تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):چه چيزى مانع توست كه زندگى پسنديده و مرگ با سعادت را داشته باشى، چرا كه من براى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830009361




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- اقتصاد مقاومتی با تهییج انگیزه ها شکل می گیرد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اقتصاد مقاومتی با تهییج انگیزه ها شکل می گیرد تهران - ایرنا - دانشیار جامعه شناسی دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه در حوزه دفاعی و نیروهای مسلح، صنایع و تکنولوژی هایی وجود دارد که متکی بر دانش داخلی است،گفت: مهندسی کالا و تولید می تواند با برداشت هایی از دوران جنگ و تهییج انگیزه ها و موضوع های روانی دفاع مقدس به سمت اقتصاد مقاومتی گام بردارد.


به گزارش ایرنا از روابط عمومی کنگره اقتصاد مقاومتی، سید سعید زاهد زاهدانی با بیان اینکه رسانه ها نقش تعیین کننده ای در ترویج فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی دارند، عنوان کرد: تجربه ای که از انتهای دوره قاجار و ورود مدرنیته به کشور وجود دارد، نشان می دهد رسانه ها می توانند در تبیین مبانی فکری اقتصاد مقاومتی نقش موثر و تعیین کننده ای داشته باشند.
وی ادامه داد: وابستگی اقتصادی به نظام مبتنی بر برنامه ریزی و ساختار داخلی، پیش شرط اجرای اقتصاد مقاومتی است که برای جایگزینی آن با نظام اقتصادی کنونی، رسانه ها با احساس مسئولیت نقش مؤثری در فرهنگ سازی ایفا نمایند.
این استاد دانشگاه اظهارداشت:از اواخر دوره پهلوی، نظام اقتصادی بر اساس درآمدهای نفتی تنظیم شد و به طور جدی وابستگی به محصول دیگری غیر از نفت برنامه ریزی نشده است و می توان گفت به جز دوره کوتاهی در زمان مصدق که تلاش کرد میزان وابستگی به نفت را کاهش دهد، در هیچ دوره ای کسب درآمد از محصولی غیر از نفت، تجربه اجرایی نداشته است.
زاهدانی با اعتقاد بر اینکه برای یافتن مسیر فرهنگ های اجتماعی و ایجاد الگوی مصرف ابتدا باید فرهنگ سازی دقیقی از داخل نظام آموزشی صورت گیرد، گفت: وقتی فرهنگ سازی از ابتدایی ترین مرحله آموزشی در جامعه صورت گیرد می توان انتظار داشت که تربیت یافتگان آن برای اجرای اقتصاد مقاومتی هماهنگ عمل کنند.
وی تصریح کرد: اصل قضیه اقتصاد مقاومتی، اتکا به منابع داخلی و آن چیزی است که در سرزمین مادری وجود دارد. اقتصاد در واقع ارتباط منطقی بین تولید، توزیع و مصرف داخلی است که باید زنجیره های آن به یکدیگر وابسته و استوار باشند.
دانشیار جامعه شناسی دانشگاه شیرازگفت: ایجاد ارتباط بین سه بخش تولید، توزیع و مصرف با واردات و صادرات باید به گونه ای تعریف شود که همواره تولید داخلی مورد حمایت قرار گیرد و در این زمینه از استعدادها و پتانسیل های اقلیمی، فرهنگی و منطقه ای 100 درصد بهره گیری به عمل آید.
زاهدانی با اشاره به نقش بخش خصوصی در تحقق اقتصاد مقاومتی تاکید کرد: قطعا دولت باید با برنامه ریزی بتواند از توانمندی های نیروی انسانی و به ویژه منابع مالی بخش خصوصی، حداکثر بهره وری را داشته باشد. اگر دولت نقش خود را به درستی بازی کند و به عوض مداخلات در سرنوشت تولید در واگذاری ها به بخش خصوصی با سخاوت بیشتر و صبر و حوصله و ازخودگذشتگی بالاتری عمل کند، نتیجه به دست آمده علاوه بر تحقق اقتصاد مقاومتی، تقویت مدارهای تولید نیز خواهد بود.
وی افزود: زمانی که برنامه های اجتماعی توسط دستگاه های نظارتی بر بخش خصوصی دنبال می شود، ضمن آنکه حساسیت بخش خصوصی به علت منافع داخلی افزایش می یابد، می توان انتظار موفقیت بالاتری را داشت. به طور مثال به کارگرفتن سازمان های مردم نهاد و تشکل ها در حوزه تنظیم بازار که به صورت صنفی می توانند بر خرده فروشی های سطح شهرها نظارت کنند، درصد موفقیت آنها نسبت به دولت بیشتر خواهد بود.
زاهدی توضیح داد: چرا که دولت از یک سو با منابع محدود نیروی انسانی روبه رو است و از سوی دیگر امکان نظارت همه جانبه بر همه اصناف را ندارد؛ بنابراین اگر اصناف مختلف که در طیف بخش خصوصی فعالیت می کنند، نظارت بر هم صنفی های خود داشته باشند، نتیجه به دست آمده موفقیت بیشتر در حوزه تنظیم بازار است.
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: تحریم ها می تواند اثر مثبت و فزاینده داشته باشد. می توان از تحریم به عنوان یک فرصت برای اتکا به منابع داخلی و ساختارشکنی فعلی نام برد.
زاهدانی با بیان اینکه تحریم ها به عنوان موانع طبیعی در دوره های مختلف برای همه کشورها تعریف می شوند، خاطر نشان کرد: تحریم ها در واقع فرصت هایی هستند که دانش فنی و افزایش مهارت و تقویت ساختار های خودبینانه داخلی را فراهم می سازد.
وی با اشاره به بهره گیری از ظرفیت های نفت و گاز در تحقق اقتصاد مقاومتی، گفت: سیاست تجاری کشور باید مبتنی بر نظام حمایت از تولید باشد؛ نظامی که با استفاده از تخصص مهندسی و توسعه دانش های متمرکز در بخش پتروشیمی به کمک درآمدهای نفتی بیاید.
زاهدانی ادامه می دهد: صادرات ماده خام هیچ تناسبی با اقتصاد توسعه یافته و مدرن ندارد، به این معنا که نمی توان برای خروج از مرحله گذار و ورود به مرحله توسعه سخن گفت، اما در حوزه صادرات خام فروشی کرد.
دانشیار جامعه شناسی دانشگاه شیراز تصریح کرد: در حوزه دفاعی و نیروهای مسلح، صنایع و تکنولوژی هایی وجود دارد که متکی بر دانش داخلی است، به این معنا که با اتکا به مهندسی و دانش نیروی انسانی بومی کشور تکنولوژی های روز و صنایع دفاعی پیشرفته ای ساخته شده است که می تواند الگوی موفقی برای حوزه های دیگر جهت ورود به اقتصاد مقاومتی باشد.
وی یادآور شد: تکنولوژی تنها دانش به روز نیست، بلکه مدیریت و سازماندهی پتانسیل های فعلی نیز جزو دانش روزآمد شمرده می شود.
زاهدانی گفت: مهندسی کالا و مهندسی تولید می تواند با برداشت هایی از دوران جنگ و تهییج انگیزه ها و موضوع های روانی دفاع مقدس به سمت اقتصاد مقاومتی گام بردارد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده تحول در علوم انسانی اضافه کرد: بعد از نفت کشاورزی بزرگ ترین منبع درآمدی کشور است. می توان به صنعت کشاورزی به عنوان یکی از مؤثرترین زیربناهای اقتصادی که متکی بر توانمندی های داخلی است، نگاه کرد.
وی افزود: قطعا دولت ها با برنامه ریزی های مالی و افزایش توانمندی های اقتصادی در حوزه کشاورزی می توانند از این بستر برای رسیدن به امنیت غذایی استفاده کنند.
زاهدانی با بیان اینکه استقلال و امنیت غذایی در دل اقتصاد مقاومتی است، گفت: این مهم جز با هدایت سرمایه و منابع تحقق پیدا نخواهد کرد.
اقتصام (1) 1053 ** 1574



26/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن