تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):هر كس در مسجد سهله دو ركعت نماز بخواند، خداوند، دو سال بر عمر او مى‏افزايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827574077




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزارت‌ نفت به‌ تبدیل گاز به برق تن‌ داد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وزارت‌ نفت به‌ تبدیل گاز به برق تن‌ داد
وزارت نفت در شرطی غیرمنطقی، انتظار دارد سرمایه‌گذار در این شرایط با پذیرفتن تمام ریسک های ناشی از سرمایه گذاری در حوزه انرژی اقدام به تولید برق نماید و برای وزارت نفت برق بفروشد!
"برق نيوز": در بیانیه وزارت نفت یه صراحت ذکر شده است که در صورتی وزارت نفت با تامین گاز واحدهای نیروگاهی مشارکت دارد که اولا برق تولیدی برای صادرات استفاده شود و ثانیا پس از کسر هزینه های جاری تولید برق و انتقال آن و همچنین کسر سود منطقی سرمایه گذار بقیه به وزارت نفت داده شود. به عبارتی وزارت نفت انتظار دارد سرمایه گذار در این شرایط با پذیرفتن تمام ریسک های ناشی از سرمایه گذاری در حوزه انرژی اقدام به تولید برق نماید و برای وزارت نفت برق بفروشد چون وزارت نفت سوخت نیروگاه را تامین نموده است!

بر اساس این گزارش، روابط عمومی وزارت نفت با صدور اطلاعیه ای رسمی اعلام کرد: «وزارت نفت مسئولیت تامین گاز مورد نیاز برای تولید برق با هدف صادرات را به مقدار مشخص و در نقطه مورد توافق بر عهده خواهد گرفت و این گاز را به عنوان آورده تحویل سرمایه‌گذار خواهد داد.

کلیه مسئولیت‌های مربوط به سرمایه‌گذاری برای تبدیل گاز به برق با راندمان حرارتی مورد توافق، کسب مجوزهای لازم برای احداث نیروگاه، تاسیسات لازم برای انتقال و صادرات برق تولیدی در کشور هدف بر عهده سرمایه‌گذار خواهد بود.

این گزارش ضمن تاکید بر مسئولیت سرمایه‌گذار برای تامین مالی احداث نیروگاه می‌افزاید قرارداد نهائی برای صادرات برق تولیدی از طریق مشارکت وزارت نفت و سرمایه‌گذار امکان پذیر خواهد بود.

قیمت سوخت تحویلی به سرمایه‌گذار با رعایت مفاد قانون برنامه پنجم توسعه در خصوص سوخت غیر یارانه‌ی امکان پذیر خواهد بود و سهم سرمایه‌گذار از قیمت فروش برق صادراتی، متناسب با قیمت فروش برق در هر بازار هدف پس از کسر هزینه تبدیل، انتقال و بازاریابی به علاوه سود متعارف می‌باشد و مابه‌التفاوت این مبلغ سهم طرف دیگر (شرکت ملی نفت یا شرکت ملی گاز) خواهد بود.

این گزارش با تاکید بر امضا توافقنامه ای مشخص بین سرمایه‌گذار و وزارت نفت به تجربه متقاضیان در زمینه تولید برق و همچنین توانایی کافی برای تامین آورده نقدی جهت احداث نیروگاه متناسب با ظرفیت درخواستی را به تشخیص وزارت نفت اشاره دارد.

علاقه مندان اعم از شرکت‌های ایرانی و خارجی می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر از تاریخ شنبه بیست و دوم شهریورماه جاری به شرکت ملی صادرات گاز ایران مراجعه کنند.

این گزارش می افزاید در صورت دریافت پیشنهادهای بیش از میزان تقاضا در بازار هدف، وزارت نفت در انتخاب شرکت‌های توانمندتر مختار خواهد بود.

وزارت نفت به منظور تحقق بند ۱۳ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، تنوع بخشی به روشهای صادرات گاز و افزایش صادرات برق، برنامه مدونی را جهت مشارکت سرمایه گذاران توانمند در زمینه احداث نیروگاه اعلام کرد.»

وقتی وزارت نفت مخالف صادارت برق به جای خام فروشی گاز بود

به گزارش برق نیوز، قبلا مسولان وزارت نفت اعلام کرده بودند با تبدیل گاز به برق فروش آن به قیمت کمتر از گاز مخالف هستند اما مسولان وزارت نیرو ادعا کرده اند که برق صادراتی از انرژی های تجدیدپذیر بوده و گاز مصرفی برای تامین برق مردم استفاده شده است و در داخل به مصرف می رسد.

در بیانیه وزارت نفت یه صراحت ذکر شده است که در صورتی وزارت نفت با تامین گاز واحدهای نیروگاهی مشارکت دارد که اولا برای صادرات استفاده شود و ثانیا پس از کسر هزینه های جاری تولید برق و انتقال آن و همچنین کسر سود منطقی سرمایه گذار بقیه به وزارت نفت داده شود. به عبارتی وزارت نفت انتظار دارد سرمایه گذار در این شرایط با پذیرفتن تمام ریسک های ناشی از سرمایه گذاری در حوزه انرژی اقدام به تولید برق نماید و برای وزارت نفت برق بفروشد چون وزارت نفت سوخت نیروگاه را تامین نموده است!

شرط وزارت نفت برای تامین سوخت نیروگاه های خصوصی به نظر غیرمنطقی و غیرقابل قبول می آید چراکه قیمت مشخصی برای گاز در نظر گرفته نشده است و سرمایه گذار متناسب با فروش برق تولیدی سهم خود را برداشته و مابقی را به وزارت نفت می دهد. این در شرایطی صورت می گیرد که با تبدیل گاز به برق ارزش افزوده ای ایجاد خواهد شد که بر اساس پارامترهای مختلف اقتصادی می تواند این بنگاه های اقتصادی را سود ده نموده و سرمایه گذاری در این حوزه را توجیه پذیر نماید.

سوال این است آیا وزارت نفت حاضر خواهد بود اگر برق صادراتی به قیمت پایینی بفروش برسد باز هم سود و هزینه های تولید و انتقال آن را به سرمایه گذار پرداخت نماید و مابقی را که از قیمت پایه گاز هم کمتر می شود بر دارد؟

با توجه به تاکید وزارت نفت بر غیر یارانه ای بودن گاز به نیروگاه ها و با احتساب هزینه های اولیه سرمایه گذاری و بهره برداری و انتقال برق آیا می توان برق تولیدی را در بازار منطقه ای به قیمت واقعی فروخت؟ نکته ای که تاکنون محل اختلاف وزارت نیرو و نفت بوده است.

وزارت نفت در حالی به قبول تامین گاز مصرفی نیروگاه ها تن داده است که شرط غیر یارانه ای بودن گاز را مطرح کرده و عملا گاز را با قیمت واقعی به سرمایه گذار پرداخت می نماید. با اینکه گاز را با قیمت واقعی به سرمایه گذار می فروشد شریک شدن در سود صادرات آنرا هم مطالبه نموده است. این اقدام وزارت نفت در صورتی که در ضرر و زیان سرمایه گذار هم شریک باشد منطقی خواهد بود ولی با مشکلات فراوانی روبه رو خواهد شد.

قیمت گذاری در بازار برق داخلی و منطقه ای متاثر از پارامترهای متفاوتی است که نمی تواند بدون در نظر گرفتن مواردی از قبیل قابلیت اطمینان شبکه، پایداری سیستم، تامین برق در روزهای اوج مصرف، اتصال به شبکه برق جهانی، مسائل دیپلماتیک و سیاسی و... عملیاتی شود و لذا توانیر هم نمی تواند تنها مرجع تصمیم گیر در این زمینه باشد چه اینکه بتواند پیش بینی قیمت فروش مشخصی داشته باشد که مبنای تصمیم گیری سرمایه گذار گردد.

وزارت نیرو و توانیر در حالی برق تولیدی را به کشورهای همسایه صادر می کنند که با احتساب هزینه گاز غیریارانه ای و هزینه های جاری بهره برداری و انتقال آن حتی بدون در نظر گرفتن هزینه های سرمایه گذاری اولیه قیمت برق صادراتی کمتر از هزینه میزان گاز مصرف شده برای تولید آن است و اتفاقا همین امر هم دلیل مخالفت وزارت نفت با تبدیل گاز به برق و صادر کردن آن است. وزارت نیرو با بیان اینکه برق صادراتی از تولید برق در نیروگاه های برق آبی تامین می شود دنبال توجیه کردن این تفاوت قیمتی است ولی سرمایه گذار بخش خصوصی نمی تواند بر مبنای احتمالات و معادلات سیاسی و اقتصادی ریسک بالای سرمایه گذاری در این بخش را بپذیرد و بدون داشتن تصوری واضح از آینده و قیمت انرژی به سرمایه گذاری در این بخش با حمایت های فعلی نماید.

چندی پیش نعمت زاده وزیر صنعت و معدن گفته بود که بدون مشخص بودن قیمت انرژی و سوخت در سال های آینده سرمایه گذار نمی تواند ارزیابی شفاف و درستی از وضعیت بازار نماید و لذا ریسک سرمایه گذاری در این حوزه به شدت بالا رفته و انگیزه حضور در این بخش را کاهش می دهد. وی پیشنهاد داده بود که حداقل برای ده سال قیمت سوخت مشخص شود تا بتوان بر مبنای آن برنامه ریزی کرد.




تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن