واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob دبیر دوم کمیسیون کشاورزی مجلس: نبود مدیریت و نظارت دو مشکل عمده هدر رفت آب از کشور است زاهدان- ایرنا- نماینده مردم سراوان، سیب سوران و مهرستان در مجلس شورای اسلامی گفت: نبود مدیریت و نظارت در هزینه کرد منابع و انجام فعالیتهای لازم برای کنترل آبهای مرزی، دو مشکل عمده در هدر رفت و خروج آب از کشور است.
ˈˈهدایت الله میرمرادزهیˈ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: در اجرای تمامی امور کشور اگر دو موضوع مدیریت و نظارت به درستی انجام شود بنابر فرمایش رهبر معظم انقلاب دیگر افرادی نمی توانند به راحتی از مسائل مالی سو استفاده کنند و بخشی از بیت المال به هدر رود.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بویژه استان بکر و غنی سیستان و بلوچستان گنج بزرگی است که باید به خوبی از آن استفاده شود، گفت: اگر بتوانیم با نظارت و مدیریت اصولی نزولات آسمانی و ریزش های جوی را به درستی کنترل و ذخیره کنیم در زمان بی آبی می توان از آن در بخش های آشامیدنی و کشاورزی بهره گرفت.
وی اظهار داشت: متاسفانه هنوز میلیاردها متر مکعب آب از کشور خارج می شود که تا کنون نتوانسته ایم از هدر رفت آنها جلوگیری کنیم.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: افزون بر هزار میلیارد تومان بودجه در مجلس برای بستن رودخانه های مرزی در نظر گرفته شده اما هنوز اقدام اساسی در بخش عمرانی این حوزه در کشور انجام نشده است.
وی با تقدیر از ارائه به موقع و سریع لایحه بودجه امسال مملکت از سوی دکتر روحانی رییس جمهوری اسلامی به مجلس، گفت: در تخصیص بودجه ها مشکلی وجود دارد اما بعضا در توزیع و هزینه کرد اعتبارات مشکلاتی است، به عنوان نمونه با وجودی که ایران کشور کم آبی است هنوز بسیاری از پروژه های آبخیزداری به دلیل مشکلات اعتباری اجرا نشده است.
وی افزود: هنوز مصرف آب در ایران روی 36 درصد است یعنی از 100 لیتر آب تنها 36 درصد آن به مصرف کشاورزی می رسد بقیه آن تبخیر یا در مسیر راه هدر می رود.
نماینده مردم سراوان، سیب سوران و مهرستان در مجلس شورای اسلامی گفت: با مدیریت صحیح و اجرای پروژه های آبیاری نوین از جمله اجرای سامانه آبیاری تحت فشار و قطره ای به جای آبیاری سنتی و غرقابی که هنوز هم در مناطق کم آب کشور استفاده می شود می توان از هدر رفت میزان زیادی آب جلوگیری کرد.
وی با تقدیر از مصوبات خوب سفر رییس جمهوری به استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: سفر رییس جمهوری به این استان برکات بسیار زیادی به همراه داشت که از آن جمله اجرای طرحهای نوین آبیاری در 146 هزار هکتار از زمین های کشاورزی شمال و جنوب سیستان و بلوچستان است.
وی اظهار داشت: در کشورهای دنیا فاضلاب را تصفیه و دوباره در چرخه کشاورزی قرار می دهند اما در برخی مناطق ایران حتی سدهای ایجاد شده به دلیل نداشتن کانال انتقال آب به تشتک تبخیر تبدیل شده اند.
وی اضافه کرد: در سیستان و بلوچستان سدهای ماشکید علیا و پیشین ساخته شده اما متاسفانه هنوز کانال انتقال آب از آبهای ذخیره شده در پشت این سدها به زمین های کشاورزی ایجاد نشده است.
میرمرادزهی از کاهش زیاد آب های موجود در سفره های زیرزمینی ابراز نگرانی کرد و گفت: به نسبت مصرف، ورودی آب به سفره های زیرزمینی در کشور کم است و شور شدن و خشکی بعضی از این سفره ها خود گواه این موضوع است بر این اساس تقویت این منابع آبی باید مورد توجه جدی مسوولان قرار گیرد. ک/3
7307 / 653
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
31/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]