تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سخن چون دواست، اندکش سودمند و زیادش کشنده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844013792




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مدیریت منابع آب کشاورزی، مهمترین راهبرد توسعه اقتصادی کشور


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

مدیریت منابع آب کشاورزی، مهمترین راهبرد توسعه اقتصادی کشور تهران - ایرنا - امنیت و مدیریت آب در بخش کشاورزی مهمترین راهبرد توسعه پایدار کشور است و با توجه به فرآیند توسعه کشور و دگرگونی اقتصاد ملی، بخش کشاورزی به تکیه گاه مهم امنیت و حیات اقتصادی کشور تبدیل شده است.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، تقاضای روبه رشد جمعیت و ضرورت تامین غذا و افزایش تولید، توجه به بخش کشاورزی را بعنوان یکی از مهمترین فعالیت های اقتصادی کشور که نقش زیادی در مدیریت این بخش و تامین مایحتاج کشور دارد، ضروری می سازد.
از آنجا که سهم بالای مصرف آب در بخش کشاورزی، کشور را با بحران کم آبی مواجه کرده در حال حاضر پتانسیل آبی کشور دیگر پاسخگوی نیازهای روبه رشد تقاضای آب در این بخش نیست لذا مدیریت منابع و بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی تنها راهکار مقابله با بحران کم آبی است.
با نگاهی به ماده 140 قانون برنامه پنجم توسعه، مدیریت جامع و پایدار منابع آب کشور باید در راستای ایجاد تعادل میان تغذیه و برداشت از سفره های زیرزمینی مورد بازنگری قرار گیرد.
برنامه ریزان و سیاستگذاران بخش آب کشور معتقدند: با توجه به محدودیت منابع آب، توسعه پایدار در آینده مرهون مدیریت صحیح در استحصال، نگهداری، انتقال، مصرف و افزایش بهره وری است لذا استفاده از آبیاری مکانیزه در بخش کشاورزی می تواند راندمان سطح زیرکشت را تا سه برابر افزایش دهد.
به اعتقاد این برنامه ریزان، با توجه به راندمان 37 درصدی سطح زیرکشت کشور، در اجرای روند آبیاری مکانیزه همچون آبیاری تحت فشار و قطره ای راندمان سطح زیرکشت از 37 به 80 درصد (سه برابر) افزایش می یابد.
سیدرحیم سجادی معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهادکشاورزی با مقایسه سیستم آبیاری ایران با سایر کشورها، می گوید: با وجود خشکسالی و کم آبی در ایران بیش از 92 درصد تولید محصولات کشاورزی و در اروپا تنها 40 درصد با آب مصرفی تولید و مابقی آب مورد نیاز بخش کشاورزی از محل بارندگی ها تامین می شود.
وی با اشاره به نقش تولید محصولات کشاورزی در تامین امنیت غذایی کشور، افزود: امسال یک هزار و 300 میلیارد تومان برای مصرفه بهینه آب و تغییر روش های آبیاری سنتی به مدرن اختصاص یافته است.
به گفته سجادی؛ براساس بودجه در نظر گرفته شده می توان سیستم آبیاری حدود 200 هزار هکتار زمین کشاورزی را تغییر داد و در هر هکتار حداقل 40 درصد صرفه جویی ایجاد کرد.
معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه 300 میلیارد تومان نیز از ردیف بودجه وزارت جهاد کشاورزی برای بهینه سازی مصرف آب اختصاص یافته، افزود: با این میزان بودجه می توان نسبت به بهبود شرایط امیدوار بود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مدیریت مصرف آب دربخش کشاورزی به دلیل حجم زیاد مصرف در این بخش موجب بهینه سازی مصرف آب می شود.
سیدراضی نوری با اشاره به روش های نوین آبیاری، گفت: بهره گیری از روش های نوین آبیاری مثل قطره ای و تحت فشار به جای استفاده از روش های سنتی می توان تا میزان زیادی از هدررفت آب جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه تغییر الگوی کشت نیز در کاهش مصرف آب بسیار اثرگذار است، تاکید کرد که با بهره گیری از بذرهای دارای مقاومت بیشتر در مناطق خشک و کم آب می توان میزان مصرف آب را تا حدود زیادی کاهش داد و منابع موجود را مدیریت کرد.
هدایت اله میرمرادزهی یک عضو دیگر کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به ضرورت تصویب طرح جمع آوری آب باران در کشور، گفت: در صورت تصویب این طرح، وزارت نیرو می تواند با جمع آوری آب باران اقدام به تامین آب شرب و کشاورزی در زمان بی آبی کند.
وی افزود: اگر وزارت نیرو برای جمع آوری ریزش های جوی فصلی برنامه ریزی کند، مشکلات تامین آب شرب و کشاورزی حل خواهد شد.
به هر حال با وجودی که در چند دهه گذشته، افزایش بهره برداری از منابع آب زیرزمینی سبب شده در اغلب سفره های آب زیرزمینی، حالت بحرانی ایجاد شود و به دلایلی چون نبود شبکه های آبیاری، ضعف مدیریت بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی، بالا بودن تلفات آب در مراحل انتقال و همچنین توزیع و مصرف اگر بهره برداری مطلوبی از منابع آب سطحی در طرح های توسعه صورت نگیرد، مشکلات این بخش تشدید خواهد شد زیرا ایران از نظر منابع آب، نسبت به متوسط های جهانی در شرایط بحرانی تری بسر می برد.
از این رو با اعمال مدیریت صحیح مصرف آب، جلوگیری از تلفات آب در مزارع، تشویق کشاورزان به اصلاح، بهبود و ایجاد شبکه های آبیاری مدرن و در نهایت بهره برداری از منابع کشاورزی با کارآیی و راندمان آبیاری بالا می توان به توسعه کشاورزی پایدار در کشور امیدوار بود.
طرح جمع آوری آب ریزش های فصلی در کشور نیز نیازمند برنامه ریزی کامل و صرف هزینه است که تنها با ایجاد فرهنگ استفاده از آب باران در بین مردم و همراهی مسئولان می تواند در حل بحران کم آبی موفقیت آمیز باشد.
ایجاد فرهنگ کشت محصولات کم مصرف در بین کشاورزان هم می تواند از گسترش این بحران در کشور جلوگیری کند. عدم اطلاع کشاورزان از موضوع آب مجازی در کشت باعث تشدید این بحران و افزایش هزینه ها در این بخش شده است.
براساس گزارش های آماری، ایران با متوسط بارندگی سالیانه 250 میلیمتر جزو مناطق خشک و نیمه خشک محسوب می شود که در مقایسه با متوسط جهانی که 800 میلیمتر و کمتر از یک سوم است و تبخیر در کشور نیز دو هزارو 100 میلیمتر و در مقایسه با متوسط جهانی که 700 میلیمتر می باشد، سه برابر است.
حمیدرضا جانباز مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه سالانه در بودجه، اعتباری برای شهرهای دارای تنش آبی دیده می شود، افزود: امسال با توجه به اینکه وضعیت تامین آب در 12 کلانشهر کشور حادتر شده، رئیس جمهوری دستور اختصاص اعتباری جداگانه برای تامین آب شهرهای دارای تنش آبی صادر کرده است.
وی ادامه داد: علاوه بر آن اعتباری که سالانه در بودجه برای شهرهای دارای تنش آبی در نظر گرفته شده، مبلغی بالغ بر 300 میلیارد تومان برای این منظور اختصاص یافته است.
اقتصام(5)1070**1558

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




22/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن