تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دانشمندان وارثان پيامبران هستند
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803333963




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اسلامی شدن دانشگاه ها از نگاه یک فیلسوف و حکیم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اسلامی شدن دانشگاه ها از نگاه یک فیلسوف و حکیم تهران - ایرنا - رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران معتقد است اسلامی شدن دانشگاه ها بایستی در چهار بخش مدیریتی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی تحقق یابد.


عبدالحسین خسروپناه به عنوان عضو حقیقی شورای اسلامی شدن دانشگاه ها روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا گفت: برخی از دانشگاه های ما بسیاری از معیارها و شاخصه های اسلامی را دارند و حتی برخی از این دانشگاه ها حد نصاب یک دانشگاه اسلامی را دارا هستند.
این اندیشمند مذهبی همچنین گفت: موضوع اسلامی شدن دانشگاه ها از همان ابتدا در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و بعدها به نام شورای اسلامی شدن دانشگاه ها و مراکز آموزشی به عنوان یکی از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی رسمیت یافت و مصوبات آن نیز به عنوان مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی محسوب می شود.
وی افزود: وقتی از اسلامی شدن دانشگاه ها صحبت می کنیم و قرار است سند دانشگاه اسلامی نوشته شود، پیش فرض ما این نیست که دانشگاه ها اسلامی نیستند ولی اسلامی شدن مراتبی دارد.
خسروپناه در ادامه گفت: سند دانشگاه اسلامی در چهار بخش فرهنگی، مدیریتی، آموزشی و پژوهشی تنظیم شده و هم اکنون کارگروه هایی این اقدامات را اولویت بندی کرده تا در فرایند اجرا قرار گیرد.
وی درباره بخش مدیریتی اسلامی شدن دانشگاه ها گفت: مدیری که مسوولیت یک دانشگاه را به عهده دارد و همچنین معاونانش بایستی خود را در اختیار دانشگاه گذاشته و مشکلات دانشگاه را برطرف کنند و معتقدم اسلامی شدن اعضای هیات علمی دانشگاه ها به این است که به صورت تمام وقت در دانشگاه حضور داشته باشند.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران افزود: طبق قانون هر عضو هیات علمی دانشگاه باید 40 ساعت در هفته در دانشگاه حضور داشته باشد اما متاسفانه برخی اساتید دانشگاه ها و اعضای هیات علمی فقط به تدریس می پردازند و در چند دانشگاه اشتغال به تدریس دارند.
وی افزود: وظیفه هیات علمی آموزشی فقط تدریس نیست بلکه باید به دانشجویان مشاوره بدهد درحالی که می بینیم دانشجو برای تحقیق و پایان نامه خود باید به دنبال استاد راهنما و مشاور باشد.
خسروپناه همچنین گفت: زمانی که مسوولیت موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران را پذیرفتم، پیشنهاد دادم تا اعضای هیات علمی در این موسسه حداقل 140ساعت در ماه حضور داشته باشند ولی برخی از مسوولان وزارت علوم گفتند مگر اینجا پادگان است ولی باید گفت هر پادگانی نظم می خواهد ولی هرجا که نظم داشته باشد، پادگان نیست.
وی درباره موضوع آموزش در اسلامی شدن دانشگاه ها گفت: در یک دانشگاه اسلامی باید سرفصل ها به صورت مرتب تکامل پیدا کند و اگر سرفصل های یک دانشگاه در 30 سال گذشته تغییر نکرده باشد، آن دانشگاه ضد اسلام است.
این پژوهشگر مذهبی تاکید کرد: وقتی اسلام می فرماید علم را حتی از کافر و منافق بگیرید و جدیدترین دستاوردها را بدست آورید، بنابر این از لوازم اسلامی شدن دانشگاه ها رشد علمی، نوآوری علمی، آزاداندیشی علمی و تولید علم است.
وی همچنین درباره موضوع پژوهش گفت: اسلامی شدن دانشگاه ها فقط به مظاهر آن نیست و هیات های علمی دانشگاه ها و مراکز آموزشی باید مرتب از نظر پژوهشی رشد کنند و پژوهش در زمنیه های مختلف توسعه پیدا کند.
این استاد دانشگاه و حوزه یکی از مظاهر اسلامی شدن دانشگاه ها را توجه به بخش فرهنگی و مظاهر اسلامی دانست و گفت: وضعیت نماز جماعت در دانشگاه ها بسیار مطلوب و عالی است که به عنوان نمونه اگر برای شرکت در نماز جماعت دانشگاه شریف، چند دقیقه دیرتر برسید، جایی برای نماز خواندن پیدا نمی کنید و همین وضعیت در دانشگاه شهید بهشتی و تهران نیز حاکم است و همه نمازگزاران را اساتید و دانشجویان تشکیل می دهند.
خسروپناه افزود: البته ممکن است برخی درباره نامناسب بودن حجاب دانشجویان انتقاد داشته باشند ولی باید توجه داشت بسیاری از همین دانشجویان در برنامه های فرهنگی و مذهبی مانند مراسم شب های قدر و اعتکاف حضوری فعال دارند و ما باید کاری کنیم که این مساله نیز اصلاح شود.
وی بر اسلامی تر شدن دانشگاه ها با رعایت مظاهر اسلامی تاکید کرد و گفت: در هر یک از واحدهای دانشگاه های آزاد اسلامی طراحی مسجد با معماری اسلامی در نظر گرفته شده است و همه واحدهای دانشگاه های آزاد در سراسر کشور مسجد دارند.
عضو سازمان بسیج اساتید کشور همچنین گفت: بیش از 65 هزار استاد و عضو هیات علمی در دانشگاه های کشور فعالیت دارند که 20 هزار نفر از این اساتید از نیروهای بسیجی و عضو بسیج اساتید کشور هستند و عمده روسا و اساتید دانشگاه ها را افرادی متدین و معتقد تشکیل می دهند، هرچند ممکن است در فلان حزب سیاسی نباشند.
فراهنگ(4)**1003**1569


17/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن