تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار خدا اندیشیدن است
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830298662




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وظيفه اجباري سرپاماندن ورشكسته‌ها!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وظيفه اجباري سرپاماندن ورشكسته‌ها!
نویسنده : مهران ابراهيميان 
اكنون مسئولان بانكي با صراحت مي‌گويند كه كاهش دستوري نرخ سود بانكي طي سال‌هاي گذشته باعث شده تا بانك‌ها وارد چرخه بنگاه‌داري شوند. البته انگيزه بانك‌هاي دولتي و خصوصي در اين‌باره متفاوت است.

بخش خصوصي همزمان با كاهش نرخ سود براي افزايش سود حداكثري سهامداران بوده و بخش دولتي هم تسهيلات تكليفي باعث شده تا سهام شركت‌هاي زيان ده بر گردن آنها بيفتد. اما دليل هر چه هست خلاف ماهيت و ذات بانكداري است و باعث حبس منابع بانكي در بخش‌هاي زيان‌ده اقتصاد شده است.

 اين رويه بانكي در حقيقت همچون سدي در مسير رسيدن سرمايه به توليد واقعي عمل كرده و مي‌رود تا نه فقط هزينه تمام شده قيمت پول را بالا ببرد بلكه مصداق ضرب‌المثل آفتابه خرج لحيم باشد. از اين‌رو كار به جايي رسيده كه حتي رئيس كل بانك مركزي نيز مي‌گويد: «‌من عمري در نظام بانكي بوده‌ام؛ شركت‌ها و بنگاه‌هاي اقتصادي هستند كه اصرار داريم اينها را سر پا نگه داريم در حالي كه عمر اقتصادي اينها تمام شده است.»!

بنابراين براي بهبود سيستم بانكي بايد شخص رئيس كل بانك مركزي به اين سؤال پاسخ دهد كه تا كي بايد اين سد را جلو توليد واقعي قرار دهيم‌‌؟ كارشناسان اقتصادي فعال در دولت كه اتفاقاً اعتقاد به اقتصاد بازار آزاد هم دارند(!)، به رغم اينكه درد را مي‌دانند چرا تنها آرام‌بخش‌هاي موقتي تجويز مي‌كنند و دندان‌هاي پوسيده را نمي‌كشند‌؟

امروز هر كارشناس بانكي مي‌داند كه حفظ ارزش سپرده‌هاي مشتريان از راه‌هايي مانند بنگاه‌داري، خريد و فروش، واسطه‌گري و بورس بازي و... انجام مي‌گيرد و به جاي رقابت در اعطاي تسهيلات، مسابقه‌هاي ناجوانمردانه جذب منابع در جريان است تا هزينه‌هاي زياد بانك‌ها با سود سهامداران و سپرده‌گذاران تأمين شود.

حتي كار به جايي رسيده است كه در نتيجه رقابت ناسالم بين برخي از بانك‌ها، بعضاً نرخ سود پرداختي به سپرده‌ها از نرخ سود تسهيلات اعطايي نيز فراتر رفته و تخصيص منابع مالي بانك‌ها در قالب پرداخت تسهيلات، فاقد بازدهي و توجيه اقتصادي مناسب مي‌باشد.

به علاوه به جاي طرح مسائل واضح رئيس كل بانك مركزي بايد به اين سؤال جواب دهد كه ادامه اين روند تا كجا امكان‌پذير است و آيا اين عمليات سود‌دهي در بانك‌ها خود به ركود و افزايش تورم دامن نخواهد زد‌؟

 مردان اقتصادي دولت و رئيس كل بانك مركزي نمي‌توانند همچنان منتقد بمانند بلكه لازم به يادآوري است كه ايشان اكنون در مسند قوه مجريه بايد پاسخگو باشند و حق ندارند وظيفه اجباري سرپاماندن ورشكسته‌ها را بر دوش بانك‌ها بيندازند.

 لذا در يك حركت هماهنگ ميان بازار پولي، مالي، صنايع و... كه لابد در قالب نشست وزراي صنايع، كشاورزي، نفت و رئيس كل بانك مركزي و... است، صنايعي را كه دچار مرگ مغزي شده‌اند و در اتاق‌ آي‌سي‌يو اقتصاد به حيات پرهزينه و گياهي ادامه مي‌دهند، خلاص كنند و اجازه دهند تا نهال‌هاي جديد در صنعت، كشاورزي، نفت، معدن و... شكوفه بزنند.

وگرنه فقط با ذكر مصيبت و بيان ناتواني بانك‌ها، بالاخره اقتصاد به بن‌بست خواهد رسيد و زنگ خطر بازار پولي نيز به صدا در خواهد آمد. در چنين وضعي بدون ترديد ديگر نمي‌توان دلخوش به آمارهاي كاهش تورم نقطه به نقطه داشت و انتظارات تورمي و سيل نقدينگي در مسيرهايي خواهد رفت كه صدمات آن جبران‌ناپذير خواهد بود.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن