واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مهاجرت اجباري به دليل كمبود آب و ترافيك
وزير راه و شهرسازي به عنوان اولين عضو كابينه حسن روحاني كمبود آب را عاملي جهت جابهجايي جمعيت در كشور عنوان كرد و افزود: كمبود آب و همچنين مشكل ترافيك به زودي مهاجرتهايي را در كشور رقم خواهد زد.
وزير راه و شهرسازي به عنوان اولين عضو كابينه حسن روحاني كمبود آب را عاملي جهت جابهجايي جمعيت در كشور عنوان كرد و افزود: كمبود آب و همچنين مشكل ترافيك به زودي مهاجرتهايي را در كشور رقم خواهد زد.
به گزارش «جوان» به طور معمول در كشورهايي كه با بحران كم آبي مواجه شدهاند پس از مدتي مهاجرت از مناطق خشك و كمآب به مناطق پر آب روي داده است و همين امر زمينه ايجاد اشكال در مناطق مهاجرتپذير را به دليل محدوديت زيرساخت و تسهيلات فراهم آورده است.
در اين بين اگرچه برخي از تحليلگران و كارشناسان مستقل، مهاجرت به دليل كمبود آب در كشور را محتمل عنوان كرده بودند اما روز گذشته آخوندي، رئيس مجمع عالي توسعه بهرهوري با حضور در جشنواره بهرهوري و بهبود فضاي كسب و كار با بيان اينكه تهران بايد با 7.5 ميليون نفر جمعيت كنترل ميشد اما در حال حاضر 8.6 ميليون نفر جمعيت دارد، افزود: با توجه به كمبود آب و معضلات ترافيكي پيشبيني ميشود كه جمعيت در كلانشهر تهران در آينده به 11 ميليون نفر هم برسد. در اين بين با توجه به اظهارنظر اين مقام رسمي بايد انتظار داشت كه به زودي در كشور شاهد جابهجايي جمعيت از مناطق خشك و كم آب به مناطق پر آب باشيم. در اين بين بررسيها نشان ميدهد كه به زودي قيمت زمين در برخي از نقاط پر آب كشور با تغييرات قابل ملاحظه مواجه خواهد شد كه مهاجرت از مناطق كم آب به اين مناطق علت اين امر خواهد بود.
وزير راه و شهرسازي در ادامه جشنواره مذكور گفت: زماني كه از توسعه فضاي شهري صحبت ميكنيم در نهايت پس از بحث طرحهاي جامع و تفصيلي به توزيع زمين ميرسيم نه به افزايش كيفيت. اين در حالي است كه بايد در بحث بهرهوري در وهله اول افزايش رفاه و كيفيت زندگي شهروندان مدنظر قرار گيرد. آخوندي با بيان اينكه كلانشهرهاي تهران نيز قرار بود با كمتر از 10 ميليون نفر كنترل شود اما در حال حاضر اين ميزان 15 ميليون نفر است، افزود: قرار بود شهر اصفهان با جمعيتي حدود 1.3 نفر كنترل شود اما در حال حاضر بيش از دو ميليون جمعيت دارد.
وي اظهار كرد: در آسيبشناسي اين ميزان جمعيت بايد گفت بهرهوري دقيق در كشور ما كه منجر به رفاه و رضايتمندي در حوزه توسعه شهري و حمل و نقل باشد، وجود ندارد. متأسفانه شرايط به گونهاي است كه امكان اجرا نكردن قانون براي عدهاي به راحتي وجود دارد.
وي درباره تأثير بهرهوري در حوزه حمل و نقل گفت: متأسفانه حمل و نقل ما از نظر توسعه زيرساختها كه منجر به افزايش رفاه ميشود وضعيت خوبي ندارد.
در حال حاضر ميبينيم كه هيچگونه همافزايي بين ايستگاه مترو و ايستگاه راهآهن براي رفت و آمدهاي قطارها وجود ندارد. يعني اگر كسي بخواهد براي سفر به قم از قطار استفاده كند، ايستگاه مترو در راهآهن وجود ندارد.
رئيس مجمع عالي توسعه بهرهوري با بيان اينكه هدف اصلي از ايجاد قطارهاي بين شهري كاهش ميزان ترافيك بود، گفت: به دليل عدم همافزايي بين ايستگاه قطار و مترو شهروندان نميتوانند با رفاه كامل از اين امكانات استفاده كنند. با وجود گذشت 10 سال از فعاليت مترو هنوز يكپارچگي در حملونقل وجود ندارد. وي با بيان اينكه مفهوم شهروند پايهبودن بايد با برنامهريزي عملياتي شود، تأكيد كرد: در بحث بهرهوري نگاه صرف به ماديات اشتباه است. بهرهوري بايد منجر به يك پارچگي و افزايش كيفيت و رفاه شهروندان در زمينههاي مختلف شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]