واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
توسعه اقتصادی ریگان از گذشته تا به امروز
شهرستان ریگان تا قرن هشتم هجری بزرگترین مرکز تجاری جنوب شرق کشور محسوب میشد، اما با گذشت زمان و خشکسالیها اکنون تنها اقتصاد این شهرستان به واسطه نخل خرما است.
به گزارش خبرگزاری فارس از ریگان، شهرستان ریگان یکی از شهرستانهای شرقی استان کرمان دارای آب و هوای منحصر به فردی است. روزگاری که بر ریگان گذشت در گذشته به دلیل وجود جاده ابریشم در این شهرستان و گذر آن از حاشیه ریگان و مناطق کوهستانی این شهرستان را به قطب تجاری تبدیل کرده بود. این قطب تجاری ریگان سبب شده بود که این شهرستان تا قرن هشتم هجری بزرگترین مرکز تجاری جنوب شرق کشور محسوب شود و از دیگر نقاط شرق استان کرمان در این منطقه اجناس و کالاهای خود را رد و بدل میکردند. توسعه اقتصادی در ریگان سبب رونق زندگی ساکنان اهالی این مناطق شده بود بهطوری که در اکثر نقاط این شهرستان به دلیل آب و هوا و آب فراوان کشت برنج انجام میشد. کشت برنج در مناطقی در دهنه عباسعلی شهرستان ریگان به دلیل قرار گرفتن جاده فرعی ابریشم که به بنادر وصل میشد در روستای شلتوکآباد ریگان نشان از آن داشت که با گذر این جاده رونق اقتصادی نیز در این منطقه حکمفرما بود. آب فراوان ریگان و جنگلهای وسیع سبب شده بود که حاکم وقت ایالات کرمان این شهر را مانند شهرهای شمالی توصیف کند. وقتی خشکسالی شد اما با گذشت زمان و خشکسالیها اکنون تنها اقتصاد شهرستان ریگان بر پایه نخل خرما است که این محصول چند سالی است بهعلت گرمای زیاد دچار خسارات شدید میشود. کشاورزان به این باور رسیدهاند که کشت دیگر محصولات در ریگان جایگزین شود تا رونق اقتصادی این شهرستان مانند گذشته رونق خود را به دست آورد. اقداماتی که کشاورزان ریگانی برای نجات خود انجام دادند در این راستا کشاورزان ریگانی اقدام به کاشت محصولات جدیدی کردند که از جمله میتوان به کشت ذرت، کشت محصولات جالیزی و ... اشاره کرد همچنین پرورش ماهی در دستور کار کشاورزان ریگانی قرار گرفته است. محمد سرحدی یکی از افرادی که در کنار باغ خود اقدام به پرورش ماهی کرده است، میگوید: ماهیان این استخر آنقدر بزرگ شده بودند که از تصور کارشناسان بهدور بود. وی بیان داشت: به غیر از مصرف داخل شهرستان ریگان از شهرستانهای اطراف برای این محصول به مزرعهام مراجعه شد که رونق اقتصادی به همراه داشته است. اما در کنار آن کشت ذرت در این منطقه نیز از کیفیت خوبی برخوردار است بهطوری که ذرتکار نمونه شرق استان و کشور از ریگان انتخاب شد. سالار بهزادی میگوید: محصولم آنقدر رونق داشت که تصور نمیکردم، بتوانم این محصول را از ریگان برداشت کنم و بهعنوان ذرتکار نمونه ریگانی معرفی شوم. وی خاک مرغوب و آب این شهرستان را از دلایل رونق محصولش میداند. اماندادی یکی دیگر از کشاورزان ریگانی برای نخستین بار در شهرستان ریگان به کشت هندوانه در این شهرستان روی آورد که هندوانههای 25 کیلویی از مزرعهاش برداشت کرد.
افراد بومی اولویت نخست سرمایهگذاری در ریگان سرپرست فرمانداری ریگان نیز به خبرنگار فارس گفت: شهرستان ریگان تا قرن هشتم هجری بزرگترین مرکز تجاری جنوب شرق کشور محسوب میشده که این نشان از توسعه اقتصادی آن در گذشته دارد. منصور حسینپور اظهار داشت: سعی و تلاش ما بر این است تا بتوانیم مجددا این توسعه اقتصادی را همانند گذشته و حتی بیشتر از آن رونق دهیم. وی گفت: با راهاندازی دبیرخانه مثلث توسعه اقتصادی در این شهرستان فعالیتهای خوبی در ریگان از جمله راهاندازی گلخانهها، سردخانهها و محل نگهداری محصول ناحیه صنعتی شهرستان صورت گرفته است. سرپرست فرمانداری ریگان تاکید کرد: هدف ما بر این است تا ابتدا طرحها را به بومیان منطقه برای سرمایهگذاری واگذار کنیم.
حسینپور اظهار داشت: شهرستان ریگان از ظرفیتها و استعدادهای بینظیری برخوردار است، برای استفاده بهینه از این ظرفیتها باید منابع و سرمایههای شهرستان را به سمت فعالیتهای مولد سوق داد که نیازهای شغلی و معیشتی و رفاهی مردم را تامین میکند. وی گفت: طرح مثلث توسعه اقتصادی رویکردی نو به ایجاد فرصت برای بروز استعدادها و شکوفایی خلاقیتهای مردمی در صحنه فعالیتهای اقتصادی است تا با دخالت دادن مردم در تصمیمگیریها و اداره امور اقتصادی جلوهای درخشان از اقتصاد مردمی تحقق یابد. سرپرست فرمانداری ریگان گفت: در این راستا نخستین سرمایهگذاری بخش خصوصی با 15 میلیارد ریال در این شهرستان انجام شد. حسینپور آینده ریگان را در زمینه توسعه اقتصادی خوب ارزیابی کرد و گفت: در این شهرستان 40 محدوده معدنی نیز شناسایی شده که با اکتشاف آنها تحول خوبی در ریگان صورت میگیرد. وی گفت: با اجرای مطلوب طرح مثلث توسعه اقتصادی میتوانیم زمینه رشد و توسعه همهجانبه را متناسب با ظرفیتهای عظیم این شهرستان فراهم آوریم. سرپرست فرمانداری ریگان توسعه اقتصادی این شهرستان را رو به رشد دانست و خاطر نشان کرد: با اجرای طرحها شاهد تحولات خوبی در زمینه اقتصادی این شهرستان هستیم. حسینپور گفت: با اجرای این طرحهای اقتصادی مشکل بیکاری افراد جویای کار در این شهرستان برطرف میشود. ============== گزارش از موسی ملاییان ============== انتهای پیام/80014/و30
93/06/31 - 09:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]