محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829986758
اقدام انضباطی بانکمرکزی برای خروج از رکود
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اقدام انضباطی بانکمرکزی برای خروج از رکود
معاون اقتصادی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی علاوه بر پایه پولی به حجم کل نقدینگی هم توجه ویژهای دارد، گفت: رشد ضریب فزاینده و به تبع آن، نقدینگی بهتر از زمانی است که نقدینگی به واسطه پایه پولی رشد کند.
فارس: پیمان قربانی با بیان اینکه یکی از مهمترین اهداف بانک مرکزی و دولت مهار تورم و کمک به رشد اقتصادی بوده است، اظهارداشت: خوشبختانه رویکردهایی که اتخاذ شد و سیاستهایی که به اجرا درآمد، تورم را کاهش داد و نشانههای خروج از رکود در فصل از بهار نمایان شد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی تصریح کرد: در همان زمان تاکید کردم، کاهش سطوح بالای تورم، آسانتر از عبور از سطوح تورم ساختاری اقتصاد ایران است؛ کاهش بیشتر تورم نظم و انضباط و دقت بیشتر را میطلبد.
وی با بیان اینکه رویکرد بانک مرکزی برای کنترل رشد نقدینگی این بود که نقدینگی در سطح مناسبی کنترل شود، گفت: علاوه بر این، هدف دیگر بانک مرکزی سالم سازی ترکیب نقدینگی و هدایت مناسب نقدینگی بود، بنابراین بانک مرکزی به لزوم کنترل رشد نقدینگی (بدون لحاظ منشاء رشد آن) در محدوده مطلوب در راستای مهار تورم همواره توجه داشه است.
قربانی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی در کنار این امر به ترکیب و مسیر نقدینگی هم توجه دارد، افزود: اساسا تاکید بر سالم سازی نقدینگی به این معنی نیست که اگر نقدینگی از محل ضریب فزاینده رشد کند، برای بانک مرکزی مهم نیست، بلکه به این معنی است که در سطح مشخص و مطلوبی از رشد نقدینگی بهتر است که رشد از محل ضریب فزاینده حاصل شده باشد و نه پایه پولی.
قربانی با بیان اینکه بانک مرکزی حساسیت نسبت به افزایش رشد نقدینگی دارد، افزود: یکسال گذشته در مقوله مهار رشد نقدینگی با دو پدیده روبرو بودیم و در واقع هم باید نقدینگی را کنترل و هم به رشد اقتصادی کمک میکردیم، به همین دلیل رویکرد بانک مرکزی به جای سیاست انقباضی بر سیاست انضباطی استوار شد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی ادامه داد: باید نقدینگی در حد مناسبی اضافه و ضمن پرهیز از شوک درمانی در بازار، جریان نقدینگی به شکل مناسبی هدایت شود، در همین راستا مقرر شد 60 درصد تسهیلات اعطایی به سرمایه در گردش اختصاص یابد و گزارش عملکرد بانکها نشان میدهد تسهیلات پرداختی در 7 ماهه امسال 177 هزار میلیارد تومان بوده که 60.2 درصد تسهیلات برای سرمایه در گردش تخصیص یافته و با توجه به اینکه اقتصاد ایران دو سال متوالی با رکود مواجه بوده و ظرفیتهای خالی زیادی داشت، این رویکرد صحیح بود.
معاون اقتصادی بانک مرکزی تصریح کرد: در مقوله رشد نقدینگی این مساله که بین رشد نقدینگی ناشی از ضریب فزاینده یا رشد از محل افزایش پایه پولی تفاوت وجود دارد، امر درستی است، اما باز هم تاکید میکنم بانک مرکزی در سیاستگذاری به رشد کل نقدینگی هم حساسیت دارد و همواره این رویکرد را دنبال کردهایم.
تفاوت اثرات رشد نقدینگی از محل پایه پولی با ضریب فزاینده
قربانی با بیان اینکه بین این دو منشاء افزایش نقدینگی تفاوتهایی وجود دارد، افزود: اگر نقدینگی به واسطه ضریب فزاینده رشد کند، نشان میدهد فرایند سپردهگذاری و تسهیلاتدهی بانکها روانتر و با سرعت بیشتری در حال انجام بوده و سطح کارایی بانکها در واسطهگری مالی بهبود یافته است.
وی ادامه داد: اما وقتی نقدینگی از ناحیه پایه پولی رشد میکند – با فرض ثبات خالص داراییهای خارجی بانک مرکزی در شرایط فعلی- بیانگر این است که یا بخش دولتی به منابع بانک مرکزی متوسل شده و یا برای طرحهایی با ماهیت شبه بودجه ای مانند مسکن مهر، نظام بانکی تحت فشار قرار گرفته و یا بانکها عدم تعادل در منابع و مصارف داشتهاند و به منابع بانک مرکزی متوسل شدهاند که این هم عمدتا ناشی از تسهیلات تکلیفی بوده است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی اظهارداشت: وقتی دولت برای جبران تامین مالی یک پروژه به بانک مرکزی اعمال تکلیف کند، در اقتصاد پدیده «جایگزینی جبری» را ایجاد میکند؛ یعنی استقراض دولت از بانک مرکزی منابع در دسترس بخش خصوصی از دو محل کاهش مییابد.
وی گفت: اگر دولت از منابع شبکه بانکی استقراض یا اوراق فروخته باشد، منابع قابل پرداخت به بخش خصوصی کم میشود و و اگر از بانک مرکزی استقراض کند با ایجاد حقالضرب پول و مالیات تورمی، ارزش مانده نقدینگی واقعی در اختیار بخش خصوصی را کاهش می دهد.
قربانی تصریح کرد: این فرق بین رشد نقدینگی از محل افزایش ضریب فزاینده با پایه پولی است؛ بنابراین رشد ضریب فزاینده و به تبع آن، نقدینگی بهتر از زمانی است که نقدینگی به واسطه پایه پولی رشد کند.
وی تاکید کرد: با تمام این مباحث، برای بانک مرکزی رشد نقدینگی به طور کلی اهمیت دارد و در واقع نکته اصلی این است که وقتی باید نقدینگی در یک حد مشخصی رشد کند، بهتر است این رشد از محل ضریب فزاینده باشد و نه پایه پولی.
*آمار جدید متغیرهای پولی
معاون اقتصادی اقتصادی با اشاره به جدیدترین آمار متغیرهای پولی، گفت: حجم کل نقدینگی در مهر ماه 1393 نسبت به اسفند سال گذشته با 11.2 درصد رشد به 661 هزار و 399 میلیارد تومان رسیده و پایه پولی نیز با منفی 2.1 درصد رشد به 112.5 هزار میلیارد تومان رسیده است؛ ضریب فزاینده هماکنون به عدد 5.877 افزایش یافته است که نسبت به اسفند ماه سال قبل 13.6 درصد رشد نشان می دهد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا سیاست افزایش ضریب فزاینده پولی در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد، اظهارداشت: ضریب فزاینده متاثر از سه عامل میل نقدینه خواهی مردم، نسبت سپرده قانونی و نسبت ذخایر اضافی بانکها است و هر کدام از این سه عامل بر این ضریب تاثیرگذار خواهد بود.
قربانی گفت: بانک مرکزی توانسته با توسعه بانکداری الکترونیک میل به نقدینهخواهی را کاهش دهد ودر خرداد ماه سال جاری نیز نسبت سپرده قانونی مقداری کاهش یافته است.
*نسبت سپرده قانونی در عمل 11.4 درصد است
معاون اقتصادی بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا پیشنهاد کاهش نسبت سپرده قانونی همچنان در بانک مرکزی بررسی میشود، گفت: هماکنون طبق مصوبه شورای پول و اعتبار نسبت سپرده قانونی برای شبکه بانکی (منهای بانکهای تخصصی) 13.5 درصد است؛ ضمنا بانک مرکزی بر اساس مصوبه شورا به بانکها اجازه داده است 2 درصد از این مبلغ را به عنوان وجوه نقد در صندوق بانک نگهداری کنند، بنابراین در حال حاضر متوسط نسبت سپرده قانونی مورد عمل در شبکه بانکی 11.4 درصد است.
وی افزود: هرگونه تصمیمی برای نسبت سپرده قانونی با رعایت رشد نقدینگی، شرایط اقتصاد کلان و میزان تورم توسط شورای پول و اعتبار تصمیمگیری خواهد شد.
*کاهش درجه فساد با نزول تورم و بهبود رشد اقتصادی
این مقام مسئول در بانک مرکزی در ادامه با تاکید بر اینکه ثبات اقتصاد کلان، کاهش تورم و کاهش تلاطمات در بازارهای مالی نقش ویژهای در کاهش زمینه های فساد در جامعه دارند، اظهارداشت: در ادبیات نظری و تجربی نیز رابطه میان تورم و تلاطم تورمی با درجه فساد در جوامع مثبت است.
قربانی گفت: بنابراین اقدامات و سیاستهای بانک مرکزی و دولت در کاهش تورم و بهبود رشد اقتصادی در عمل، زمینههای فساد در جامعه را نسبت به قبل محدودتر کرده است؛ البته در کنار انضباط پولی و مالی در جامعه، بانک مرکزی اقدامات متعددی را در جهت پیشگیری و کشف و مقابله با فساد مالی در کشور در دست انجام دارد که روز گذشته توسط رئیس کل بانک مرکزی تشریح شد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی افزود: اهتمام بانک مرکزی و التزام و تعهد بانک به اطلاع رسانی سریع آمار متغیرهای اقتصادی هم در کاهش رانتهای اطلاعاتی -که از عوامل فساد است- موثر بوده است.
وی ضمن ابراز خرسندی از توجه و حساسیت دولت و رئیس جمهور نسبت به انضباط پولی و مالی در کشور، تصریح کرد: امیدواریم توامان شاهد تقویت و بهبود متغیرهای اقتصادی و ثبات هر چه بیشتر اقتصاد کلان و ارتقای شفافیت و سلامت در اقتصاد کشور باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
افزایش تخصیص اعتبارات عمرانی اقدام موثری درخروج از رکود اقتصادی است
مدیرکل برنامه ریزی و بودجه استانداری مرکزی افزایش تخصیص اعتبارات عمرانی اقدام موثری درخروج از رکود اقتصادی است راک - ایرنا - مدیرکل دفتربرنامه ریزی و بودجه استانداری استان مرکزی گفت رویکرد دولت در افزایش تخصیص اعتبارات عمرانی یکی از اقدامات حکیمانه و موثر در خروج از رکود اقتصادجهانگیری: تا پایان سالجاری خروج کشور از رکود قطعی است
جهانگیری تا پایان سالجاری خروج کشور از رکود قطعی است همدان- ایرنا- معاون اول رییس جمهوری گفت در بودجه سال 94 منابعی دیده شده که در زمینه اشتغال در سال آینده گام های بهتری برداریم و تا آخر سالجاری کشور از نظر اقتصادی متحول شده و خروج کشور از رکود قطعی می شود به گزارش ایرنا اسبرنامه های اقتصادی دولت با رویکرد خروج غیر تورمی از رکود اجرا می شود
استاندار ایلام برنامه های اقتصادی دولت با رویکرد خروج غیر تورمی از رکود اجرا می شود ایلام - ایرنا - استاندار ایلام گفت برنامه های اقتصادی دولت تدبیر و امید با رویکرد خروج غیر تورمی از رکود اجرا می شود محمدرضا مروارید روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تشریح نتایج نشسبازار مسکن راکد نیست/ گام های خروج از رکود در شهریور برداشته شد
رئیس اتحادیه مشاوان املاک تهران در گفت و گو با ایرنا بازار مسکن راکد نیست گام های خروج از رکود در شهریور برداشته شد تهران - ایرنا - در حالی که به گفته برخی از مشاوران املاک همچنان رکود بر بازار مسکن حاکم است اما رئیس مشاوران املاک تهران معتقد است حجم معاملات نسبت به سال قبل اتسویه بدهی بخش خصوصی راهکار خروج از رکود/ نفت 70 دلار به صلاح کشور است
تسویه بدهی بخش خصوصی راهکار خروج از رکود نفت 70 دلار به صلاح کشور است عاشوری گفت تسویه بدهی بخش خصوصی و پیمانکاران سبب خروج از رکود و اتمام پروژههای نیمهتمام خواهد شد ناصر عاشوری قلعه رودخانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در رابطه با ساماندهی پروژههایلایحه خروج از رکوددر اولویت بررسی مجلس
لایحه خروج از رکود در اولویت بررسی مجلس نمایندگان مجلس با تقاضای تغییر دستور کار جلسات علنی مجلس و بررسی با اولویت لایحه رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقاء نظام مالی کشور موافقت کردند تسنیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان تقاضای تغییر دستور کار نشساستاندار ایلام: برنامه های اقتصادی دولت با رویکرد خروج غیر تورمی از رکود اجرا می شود
استاندار ایلام برنامه های اقتصادی دولت با رویکرد خروج غیر تورمی از رکود اجرا می شود ایلام - ایرنا - استاندار ایلام گفت برنامه های اقتصادی دولت تدبیر و امید با رویکرد خروج غیر تورمی از رکود اجرا می شود محمدرضا مروارید روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تشریح نتایج نعضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتوگو با فارس خبر داد افزایش نرخ حامل انرژی به میزان تورم/ لایحه خروج ا
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتوگو با فارس خبر دادافزایش نرخ حامل انرژی به میزان تورم لایحه خروج از رکود هفته آینده در دستور کار مجلسعضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس میزان افزایش نرخ حاملهای انرژی را در راستای اجرای قانون هدفمندی یارانهها به میزان تورم عنوان کرد جعفکلیات لایحه خروج از رکود تصویب شد
کلیات لایحه خروج از رکود تصویب شد نمایندگان مجلس با 156 رأی موافق کلیات لایحه خروج غیرتورمی از رکود را به تصویب رساندند فارس نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز سهشنبه پارلمان کلیات لایحه خروج از رکود را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب رساندند وکلپیشبینی جهانگیری درمورد زمان خروج کشور از رکود
پیشبینی جهانگیری درمورد زمان خروج کشور از رکود معاون اول رییس جمهوری گفت در بودجه سال 94 منابعی دیده شده که در زمینه اشتغال در سال آینده گام های بهتری برداریم و تا آخر سال جاری کشور از نظر اقتصادی متحول شده و خروج کشور از رکود قطعی می شود به گزارش ایرنا اسحاق جهانگیری روز سسیاستهای دولت برای خروج مسکن از رکود |اخبار ایران و جهان
سیاستهای دولت برای خروج مسکن از رکود رئیس سازمان نظام مهندسی کشور گفت صندوق پسانداز مسکن یکی از راههای پاسخگویی به تقاضاست و حرکت جدی برای خروج از رکود بخش ساختمان است کد خبر ۴۵۲۶۶۶ تاریخ انتشار ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۲۳ ۱۶ - 25 November 2014 رئیس سازمان نظام مهندسی کشور گفتبرنامههای وزارت راه و شهرسازی برای خروج صنعت ساختمان از رکود
برنامههای وزارت راه و شهرسازی برای خروج صنعت ساختمان از رکود خبرگزاری پانا وزارت راه و شهرسازی برای خروج صنعت ساختمان از رکود در دو بخش عرضه و تقاضا برنامه هایی را در نظر گرفته است ۱۳۹۳ چهارشنبه ۵ آذر ساعت 09 39 به گزارش خبرگزاری پانا رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و مشکبه کانونهای تفکر ایران به مجلس اعلام کرد انحراف بسته خروج از رکود از قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی
شکبه کانونهای تفکر ایران به مجلس اعلام کردانحراف بسته خروج از رکود از قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزیدر بند 28 سیاستهای بخش بازارِ سرمایه از فصل تأمین منابع مالی بسته خروج از رکود اینگونه آمده است فعالسازی ظرفیتهای قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی در اجرای طرح قیمت تضمینکلیات لایحه خروج از رکود در مجلس تصویب شد |اخبار ایران و جهان
کلیات لایحه خروج از رکود در مجلس تصویب شد نمایندگان مجلس با رأی اکثریت کلیات لایحه خروج از رکود را تصویب کردند کد خبر ۴۵۶۶۹۳ تاریخ انتشار ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۹ - 09 December 2014 نمایندگان مجلس با رأی اکثریت کلیات لایحه خروج از رکود را تصویب کردند به گزارش تسنیم کلیات لایحهکاهش بیکاری و خروج از رکودحاصل شکل گیری بانک صنایع کوچک و متوسط
یک مقام مسئول کاهش بیکاری و خروج از رکودحاصل شکل گیری بانک صنایع کوچک و متوسط تهران - ایرنا - عضو هیات مدیره بانک صنعت و معدن معتقد است شکل گیری بانک صنایع کوچک و متوسط در جهت سیاستهای نظام و دولت قابل ارزیابی است و موجب کاهش بیکاری و خروج کشور از رکود اقتصادی می شود گزارش ایرتکرار/ وزیر امور اقتصادی و دارایی: به تدریج در حال خروج از رکود هستیم/نفت در بودجه ۷۰ دلار/ ایران جزء امنترین
تکرار وزیر امور اقتصادی و دارایی به تدریج در حال خروج از رکود هستیم نفت در بودجه ۷۰ دلار ایران جزء امنترین کشورها برای سرمایهگذاری استوزیر امور اقتصادی و دارایی در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با بیان اینکه به تدریج در حال خروج از رکود هستیم گفت ایران جزء امنترین کشورهانفت 70 دلاری در لایحه بودجه 94/ در حال خروج از رکود هستیم
سهشنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۷ وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه قیمت طلا و ارز سال گذشته در وضعیت با ثباتی قرار گرفت تصریحکرد با سیاستهای اتخاذ شده تورم روند نزولی به خود گرفته و به تدریج در حال خروج از رکود هستیم به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا علی طی-
اقتصادی
پربازدیدترینها