تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):سه چیز است که هر کس آن را مراعات کند ، پشمیان نگردد : 1 - اجتناب از عجله ، 2 - مشورت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798209095




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آنژیو گرافی یا سی تی آنژیو چه کارایی دارد


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
heart
آنژیوگرافی شامل تزریق ماده حاجب به داخل یک رگ خونی بزرگ، معمولا در پا، برای کمک به بهتر دیده شدن رگهای خونی و جریان خون در آنها است. هنگامی که ماده حاجب  تزریق شد رگها، بررسی می شود، و  آنژیوگرام  نامیده می شود. آنژیوگرافی شبیه به  سی تی اسکن است، اما ماده حاجب به یکی از وریدها  را کمی قبل از تصویر اشعه ایکس  تزریق می شود.
بیماریهای قلب عروقی یکی از سه علت شایع مرگ و میر در کل دنیا می باشد علل ایجاد بیماریهای قلبی عروقی عمدتا شامل دیابت ، فشار خون ، چربی خون ، مصرف سیگار ،چاقی ، کم تحرکی ، سابقه ژنتیکی وفامیلی بیماریهای قلبی می باشد علایم بیماریهای عروق کرونر قلب عمدتا درد سینه درحین فعالیت ، تنگی نفس فعالیتی ، طپش قلب ، احساس سنگینی و سوزش قفسه سینه می باشد. آنژیو گرافی یا سی تی آنژیو؟ روشهای مختلفی جهت برسی احتمال وجود عروق کرونر قلب وجود دارد که شامل تست ورزش ، استرس اکو کاردیوگرافی ، اسکن ، تالیوم ، سی تی آنژیو و آنژیو گرافی .
بین تمام روشهای تشخیصی بهترین و دقیق ترین روش تشخیص گرفتگی عروق آنژیوگرافی می باشد ولی آیا همه بیماران نیازمند انجام آنژیوگرافی جهت تشخیص وجود یا عدم وجود تنگی عروق کرونر می باشند؟
جواب منفی است . هرچند آنژیوگرافی بهترین و دقیقترین راه تشخیص گرفتگی عروق کرونر قلب است ولی بسته به شرایط بالینی وعلایم بیمارازروش های دیگر نیز میتوان استفاده نمود دراین میان عمدتا در خصوص تفاوت آنژیو گرافی و سی تی آنژیو سوال و بحث وجود دارد که منجر به سردرگمی بیمار می شود.
1.سی تی آنژیو به نسبت آنژیوگرافی غیر تهاجمی تر تلقی می شود و نیاز به بستری ندارد هرچند در روش آنژیوگرافی رادیال ( از طریق دست ) بیمار عصر همان روز قابل ترخیص است.
2.میزان ماده حاجب مصرفی جهت سی تی آنژیو بسیار بیشتر از آنژیوگرافی می باشند که عوارض کلیوی سی تی آنژیوگرافیرا بیشتر  می کند و لذا در صورت لزوم در بیماران با مشکل کلیوی شاید آنژیو گرافی گزینه بهتری می باشد.
3.دقت آنژیوگرافی در افرادی که استنت گذاری قبلی داشته اند و یا افرادی که رسوب کلسیم در جدارعروق آنها زیاد است بسیار بیشتر از سی تی آنژیو می باشد.
4.عوارض خفیف و مینور آنژیوگرافی مانند کبودی وهماتوم در محل آنژیو گرافی بیشتر از سی تی آنژیو می باشد.
5.در افرادی که آریتمی های قلبی و نامنظمی ضربان قلب دارند و یا تندی ضربان قلب دارند انجام سی تی آنژیو مقدور نیست و یا دقیق نیست.
6.در مجموع دقت آنژیوگرافی بیشتر از سی تی آنژیو می باشد وعموما بیشتر بیمارانی که سی تی آنژیو ارجاع می شوند نهایت تحت آنژیو گرافی قرار می گیرد با این حال انتخاب روش تشخیصی برای آنژیوگرافی و سی تی آنژیو با نظر پزشک معالج و با توجه به شرایط بیمار می باشد که به وی پیشنهاد می شود. آیا می دانستید؟ 1.آیا می دانستید حداقل یک چهارم بیمارانی که با سکته قلبی به اورژانس مراجعه می کنند هیچ سابقه یا علامتی از بیماری قلبی نداشته اند؟
2. آیا می دانستید قسمت قابل توجهی از بیمارانی که دیالیز می شوند افراد مبتلا به فشار خون بوده اند که یا از فشارخون خود اطلاع نداشتند یا داروهای خود را به خوبی استفاده نکردند و یا علیرغم استفاده از دارو, فشار خون آنها به خوبی کنترل نشده است؟
3.آیا می دانستید بیماران مبتلا به فشار خون در صورت افزایش چربی خون و عدم کنترل آن ممکن است فشار خون آنها بیشتر افزایش یابد؟
4.آیا می دانستید منشا حداقل 40-25% از علل سکته های مغزی ، قلبی می باشد؟
5.آیا می دانستید حداقل 50% از علت های سنکوپ ،قلبی عروقی می باشد؟
6.آیا می دانستید یکی از مهمترین عوامل ایجاد سکته های قلبی ، استرس های شدید روحی می باشد؟
7.آیا می دانستید داشتن استنت داخل عروق کرونر قلب منعی جهت MRI نیست؟
8.آیا می دانستید احتمال گرفتگی مجدد استنت های دارویی نسل جدید زیر 7%  بوده و تقریبا معادل رگهای پیوندی شریانی در جراحی قلب است ؟
9.آیا می دانستید مصرف همزمان امپرازول با پلاویکس ممکن است اثر پلاویکس را کم کند؟
10.آیا می دانستید ورزش و فعالیت های ورزشی با نظر پزشک معالج قلب احتمال عود مجدد بیماریهای قلبی را در افرادی که عمل جراحی قلب باز شده اند و یا استنت گذاری شده اند را کاهش می دهد؟
11.آیا می دانستید کمبود ویتامین D  سبب تشدید میزان درگیری عروق کرونر و وسعت آن در بیماران قلبی می شود؟
12.آیا می دانستید که قطع عضو در بیماران دیابتی بدلیل زخم پای دیابتی تقریبا دردنیا به صورت خیلی نادر اتفاق می افتد و عمده بیماران با آنژیو گرافی و آنژیو پلاستی زخم پا بهبود می یابد.

5 خرداد 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن