واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک مسوول پیشین سازمان محیط زیست: اصلاح الگوی کشت در کشور ضروری است/ از زمین ها بیش از ظرفیت استفاده می شود قزوین-ایرنا- یکی از معاونان پیشین سازمان محیط زیست میزان بهره برداری از زمین را خارج از حد تعادل دانست و گفت: به منظور حفظ منابع آبی و محیط زیست کشور، اصلاح الگوی کشت ضروری است.
به گزارش ایرنا، "یوسف حجت " عصر سه شنبه در نشست اتاق فکر محیط زیست استان قزوین، افزود: در شرایطی که کشور با بحران کم آبی روبه رو است نیازی نیست محصولاتی مانند خربزه و هندوانه را که به آب زیادی نیاز دارند، کشت کرده و به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر کنیم، چرا که با این کار آب خود را به طور مجازی و با قیمتی ارزان به دیگران می فروشیم.
وی اضافه کرد: باید کشاورزی را به سمت کشت محصولاتی که به آب کمتر نیاز داشته و ارزش افزوده بالایی دارند، سوق دهیم.
حجت، از خشک شدن برخی دریاچه ها و رودخانه های کشور در سال های اخیر به عنوان زنگ خطر یاد کرد و گفت: این خشک شدن ها اتفاقی نبوده و اگر برای آینده برنامه نداشته باشیم، وضعیت بدتر خواهد شد.
این فعال محیط زیست، ارتقای بهره وری در بخش آب را نیز جزو نیازهای اساسی کشور برشمرد و گفت: مصرف آب و شیوه کشاورزی نیازمند تحول است.
حجت، در ادامه به موضوع بهره برداری بیش از حد انسان از محیط زندگی خود پرداخت و با بیان اینکه کره زمین دارای 51 میلیارد هکتار مساحت می باشد، افزود: از این میان 15 میلیارد آن را خشکی فرا گرفته و با احتساب هفت میلیارد نفر جمعیت جهان برای هر انسان 2.2 هکتار زمین باقی می ماند که اگر زمین های غیرقابل استفاده را از این عدد کم کنیم این رقم به 1.7 هکتار کاهش می یابد.
رییس دانشکده مکانیک دانشگاه تربیت مدرس از مقدار زمینی که بین انسان ها تقسیم می شود، اصطلاحا به عنوان "ظرفیت زیستی" یاد می شود، اظهار کرد: در حال حاضر انسان ها بیش از دو برابر توان و ظرفیت زمین بهره برداری می کنند.
وی، از امارات متحده عربی، قطر و بحرین به عنوان کشورهایی که بیشترین میزان مصرف و بهره برداری از زمین را دارند یاد کرد و گفت: در کشورهای یاد شده هر فرد به اندازه 11 هکتار از زمین بهره برداری می کند که این رقم در آمریکا به هشت هکتار و در ایران به 2.65 هکتار می رسد.
حجت گفت: در ایران حدود سه برابر از ظرفیت زمین ها مورد بهره برداری قرار می گیرد.
رییس دانشکده مکانیک دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه با بهره برداری بیش از حد، فشار زیادی به کره زمین وارد می شود و این موضوع جهان را به زودی با خطرات جدی روبه رو خواهد کرد، گفت: اگر مردم دنیا بخواهند مانند امارات ، قطر و بحرین زندگی کنند، کره زمین تنها می تواند جوابگوی یک میلیارد نفر باشد.
حجت در پایان یاد آور شد: در حال حاضر 75 درصد از جمعیت کره زمین در مکان هایی زندگی می کنند که به لحاظ اکولوژیکی دارای موزانه منفی می باشند، یعنی در این قسمت از زمین بیش از ظرفیت کره زمین بهره برداری می شود و در صورت ادامه این روند جهان با بحران های بسیار جدی روبه رو خواهد شد بنابراین ما باید الگوی بهره برداری از زمین را تغییر دهیم.
7392/ 614**1613
19/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]