تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):اگر نزد خداوند عبادتى بهتر از شكرگزارى در همه حال بود كه بندگان مخلصش با آن عبادتش ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802407669




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- خسارت به جای درآمد، داستان تکراری کشاورزان جنوب کرمان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خسارت به جای درآمد، داستان تکراری کشاورزان جنوب کرمان جیرفت - ایرنا - کشاورزان جنوب کرمان هر سال در فصل برداشت محصولات به جای کسب درآمد و سود مناسب، داستان تکراری خسارت را مرور می کنند.


جنوب استان کرمان با سطح زیر کشت 270 هزار هکتار زمین زراعی و باغی سالانه بیش از 4.5 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی را تولید می کند که بخشی از این محصولات به صورت خام وارد بازار می شود و بخش دیگر باید در چرخه فرآوری قرار گیرد.
با این حال، هر سال در فصل برداشت محصولات در این منطقه کشاورزان با چالش نوسان قیمت مواجه هستند زیرا نبود صنایع فرآوری و تبدیلی کشاورزی همواره حلقه مفقوده این منطقه بوده که موجب می شود بخش زیادی از محصولات هدر رود.
در همین حال شرایط آب و هوایی روسیه که در این فصل از سال یخبندان است سبب شده بازرگانان برای تامین بخشی از نیاز محصولات کشاورزی این کشور به جنوب کرمان روی آورند.
بازرگانان روسی با تامین نوعی بذر بومی برای تامین خیار سبز با کشاورزان منطقه قرارداد منعقد کردند و کشاورزان هم با امید و آرزوی رسیدن به درآمد، زمین های خود را به کشت این محصول اختصاص دادند.
اما کاهش ارزش پول روسیه (روبل) در مقابل دلار باعث شد تجار و صادرکنندگان به تعهد خود در زمینه خرید محصول خیار سبز عمل نکنند که این شرایط زیان کشاورزان جنوب کرمان را رقم زده است.
بخشی از کشاورزان به علت نبود متقاضی، خیارسبزهایی را که به سفارش بازرگانان روسی کشت شده بود، از جا در آوردند و زانوی غم به بغل گرفتند.
همچنین این روزها با کاهش قیمت محصولات کشاورزی مانند خیارسبز، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، بادمجان، سیب زمینی و پیاز در منطقه جنوب کرمان، کشاورزان بار دیگر دست به دامان دولت برای حمایت از آنان شده اند.
یکی از کشاورزان شهرستان رودبار جنوب در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تمام دارایی خود را به امید برداشت محصول در زمین هزینه کرده ام اما امروز باید حاصل یک سال دسترنج خود را رها کنم.
محمد فلاحی افزود: قیمت هر کیلو گوجه نوبرانه که وارد بازار شده، 100 تومان است وای به روزی که اوج فصل برداشت را نظاره گر باشیم و باید گوجه هایمان را دفن کنیم.
علی احمدی کشاورز قلعه گنجی هم گفت: گناه ما کشاورزان زحمت کش که می خواهیم غذای مردم را تامین کنیم چیست که هر سال باید شاهد این وضعیت باشیم؛ امروز شرمنده خانواده های خود هستیم و نمی دانیم چه کار باید انجام دهیم.
یکی از گلخانه داران جنوب کرمان هم با انتقاد از وضعیت فعلی بازار گفت: چگونه است در تمامی کشورها کشاورزان را تشویق به افزایش تولید می کنند اما اینجا متولیان نمی توانند بازار فروش منظم را برای محصولات کشاورزان فراهم کنند.
محمود مجازی ادامه داد: درخواست کشاورزان از دولت این است که تا دیر نشده چاره ای برای کشاورزان بیندیشند زیرا همه هستی آنها در گرو برداشت از زمین های خود است.
وی گفت: از سوی دیگر باید تا پایان سال اقساط تسهیلات دریافتی گلخانه ها را پرداخت کنیم که این هم بر سایر مشکلات ما افزوده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان هم گفت: سطح زیر کشت سیب زمینی جنوب کرمان در طرح نخست، چهار هزار و 480 هکتار و پیش بینی تولید 161 هزار تن بود که اکنون 40 درصد محصول برداشت شده است.
فرامرز رستگاری افزود: سطح زیر کشت سیب زمینی طرح دوم جنوب کرمان پنج هزار هکتار و پیش بینی برداشت 167 هزار تن است که از اوایل سال آینده برداشت آن شروع می شود.
وی سطح زیر کشت پیاز را در جنوب کرمان 6 هزار هکتار و پیش بینی برداشت محصول را 330 هزار تن اعلام کرد و گفت: تاکنون 25 درصد محصول برداشت شده است.
رستگاری اظهار کرد: سطح زیر کشت خیار سبز تونلی در این منطقه 17 هزار و 500 هکتار و پیش بینی برداشت 525 هزار تن بوده که تاکنون 50 درصد محصول برداشت شده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: بیش از یکهزار و 400 هکتار گلخانه در این منطقه وجود دارد.
وی سطح زیر کشت گوجه فرنگی جنوب کرمان را 14 هزار و 300 هکتار ذکر کرد و افزود: پیش بینی برداشت این محصول 433 هزار تن است.
فرماندار جیرفت نیز گفت: امروز متاسفانه شاهد هستیم که وضعیت محصولات کشاورزی در جنوب کرمان مطلوب نیست.
احمد امینی روش تصریح کرد: امسال شرایط آب و هوایی در جنوب کرمان و افزایش سطح زیر کشت موجب افزایش تولید شده که از دلایل کاهش قیمت محصولات کشاورزی است.
وی گفت: خریداری نشدن محصول خیار سبز از سوی بازرگانان روسی در پی کاهش ارزش پول این کشور، اشباع بازار مصرف، نبود صنایع تبدیلی و متناسب نبودن تولید با صادرات دست به دست هم داده تا امروز شاهد کاهش قیمت محصولات کشاورزی باشیم.
وی با اشاره به قیمت تمام شده محصول تولیدی گفت: کاهش قیمت فروش محصولات متضرر شدن کشاورزان را به دنبال داشته است.
فرماندار جیرفت ادامه داد: با توجه به شرایط بوجود آمده پیشنهاد ما این است که دولت برای حمایت از کشاورزان وارد عرصه شود و با خرید توافقی محصولات، کنترل بازار را در دست گیرد و به رقیبی برای دلالان و واسطه ها شود.
وی گفت: با توجه به این که محصولات تولیدی جنوب کرمان 90 درصد تولیدات این منطقه را تشکیل می دهند و جزو محصولات راهبردی نیستند، لذا تنها راه حل کوتاه مدت ورود سازمان تعاون روستایی به این عرصه است.
امینی روش با اشاره به بحران گوجه کاران در سال گذشته بیان کرد: خرید توافقی این محصولات از سوی دولت موجب شد بحران تا حد زیادی کنترل شود.
به گفته وی همزمانی برداشت محصولات کشاورزی در چندین استان در افزایش تولید، اشباع بازار و کاهش قیمت موثر است.
وی گفت: طبق آخرین آمار گرفته شده توسط دفتر اقتصادی فرمانداری جیرفت از میادین میوه و تره بار قیمت هر کیلوگرم سیب زمینی 500 تومان، پیاز زرد 450 تومان، پیاز سفید 700 تومان، خیار سبز گلخانه ای 700 تومان، خیارسبز تونلی 120 تومان، بادمجان 200 تومان و توت فرنگی 500 تومان است که در کنار هزینه های کاشت، داشت و برداشت این قیمت ها برای کشاورزان به صرفه نیست.
در پی کاهش قیمت محصولات کشاورزی، نمایندگان جنوب کرمان درخواست نشست اضطراری با رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور را ارایه کرده اند تا به گفته فرج الله عارفی نماینده جیرفت و عنبرآباد در مجلس راه حلی فوری برای حل مشکل کشاورزان بیابند.
به گفته عارفی، با توجه به کاهش قیمت محصولات کشاورزی در ماه های اخیر و وجود دلالان در بازار، نمایندگان پنج شهرستان جنوبی کرمان خواهان برگزاری نشستی اضطراری در این زمینه با محمدباقر نوبخت رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور هستند.
این نماینده مجلس با یادآوری این که موضوع از طریق سازمان تعاون روستایی کشور نیز در دست پیگیری است، اظهار کرد: پیشنهاد نمایندگان این است که از محل اعتبارات صندوق تعاون روستایی، بودجه ای به این منطقه اختصاص یابد تا با همکاری تشکل های کشاورزی و راه اندازی 15 بازارچه جمع آوری محصول، سازمان تعاون روستایی به طور مستقیم محصولات کشاورزان را در سایر استان ها عرضه کند.
با توجه به بحران کم آبی در استان کرمان و نیاز مشخص بازار به محصولات کشاورزی تنظیم برنامه کشت و ارایه آن به کشاورزان می تواند از نوسانات پی در پی در قیمت یا میزان تولید محصولات جلوگیری کند.
گزارش از سید جمال خوشکام
3018/3028/ 2025



03/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن