واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روزنامه سرخاب: ارونق و انزاب در شرف رونق اقتصادی و فرهنگی روزنامه سرخاب چاپ تبریز در شماره 2022 روز چهارشنبه خود گزارشی از وضعیت رو به رشد شهرستان شبستر در استان آذربایجان شرقی منتشر کرده است.
شهرستان شبستر یا همان منطقه تاریخی ارونق و انزاب که روزگاری به دلیل واقع شدن در مسیر جاده ابریشم به عنوان یکی از راه های ارتباطی ایران قدیم با استانبول و باکو و از آنجا با اروپا شناخته می شد به مدت چند دهه در سایه گسترش راه های ارتباطی سایر مناطق کشور قرار گرفته بود.
این امر بیشتر به دلیل بی توجهی مسوولان وقت به این شریان اصلی ارتباطی و از دیگر سو ناامنی ایجاد شده از سوی یاغیان و متجاوزان صورت گرفته بود. اما اکنون بعد از گذشت سال های سرد و تاریک و عبور از گردنه های تنگ تاریخی شاهد رونق اقتصادی در این منطقه و ثبات سیاسی و امنیتی در این شهرستان فرهنگی و اثرگذار هستیم.
هرچند جاده های این شهرستان و محورهای مواصلاتی آن با استانداردهای روز دنیا فاصله بسیاری دارند اما اراده مسوولان منطقه و همت مردم دلسوز و خیرخواه آن زمینه های لازم برای رشد و توسعه این راه ها و گسترش روابط سیاسی و تجاری و فرهنگی را فراهم آورده است.
نمونه این حرکت های خیرخواهانه را می توان به همت و اراده مردم دو شهر مرند و تسوج برای بازگشایی جاده تاریخی و فراموش شده تسوج - کشکسرای- مرند اشاره کرد که با همیاری مردم هر دو منطقه به پیشرفت های زیادی نایل آمد اما در ادامه و به دلیل اتمام اعتبارات مردمی و تزریق نشدن اعتبارات دولتی به آن و بروز چند فقره سیل و آب گرفتگی با رکود مواجه شد.
با این حال معاون وزیر راه و شهرسازی در بازدید اخیر خود از منطقه بر ضرورت تکمیل و بازگشایی این مسیر تاکید کرد، جاده ای که می تواند صرفه جویی عظیمی را از نظر وقت و انرژی و سرمایه های ملی برای این منطقه به ارمغان آورد، برای اینکه حداقل دو ساعت زمان مسافرت مردم هر دو منطقه را کاهش خواهد داد.
یکی دیگر از راه های ارتباطی فراموش شده اما در عین حال مهم و ارزشمند منطقه، جاده ارتباطی روستاها و شهرهای پایین دست جاده اصلی شبستر - تسوج است. جاده ای که به لحاظ واقع شدن در حاشیه دریاچه ارومیه می تواند نقش مهمی را در مبادلات فرهنگی و اقتصادی مردم منطقه ایفا کند.
این جاده مسیر شهرها و روستاهای شندآباد، کوشک ، کافی الملک، هفت چشمه ، علی بیگلو و بندرشرفخانه را به هم وصل خواهد کرد و براساس یک طرح مطالعاتی در آینده می تواند این محور تا شهر تسوج و جنوب آن تا منتهی الیه سلماس که روستاهای بسیاری را شامل می شود، امتداد یابد و بدین ترتیب تحول گسترده ای را از نظر مبادلات اقتصادی و فرهنگی منطقه ایفا کند.
بازدید معاون وزیر راه و ترابری از راه های ارتباطی این منطقه و آشنایی وی با ظرفیت آنها برای گسترش و توسعه بیشتر این نوید را می دهد که بار دیگر شاهد شکوفایی نهال توسعه و رونق این منطقه تاریخی در کوتاه مدت باشیم.
بر اساس توافق اولیه صورت گرفته در این بازدید مقرر شد شهرداری های این شهرستان در یک حرکت جمعی و همکاری ستودنی برای تحقق این آرزوی دیرین تلاش کنند.
شهرداری های شندآباد، بندرشرفخانه و شبستر مسئولیت تامین ماشین آلات راه سازی و تسطیح جاده و شهرداری تسوج هم تامین آسفالت این جاده را بر عهده گرفتند.
ضمن آنکه فرمانداری شبستر، نماینده مردم منطقه در مجلس شورای اسلامی و در نهایت وزارت راه و شهرسازی مسوولیت تامین اعتبار لازم برای احداث این راه ارتباطی و شریان اصلی را بر عهده گرفتند.
بدیهی است این همکاری چندجانبه و بی ادعا که نقطه عطفی در همکاری های چندجانبه مردم و مسوولان است می تواند ثمره شیرین تحقق یکی از آرزوهای دیرین مردم منطقه را به دنبال داشته باشد.
انتظار می رود هم مردم و هم مسوولان شهرداری های منطقه و نیز نماینده منطقه و مسوولان وزارت راه و شهرسازی در راه شکوفایی این دو محور اصلی و تحول آفرین منطقه و به ثمر رسیدن تلاش های عقیم مانده گذشته تلاش کنند.
7236/587
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]