزی کشور با فاضلاب خام آبیاری شده اما تا پایان سال 92 با اقدامات وزارت بهداشت سطح این مزارع به 2500 هکتار کاهش پیدا کرد. وی تاکید کرد که با این وجود هنوز هم آبیاری مزارع با فاضلاب ادامه دارد و بخش مهمی از مزارع سبزیکاری و صیفی‌کاری در جنوب تهران با فاضلاب خام آبیاری می‌شود اما هنوز اطلاعاتی درباره آبیاری صیفی‌جات در زمین‌های کشاورزی شرق تهران از سوی منابع رسمی منتشر نشده است. این در حالی است که یک فعال محیط زیست با ارسال تصاویری برای خبرگزاری آنا مدعی شده است که زمین‌های کشاورزی دو روستای «کرشت» و «باغ کمش» به خاطر کم‌آبی از فاضلاب تصفیه نشده شهر «پردیس» استفاه می‌کنند. فاضلاب تصفیه نشده پردیس در جهت شیب منطقه حرکت کرده و به سمت تاسیسات هم هدایت می‌شود و به تازگی دیده شده است که برخی از کشاورزان منطقه برای کاشت و پرورش صیفی‌جات از این فاضلاب استفاده می‌کنند.  
 
فریبا فتحی در تایید این خبر به آنا توضیح می‌دهد: شهرک پردیس سال‌ها پیش بدون توجه به ایجاد زیرساخت‌های لازم برای استقرار جمعیت و تصفیه‌خانه فاضلاب در شرق تهران ایجاد شد. هر چند این اقدام در زمان خود قدری عجولانه صورت گرفت اما بی‌توجهی برخی از مسئولان باعث شد تا این شهرک که اکنون به آن شهرستان گفته می‌شود با وجود داشتن جمعیتی بیش از سه هزار نفر و قرار گرفتن در بالادست سد ماملو هنوز تصفیه‌خانه فاضلاب نداشته باشد و بخشی از فاضلاب تصفیه نشده آن به آب پشت سد ماملو منتقل شده و بخشی هم وارد آب‌های زیرزمینی شود. وی بر این باور است که فاضلاب تصفیه نشده پردیس در جهت شیب منطقه حرکت کرده و به سمت تاسیسات هم هدایت می‌شود و به تازگی دیده شده است که برخی از کشاورزان منطقه برای کاشت و پرورش صیفی‌جات از این فاضلاب استفاده می‌کنند. این کارشناس محیط‌زیست با هشدار در خصوص پرورش این سبزیجات با فاضلاب خام، می‌گوید: در اثر چنین اقدامی فلزات و عناصر خطرناک رفته رفته وارد بدن مصرف کننده شده و در نهایت باعث شیوع بیماری‌های صعب‌العلاج از جمله سرطان خواهد شد. او همچنین یادآور می‌شود: با توجه به اینکه دو روستای «کرشت» و «باغ کمش» که سبزیجات آن با آب فاضلاب آبیاری می‌شوند، منطقه صنعتی هم محسوب می‌شوند اما با وجود تمام تلاش‌های محیط‌زیست برای کنترل پساب‌های صنعتی در این منطقه، هنوز شاهد تخلف‌هایی هستیم که در این حوزه صورت می‌گیرد و برخی از صاحبان این صنایع پساب انسانی و صنعتی‌ خود را در منطقه بدون رعایت موازین زیست محیطی رهاسازی می‌کنند. این اقدام هم آلودگی خاک را به دنبال دارد و هم سلامت دام و انسان را به شدت به خطر می‌اندازد. عضو انجمن زیست بوم پاک، همچنین بیان می‌کند: آب‌های زیرزمینی در اثر ورود این پساب‌ها آلوده می‌شوند و این خود به تدریج چرخه آب‌های زیرزمینی استان را هم آلوده خواهد کرد. هرچند ما به عنوان فعالان محیط‌زیست در این خصوص به طور مکرر با آبفا و سازمان حفاظت محیط‌زیست و دستگاه‌های متولی ایجاد تصفیه‌خانه فاضلاب در شهر پردیس مکاتبه کرده‌ایم اما همچنان شاهد آن هستیم که عزمی جدی برای احداث این تصفیه‌خانه در شهر پردیس وجود ندارد.

پساب پردیس دارای سیستم « سبتیگ تانک » است، اما تصفیه‌خانه ندارد مدیرکل دفتر روستایی استانداری تهران اما نظر متفاوتی در این خصوص دارد. «حسین الماسی» با ابراز بی‌اطلاعی از آبیاری صیفی‌جات در شرق استان تهران با فاضلاب شهر پردیس، می‌گوید:‌ پساب پردیس سبتیگ تانک (مخازن نگهداری فاضلاب خام) دارد و به نظر نمی‌آید که برای کشاورزی از آن استفاده شود. او با ابراز بی‌اطلاعی از این اقدام کشاورزان شرق تهران تاکید می‌کند که این موضوع را پیگیری خواهد کرد اما یادآور می‌شود که در قسمت شرقی تهران مزارع کشاورزی آنچنانی وجود ندارد و بیشتر باغ‌های شخصی و کارخانه سیمان در این بخش از تهران واقع است. با این وجود مدیرکل دفتر روستایی استانداری تهران تایید می‌کند که شهرستان پردیس هنوز سیستم تصفیه فاضلاب ندارد. اطلاعی ندارم اما پیگیری می‌کنم مدیرکل محیط‌زیست استان تهران هم اطلاعی از آبیاری زمین‌های شرق تهران و دو روستای « کرشت» و « باغ کمش» با فاضلاب خام پردیس ندارد و قول می‌دهد که این موضوع را پیگیری خواهد کرد. در پایش‌ محلی که از این دو روستا صورت گرفت، مشخص شد که کشاورزان این مناطق به عمد فاضلاب خام و تصفیه نشده پردیس را به زمین‌های کشاورزی خود هدایت کرده و از آن برای آبیاری محصولاتی همچون، کدو، خیار، هندوانه، لوبیاسبز و گل استفاده می‌کنند.  
 
«محمد هادی حیدرزاده» می‌‌گوید: شهر جدید پردیس که اکنون دیگر به آن شهرستان می‌گویند از همان اول هم سیستم تصفیه فاضلاب نداشت و این معضل سال‌هاست که حل نشده است اما اینکه زمین‌های کشاورزی منطقه با این فاضلاب آبیاری می‌شود را اطلاعی ندارم چون تاکنون گزارشی در این باره به محیط‌زیست ارائه نشده است و به طور جد این موضوع را پیگیری خواهیم کرد. با این وجود یک فعال محیط‌زیست که پایش و ارزیابی زیست‌محیطی در این دو روستا را انجام داده و تمایلی به فاش شدن نامش ندارد، در این باره به آنا می‌گوید: در پایش‌ محلی که از این دو روستا صورت گرفت، مشخص شد که کشاورزان این مناطق به عمد فاضلاب خام و تصفیه نشده پردیس را به زمین‌های کشاورزی خود هدایت کرده و از آن برای آبیاری محصولاتی همچون، کدو، خیار، هندوانه، لوبیاسبز و گل استفاده می‌کنند.







سه شنبه, 06 مرداد 1394 ساعت 02:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 315]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن