تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):مومن برای مومن برکت و برای کافر، اتمام حجت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851468132




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حیات نفتی سینما در تهران و ورشکستگی در شهرستان‌ها/ قزوین تنها دو سالن موقتاً فعال دارد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > مرکز > قزوین مهر گزارش می دهد:
حیات نفتی سینما در تهران و ورشکستگی در شهرستان‌ها/ قزوین تنها دو سالن "موقتاً فعال" دارد
قزوین- خبرگزاری مهر: در شرایطی استان قزوین با جمعیت بیش از یک میلیون و دویست هزار نفری خود تنها دارای دو باب سینما است که در این بین "سینما بهمن" بدون پشتیبانی و حمایت حوزه هنری هرگز قادر به ادامه اکران‌های نه چندان پررونق خود نیست و از سویی نیز "سینما مهتاب" به عنوان تنها سینمای خصوصی استان، دست به گریبان مشکلات عدیده‌ای است.



به گزارش خبرنگار مهر، سینماهای قزوین در این سالها برعکس روزگار خوششان در دهه های گذشته دیگر جان و رمقی ندارند، چنانکه در مرور سالیان اخیر هر چه به دهه 90 نزدیک تر می شویم، روز به روز وضعیت سینماها و سینمادارها به وخامت گرائیده است. تا جایی که برای نمونه سینما "کانون" عملاً ظرفیتی برای اکران ندارد و از جرگه سینماهای اکران کننده فیلم‌های جریان بدنه سینمای ایران خارج شده و از سویی نیز "سینما ملت" بگونه ای به خرابی  و متروکی گرائیده و راههای بازسازی آن با مشکل مواجه شده که در این سالها هرگونه تلاش فرهنگ دوستان و مسئولان فرهنگی استان برای احیای آن با شکست مواجه شده است.

در چهار سال اخیر نه تنها کوچکترین پیشرفتی در صنعت، هنر سینما و سینماداری در استان حاصل نشده بلکه دقیقاً برعکس؛ دو باب از سینماهای سابقاً فعال نیز در استان در حالت مخروبه و تغییر کاربری به سر می برند و جالب تر و تاسف بارتر آنکه سینمای جدیدی که قرار بود پیشتر با همکاری بخش خصوصی در میدان حافظ (فلکه دهخدا) در شهرک مینودر افتتاح شود در همان وضعیت نوساز دچار سرنوشت سایر سینماهای استان شد و هرگز به مرحله افتتاح نرسید. در این بین همچنان خبری از سینما در شهرستان های استان نیست و کماکان دیدن یک فیلم در سینماهای شهر آرزویی محقق نشده برای تاکستانی ها، بوئین زهرایی ها، الوندی ها و دیگر هم استانی ها است. نگاه ناعادلانه موجب کسادی سینما در شهرستانها مسئول انجمن سینمای جوان استان قزوین در تحلیل شرایط نامناسب سینماها در استان عوامل متعددی را ذکر می کند که یکی از آنها نگاه ناعادلانه ای است که موجب کسادی سینما در شهرستانها شده است.

امیر ملاحسنی به خبرنگار مهر می‌گوید: رویکرد سینمایی کشور در این سالها بگونه ای بوده که سینما و سینماگران در شهرستانها مورد بی‌مهری قرار گرفته اند و در عوض بیشتر از گروه سینماگران تهرانی معروف و محبوب حمایت شده و این معضل در نهایت یکی از دلایل کسادی سینما در استان قزوین بشمار می رود البته این معضل منحصر به استان قزوین نیست بلکه شهرهای بزرگی چون: تبریز و اصفهان نیز  شرایط مشابهی را تجربه می کنند. وی می افزاید: ارجاع بنده نیز به مراسم مهم سینمایی است که در طول 10 سال اخیر تماماً در تهران برگزار شده است در حالیکه ما در شهرستانها حتی در جشنواره فیلم فجر هم باید با برآورد هزینه های هنگفت هنرمندی را راضی به حضور در جشنواره نماییم در غیر این صورت هنرمندان و دست اندرکاران فیلم ها هرگز در جشنواره های سینمایی شهرستانها حضور نمی یابند در صورتی که در تهران چنین نیست. فروش فیلم ها در قزوین کمتر از تهران نیست مسئول انجمن سینمای جوان استان قزوین با این تصور که شهرستانی‌ها مانند تهرانی‌ها اهل سینما نیستند، مخالف است و می‌گوید: اگر کیفیت سالن های سینما و تنوع انتخاب فیلم در ژانرهای مختلف در تهران و قزوین را با هم مقایسه کنید، متوجه می‌شوید که اتفاقاً فروش فیلم در تهران هم چندان بالا نیست و از طرفی نیز فروش فیلم ها در قزوین با توجه به مسائل یادشده کمتر از تهران نیست. در همین رابطه ملاحسنی احداث پردیس سینمایی در قزوین را یکی از راههای خروج سینما و سینماداری از رکود می‌داند و می‌افزاید: مخاطبانی که به سینماهای قزوین مراجعه می کنند به آرامش نیاز دارند به همین دلیل آنها دوست دارند تا در روز خوبشان به سینما بیایند در این بین این تفریح فرهنگی نیاز به یک مجموعه فرهنگی به نام پردیس های سینمایی دارد که تاکنون در استان محقق نشده است.

روزگار ناخوش تنها سینمای خصوصی استان بصیری مدیر سینما مهتاب قزوین که تنها سینمای بخش خصوصی در سرتاسر استان است در مورد افت مخاطب و ضرر ناشی از آن برای سینماها می‌گوید: در رابطه با برخی فیلم ها در سانس های متعدد به طور حدی با کاهش مخاطب روبرو هستیم و ناچاریم یک سانس را تنها برای دو نفر پخش کنیم در حالیکه هزینه اداره سینما با این نوع استقبال سرد قابل جبران نیست. وی در خصوص تبلیغات مناسب برای رونق گرفتن سینما در قزوین اظهارداشت: متاسفانه هزینه‌های تبلیغاتی در تلویزیون سنگین است و قادر به تامین آن نیستیم در حالی که اگر حمایت لازم حداقل در بخش تیزرها با تخفیف مناسب صورت گیرد می‌تواند کمک موثری برای رونق این صنعت و استقبال مردم از فیلم ها داشته باشد. مدیر سینما مهتاب می‌گوید: انسان به امید زنده است و ما مجموعه سینماداران به امید روزی که شرایط سینما داری به وضعیت مناسب تبدیل شود در این صنف فعال هستیم. ضرورت اصلاح اقتصاد سینماها علی مجابی از فیلمنامه نویسان قزوینی معتقد است: گذشته از نگاه های تبعیض آمیز باید پذیرفت که دیگر عمر سالن های سینمایی که وابسته به ستاره های دهه 60 تا 80  بودند نیز به سر آمده است و این سالن ها دیگر نمی توانند در شرایطی که ماهواره و اینترنت گسترش یافته درآمدزایی داشته باشند. وی ادامه می دهد: بر فرض محال که دولت برای استان قزوین 10 باب سینما بسازد در این بین فایده ای ندارد که این سالن‌های سینما با فروش نرفتن فیلمها و عدم استقبال مخاطبان، تنها هزینه روی دست دولت بگذارند و مسئولین حتی پول آب و برق سینما را هم از محل بیت‌المال بپردازند. مجابی ادامه می‌دهد: باید با ساخت پردیس‌های سینمایی که حاوی زیر مجموعه‌هایی چون رستوران، کافی شاپ، سالن های متعدد اکران و... است سالن های بی رونق سینما را به پردیس‌های خصوصی سینمایی که درآمد، اشتغال و استقلال هنر سینما را  به بار می‌آورد، تبدیل کرد. وی می‌افزاید: از طرفی نیز دولت و پایتخت نشینان نباید فراموش کنند که تهران حاصل جمع فرهنگ همه شهرستانهای ایران است و باید پای آثاری با شخصیت مناسب شهرستانی ها به سینما باز شود تا مخاطبان ما در سراسر ایران، فیلم هایی از جنس خودشان را روی پرده سینما ببینند نه فیلم هایی صرفاً آپارتمانی و تهرانی زده و یا آثاری از جنس فاخر که تنها بودجه های کلان بیت المال را حیف و میل می کنند. مجابی پیشنهاد می دهد از ظرفیت بالای شهرهایی چون تبریز که یکی از شهرهای صاحب سینما در ایران است، استفاده شود و بعد سازندگان آثار تهرانی زده و آپارتمانی شاهد شکوفایی سینماها و آشتی مخاطبان با آنها باشند، در همین راستا می‌توان از ظرفیت بالای شهرها و استانهای با استعدادی چون قزوین نیز بهره برد.

مشکلات سینما کلان و کشوری است معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین هم در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: وضعیت فعلی سینما در قزوین به مشکلات کلان کشور مربوط است و بومی نیست اما ما وظیفه خود می دانیم آنچه در توان داریم برای حمایت از سینما انجام دهیم. مهدی رمضانی بیان می‌دارد: در سالهای اخیر تلاش کردیم با بهسازی سینماها فضایی مناسب را برای حضور راحت و بیشتر مردم فراهم کنیم تا ضمن تکریم علاقمندان سینما به رونق این صنعت نیزکمک شود. معاون فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین معتقد است باید برای مردم سبد فرهنگی تعریف شود و سینما در این حوزه قرار گیرد و با برنامه ریزی کلان اقدام لازم برای حمایت از این صنعت انجام شود تا شاهد تعطیلی سینما نباشیم. رمضانی تصریح کرد: مشکلات اقتصادی و کاهش درآمد مردم هم در کاهش مراجعه مردم به سینما موثر است اما مهمتر از آن ضعف در فیلمنامه و موضوع فیلمهاست که فاصله مردم با سینما را بیشترکرده است. وی گفت: فیلم خوب در همه شرایط مخاطب خاص خود را دارد و مردم را به سینما می کشاند اما تبلیغات تلویزیونی هم نقش مهمی در این بخش دارد و ما شاهدیم تیزر فیلمهایی که از تلویزیون پخش شده فروش قابل توجهی داشته که مسئولان باید در این زمینه چاره ای بیندیشند.

این مسئول بیان کرد: فیلم خوب، تبلیغ مناسب، کمک های حمایتی در قالب بسته های فرهنگی از راهکارهای رونق سینما در استان است که می تواند مورد پیگیری و توجه مسئولان قرار گیرد. رمضانی یادآور شد: در برنامه چهارم دستگاه‌ها مکلف بودند نیم درصد از اعتبارات خود را در حوزه فرهنگی هزینه کنند که با مکاتبه با ادارات موضوع بلیت نیم بها را مطرح کردیم که کلمه الزام به مجاز تغییر یافت و نتایج خوبی به دست نیامد اما در خصوص تداوم توزیع بلیت‌های نیم بها آماده همکاری هستیم تا به سینماداران کمک شود. مشکلات سینماهای استان از حد یک گزارش فراتر است با این حال زمانی که این مشکلات به نحوی به گوش مسئولان می رسد، مثلا گفته می شود شهرهای اقبالیه، الوند و بوئین زهرا با وجود جمعیت های بالا و انجمنهای سینمای جوان فعال و با استعداد، نیازمند حداقل سه سینمای استاندارد هستند و یا سینما ملت قزوین نیازمند بازسازی و سینما مهتاب نیازمند حمایت های بیشتری است، تنها یک جواب بهه عنوان توجیه مطرح می‌شود که "نبود بودجه". جای سئوال اینجاست که چگونه بودجه های میلیاردی در راه تهیه فیلم هایی که حتی فروش روزانه آنها با وجود لطایف الحیل! به 50 هزارتومان هم نمی رسد، حیف و میل می شود اما سالانه حداقل 10 درصد این بودجه نباید برای گسترش و توسعه سینماها و حمایت از قشر سینما گران در شهرستانها هزینه شود؟ آنهم بودجه ای که می تواند وضعیت سینماها را در استان قزوین و بسیاری دیگر از استانهای کشور متحول کند. بدیهی است که نمی توان توپ بحران سینماها را در زمین شهرستانها انداخت و از آنها به خاطر عدم استقبال از پردیس های سینمایی نداشته شان گلایه کرد بلکه باید چاره ای اندیشید تا این صنعت نیز دچار بحرانی بیشتر نشود تا خیل بیکاران اضافه شود.



۱۳۹۳/۷/۲ - ۰۸:۴۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن