تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):از ما نیست آن که دنیاى خود را براى دینش و دین خود را براى دنیایش ترک گوید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804627597




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اصلاح الگوی کشت در کشور ضروری است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک مسوول پیشین سازمان محیط زیست: اصلاح الگوی کشت در کشور ضروری است قزوین-ایرنا- یکی از معاونان پیشین سازمان محیط زیست و رییس فعلی دانشکده مکانیک دانشگاه تربیت مدرس ، میزان بهره برداری انسان ها از زمین را بالا و خارج از حد تعادل دانست و گفت: به منظور حفظ منابع آبی و محیط زیست کشور، اصلاح الگوی کشت در کشور ضروری به نظر می رسد.


به گزارش ایرنا، "یوسف حجت " عصر سه شنبه در نشست اتاق فکر محیط زیست استان قزوین، افزود: در شرایطی که کشورمان با بحران کم آبی روبرو است نیازی نیست محصولات پرآب بری چون خربزه و هندوانه کشت کرده و آنها را به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر کنیم، چرا که با این کار آب خود را به طور مجازی و با قیمتی ارزان به دیگران می فروشیم.
وی اضافه کرد: باید کشاورزی خود را به سمت کشت محصولات کم آب بر که ارزش افزوده بیشتری نیز دارند، سوق دهیم.
حجت، با اشاره به خشک شدن برخی دریاچه ها و رودخانه های کشور طی سال های اخیر، از این اتفاق به عنوان یک زنگ خطر یاد کرد و گفت: این خشک شدن ها اتفاقی نبوده است و اگر برای آینده برنامه نداشته باشیم، وضعیت بدتر خواهد شد.
این فعال محیط زیست، ارتقای بهره وری در بخش آب را نیز جزو نیازهای اساسی کشور برشمرد و گفت: در بخش مصرف و نحوه کشاورزی خود به یک تحول نیازمند هستیم.
حجت، در ادامه به موضوع بهره برداری بیش از حد انسان از محیط زندگی خود پرداخت و با بیان اینکه کره زمین دارای 51 میلیارد هکتار مساحت می باشد، افزود: از این میان 15 میلیارد آن را خشکی ها فرا گرفته اند و با احتساب 7 میلیارد نفر جمعیت جهان برای هر انسان 2.2 هکتار زمین باقی می ماند که اگر زمین های غیرقابل استفاده را از آمار حذف کنیم این رقم به 1.7 هکتار کاهش می یابد.
رییس دانشکده مکانیک دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه مقدار زمینی که بین جمعیت و انسان ها تقسیم می شود اصطلاحا به عنوان "ظرفیت زیستی" یاد می شود، اظهارکرد: در حال حاضر انسان ها بیش از دو برابر توان و ظرفیت زمین از آن بهره برداری و مصرف می کنند.
وی، از امارات متحده عربی، قطر و بحرین به عنوان کشورهایی که بیشترین میزان مصرف و بهره برداری از زمین را دارند یاد کرد و گفت: در کشورهای یاد شده هر فرد به اندازه 11 هکتار از زمین بهره برداری می کند که این رقم در آمریکا به 8 هکتار و در ایران به 2.65 هکتار می رسد.
حجت، با بیان اینکه ایران دارای 165 میلیون هکتار مساحت است که از این میان 65 میلیون هکتار آن قابل استفاده و سکونت می باشد، اظهارکرد: با این حال ما به اندازه 195 میلیون هکتار از اراضی خود استفاده می کنیم و این بدان معنا است که نزدیک به 3 برابر ظرفیت از زمین های خود بهره برداری می کنیم.
رییس دانشکده مکانیک دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه با بهره برداری بیش از حد، فشار زیادی به کره زمین وارد می شود و این موضوع جهان را بزودی با خطرات جدی روبرو خواهد کرد، گفت: اگر مردم دنیا بخواهند مانند اماراتی ها، قطریها و بحرینی ها زندگی کنند، کره زمین تنها می تواند جوابگوی یک میلیارد نفر انسان باشد.
حجت در پایان یادآور شد: در حال حاضر 75 درصد از جمعیت کره زمین در مکان هایی زندگی می کنند که به لحاظ اکولوژیکی دارای موزانه منفی می باشند، بدان معنا که در این قسمت ها بیش از توان کره زمین از آن بهره برداری می شود و در صورت ادامه این روند جهان با بحران های بسیار جدی روبرو خواهد شد بنابراین ما باید الگوی بهره برداری خود از زمین را تغییر دهیم.
7392/ 614


18/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن