واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مراسمهای عزاداری در شهرهای مختلف خوزستان؛
سفرههایی نورانی در سرتاسر خاک سرخ
اهواز، بهبهان، خرمشهر، شادگان، دشت آزادگان و باقی شهرهای جنوب کشور هر کدام به نوعی خاص عزاداری سالار شهیدان را برگزار میکنند.
به گزارش خبرنگار خیمه گاه باشگاه خبرنگاران؛ مردم خوزستان در ایام محرم مانند شیعیان تمام جهان رخت عزا بر تن می کنند و ماتم محرم و صفر را سوگواری میکنند.
بنابر این گزارش، مردم استان خوزستان به دلیل وجود قومیتهای مختلف و فرهنگهای گوناگون به شیوههای مختلفی عزاداری میکنند.در این ایام محافل روضه و مقتل خوانی برپا می شود و خانهها، مساجد و حسینیهها میزبان عزاداران حسینی می شوند. مردم این استان از هر قوم و فرهنگی که باشند، مرد و زن ، پیر و جوان به سیاهپوش کردن تکایا و دیوارهای شهر میپردازند.
اهواز
در این شهر رسم بر این است که در ایام محرم حاجتمندان برای استجابت دعاها و شفای بیماران سفره حضرت ابوالفضل و سفره حضرت رقیه میاندازند که محتویات این سفرهها، آش و شعله زرد، نان، پنیر و شیرینی است.پس از قرائت دعا، نیای و روضه، خوردنیها به همراه پارچههای سبز تبرک شده میان میهمانان تقسیم می شوند. از جمله مراسم مردم اهواز در ماه محرم مراسم شب هشتم این ماه است.
شب هشتم، مراسم و ( سینی حضرت قاسم(ع)) برگزار می شود به این صورت که روی سینی پارچه سبز پهن می کنند و آجیل مشکل گشا، شمع، گلاب، حنا، شیرینی و میوه را روی آن پارچه قرار میدهند، سپس سینی را بر سر نهاده و عزاداری میکنند، کسانی که حاجتی دارند در این مراسم نذر میکنند که برای سال آینده این سینی و وسایلش را آماده کنند.در ایام سوگواری سالار شهیدان در خانههایی که روضه برپا است، اهالی خانه با نصب پرچم سیاه یا سبز در بالای خانه و با گشودن درب منزل، عزاداران را دعوت می کنند و در خیابانها نیز خیمههای رنگی و سیاه عاشورا برپا می شود.در برخی از شهرهای خوزستان مانند شادگان، خرمشهر و دشت آزادگان، مردم از چند روز قبل به پیشواز ماه محرم می روند و با نصب پارچههای سیاه به دیوارهای خیابانها، خود را برای عزاداری آماده میکنند.
بهبهان
در میان مردم بهبهان عزاداری محرم به صورت سنت دیرینه حفظ شده است. افرادی که نذر دارند در دو هفته اول ماه محرم نذر خود را تهیه و میان عزاداران توزیع میکنند.حلوای قالبی، کتلی بقل، شربت آبلیمو و بلبل دستی( نوعی نان که گاهی شیرین و گاهی ساده از آرد گندم و به صورت دایرهای و گرد تهیه می شود و پس از چرب کردن با روغن حیوانی آن را تقسیم میکنند) از قدیمیترین نذورات مردم بهبهان است.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]