تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):خوش اخلاقى عبادت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798183619




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زیر خط فقر؛ وسط گود زندگی/روایت آماری و واقعی از زندگی مردمی که دستمزدهای پایین، سفره معیشت‌شان را خالی کرده است


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: زیر خط فقر؛ وسط گود زندگی/روایت آماری و واقعی از زندگی مردمی که دستمزدهای پایین، سفره معیشت‌شان را خالی کرده است
رشد سالانه تعداد خانواده‌هایی که در وضعیت اقتصادی زیر خط فقر قرار دارند، شرایط را برای مردم و جامعه بحرانی کرده است.
آیدین پورخامنه - بحران های اقتصادی با خود بیکاری به همراه دارند. بیکاری موجب فقیرتر شدن و افزایش خشونت در سطح جامعه می‌شود. روندی رو به گسترش که حکایت از سخت تر شدن شرایط اقتصادی کشور دارد. در این شرایط فرد متوجه می‌شود که امکانات برای زندگی و رشد، به صورت برابر تقسیم نشده است. در شرایطی که فرد فقیر برای دستیابی به آموزش پایه‌ای تلاش می‌کند، فرد مرفه با استفاده از امکانات روز، توانایی‌های خود را پرورش می‌دهد. در این وضعیت مشخص است که کدام گروه می‌تواند خود را به انواع وسایل برای زندگی مجهز کند.بنا به گفته محمدحسین شریف زادگان دانشیار توسعه اقتصادی و برنامه‌ریزی دانشگاه شهید بهشتی خطر فقر از جایگاه قانونی آن باید اعلام شود بر این براساس آماری که وزارت کار و رفاه اجتماعی در سال 91 اعلام کرده است: در سال ١٣٩١ در كل كشور در مناطق شهری 33/4درصد از خانوارهای شهری زیر خط فقر مطلق بوده‌اند و در مناطق روستایی 40/1 درصد. این در حالیست که بر طبق گزارش بانك جهانی در پایان دوره دولت سازندگی سال 1376، 19/8 درصد و در سال ١٣٨٤ آخر دولت اصلاحات 11/5 درصد از خانوارهای شهری و روستایی زیر خط فقر مطلق بوده‌اند. امری که حکایت از بدتر شدن شرایط اقتصادی در اواخر کاری دولت قبل دارد.


دامنه نابسامانی های اقتصادی اما طی دوسال گذشته با وجود اقدامات دولت برای کاستن مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم همچنان پابرجا بوده است چنانچه حسین راغفر تحلیلگر امور رفاه معتقد است «خط فقر در ایران را نمی‌توان با یک عدد و شاخص ملی اعلام کرد. شرایط زندگی در بخش‌های مختلف کشور متفاوت است. استان‌ها از نظر توسعه یافتگی شرایط متفاوتی با هم دارند که در محاسبات خط فقر موثر است. در تهران برای یک خانواده 5 نفری خط فقر 2 میلیون و 500 هزار تومان است. »


این چهره اقتصادی چنین ادامه می‌دهد «محاسبات خط فقر را بر مبنای آمارهای رسمی کشور انجام داده‌ایم که نشان می‌دهد در سال 93 و در تهران برای یک خانواده 5 نفری ماهانه 2 میلیون و 500 هزار تومان و در کمترین مقدار برای یک خانواده 5 نفری در یک روستا حدود یک میلیون تومان است.» این اقتصاددان برآورد کرده که بر مبنای اطلاعات جمعیتی سال 91 حدود 40 درصد از جمعیت ایران زیر خط فقر قرار دارند.


آمارهای جدید بانک مرکزی نیز حکایت از آن دارد که میانگین هزینه خانوار شهری در طول سال به 28میلیون تومان رسیده است این یعنی یک خانوار شهری باید ماهانه 2 میلیون و 320 هزار تومان درآمد داشته باشد در حالیکه میانگین دریافتی کارگران کمتر از یک میلیون تومان است. کارمندان و بازنشستگان نیز وضعیت بهتری نسبت به کارگران ندارند و حداقل حقوق آنها هم 600 هزار تومان برآورد شده است. 


با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال باز هم دغدغه دستمزد و مشکلات کارگران بازگشته است، دستمزدهایی که هر سال محل چالش و بحث فراوانی میان کارفرمایان و کارگران بوده و هر سال نیز کارگران فشار ناشی از پایین بودن افزایش دستمزدها را بردوش کشیده اند. 


مقایسه حداقل دستمزد و نرخ تورم در 4 سال اخیرسالنرخ تورم سالانه (درصد)نرخ دلار در بازار آزادحداقل حقوق کارگران به تومانحداقل حقوق کارگران به دلاردرصد افزایش حداقل حقوق139021.51900330.300173.89139130.53500389.700111.318139234.73000487.124162.3251393203200608.90619025
اعداد به زیباترین شکل می‌توانند این مصیبت را به تصویر کشند. فقر بر روی زندگی تمام اعضای خانواده تاثیر منفی خود را خواهد گذاشت. والدین و افراد بالغ خانواده مجبورند بیشترین ساعات عمر خود را به کار کردن بگذارند. اگر شرایط اقتصادی برای خانواده سخت‌تر باشد کودکان از آموزش باز مانده و مجبور به کار می‌شوند. وضعیت اقتصادی بر امکانات آموزشی نیز تاثیر قابل توجهی دارد. از طرفی بالا رفتن قیمت دارو و خدمات پزشکی برای بسیاری از خانواده‌ها به قیمت از دست دادن عزیزانشان تمام می‌شود. بحران در بخش سلامتی تا به حدی است که در خانواده‌ای با درآمد متوسط، بیماری یکی از افراد می‌تواند موجب شود که وضعیت اقتصادی خانواده نابود شود و عملاً به خانواده‌ای زیر خط فقر تبدیل شوند. وضعیت اقتصادی می‌تواند موجب شود افراد از حقوق اولیه خود محروم بمانند.
کارگر و تحصیلکرده؛ اسیر بیکاری و دستمزدهای پایینمحمود در کارخانه تولید قطعات فلزی کار می‌کند. تا به حال دو بند از دو انگشتش را زیر دستگاه پرس از دست داده است. می‌گوید:« کارگر وقتی ناقص شود پیدا کردن کار در کارخانه‌ای جدید برایش خیلی سخت می‌شود. برای همین وقتی باید کار را تا زمانی که در قرارداد تعیین شده تحویل دهیم، شبانه روزی کار می‌کنیم که همیشه این موقع‌ها برای یکی از کارگرها اتفاقی که باعث شود اعضای خود را از دست دهد، می‌افتد. این روزها باید اضافه کاری کنیم و حقوقمان هم پرداخت می‌شود. ولی وقتی کارخانه نیاز ندارد به کارگران اجازه اضافه کاری نمی‌دهد. ما به پولی که با اضافه کاری بدست می‌آوریم نیاز داریم و بدون آن امکان ندارد بتوانیم از پس هزینه‌ها بر آییم.» سارا کارشناسی ارشد برق دارد. با این وجود نتوانست کار پیدا کند و روزهای خود را با ویراستاری کتاب استادان دانشگاهش سپری می‌کند. «وقتی کارشناسی گرفتم در یکی از دفاتر که وارد کننده لوازم بود به عنوان منشی کار پیدا کردم. گفتند که در سال‌های آینده می‌توانم رشد کنم و از اعضای گروه فروش و در نهایت مدیر گروه شوم، ولی من دوست داشتم در زمینه تحصیلاتم و نه فروش کار کنم. برای همین کنکور ارشد دادم. الآن دو سال از گرفتن مدرک ارشدم می‌گذرد ولی هنوز هم کار خوبی پیدا نکردم. اسم کاری که از من با این مدرک می‌خواهند منشیگری نیست ولی عملاً از من انتظار مهندس و منشی را با هم آن هم با کمترین میزان حقوق دارند.» مینا و علی هر دو کار می‌کنند. حقوق دریافتی ماهیانه مینا که کمتر از یک میلیون و 500 هزار تومان است، برای پرداخت اجاره خانه و قبض‌ها مصرف می‌شود. علی کمی بیشتر از دومیلیون ماهانه دریافت می‌کند که با یک میلیون آن قسط‌های ماشین و مبلغی که به عنوان پول پیش خانه گرفتند را پرداخت می‌کند. «با بقیه درآمدمان خرید سوپری و گوشت و مرغ را انجام می‌دهیم. ولی چیزی برای پس انداز نمی‌ماند. به بچه‌دار شدن فکر هم نمی‌کنیم. در این شرایط نمی‌توانیم هیچ امکانی برای او مهیا کنیم.» جواد استادکار نقاشی ساختمان است. او 17 سال تجربه کار دارد. « دورانی بود که ما نرخ تعیین می‌کردیم و اگر پیمانکار مبلغ خوبی پرداخت نمی‌کرد، کار را انجام نمی‌دادیم. ولی چند سال است که برای شخص کار انجام می‌دهم. آن هم با تخفیف‌هایی که بتوانم و ضرر نکنم. روزانه درآمد کارگر باید 50 هزار تومان باشد ولی من با کمتر از این هم کار کردم. هر سال با نزدیک شدن عید وضعیت بازار بهتر می‌شد ولی سال به سال مردم کمتر هزینه می‌کنند. در این روزها هرکس هر کاری را بتواند، خودش انجام می‌دهد و به کیفیت اهمیتی نمی‌دهد.»



۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن