واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرخاب: سال 97 ، مایه حیات کاسپین به کالبد نگین فیروزه ای می رسد تبریز - ایرنا - روز نامه سرخاب چاپ تبریز در تازه ترین شماره خود به نقل از دبیر شورای فرهنگی و اجتماعی احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی از اجرای طرح مطالعاتی انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه خبر داد و نوشت: سال 97 ، مایه حیات کاسپین به کالبد نگین فیروزه ای می رسد.
به گزارش این روزنامه خلیل ساعی گفت: دو مسیر آستارا - اردبیل - تبریز و انزلی - میانه - مراغه برای انتقال آب این دریا مطرح و بررسی های لازم در حال انجام است.
وی همچنین به بارورسازی ابرها در 12 استان کشور توسط وزارت نیرو اشاره کرد و افزود: این وزارتخانه بارورسازی ابرها برای احیای دریاچه ارومیه در استان آذربایجان شرقی را در سال جاری در برنامه دارد.
دبیر ستاد حوادث غیرمترقبه آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: محیط بانان نیز برای احیای دریاچه به منظور مراقبت از اراضی نکاشت و چاه های غیرمجاز فعالتر می شوند.
دبیر شورای فرهنگی و اجتماعی احیای دریاچه ارومیه از لایروبی رودخانه های منتهی به دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: قبل از ابلاغ اعتبار به ستاد، این کار با استفاده از اعتبارات، دستگاه ها و ماشین آلات محلی از سوی آب منطقه ای آذربایجان شرقی انجام خواهد شد.
با وجود اینکه وضعیت دریاچه ارومیه بسیار نامساعد و نگران کننده است، اما با اقدامات دولت و همراهی مردم به ویژه کشاورزان حوضه آبریز دریاچه ارومیه و امیدواری برای تداوم بارش های پرآب در حوضه آبریز، امید می رود روند خشکی این دریاچه متوقف و زمینه پرآب شدن دریاچه فراهم شود.
دریاچه ارومیه، بزرگ ترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه آب شور دنیا است. آب این دریاچه عمدتا از رودخانه های زرینه رود، سیمینه رود، تلخه رود، گدار، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می شود.
این دریاچه چند سالی است با بحران خشکی مواجه شده و بیش از 95 درصد آب خود را از دست داده است، اکنون ستاد احیای دریاچه ارومیه با تصویب پیشنهادهایی در قالب مصوبه در تلاش برای نجات این حوضه آبی ارزشمند است.
دریاچه ارومیه از زیستگاه های طبیعی در شمال غربی ایران است که خشک شدن آب آن به دلیل بی توجهی انسان و شرایط طبیعی، این دریاچه را به بزرگترین مشکل زیست محیطی کشور تبدیل کرده است.
دریاچه ارومیه با طول حدود 130 تا 140 کیلومترو عرض متغیر 15 تا 50 کیلومتر شبیه گودال مستطیلی است که در غرب فلات آذربایجان از شمال به جنوب امتداد دارد و موجب تقسیم طبیعی میان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی شده است.
7236/587
19/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]