محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826221635
مدیریت منابع آب کشاورزی، مهمترین راهبرد توسعه اقتصادی کشور
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیریت منابع آب کشاورزی، مهمترین راهبرد توسعه اقتصادی کشور تهران - ایرنا - امنیت و مدیریت آب در بخش کشاورزی مهمترین راهبرد توسعه پایدار کشور است و با توجه به فرآیند توسعه کشور و دگرگونی اقتصاد ملی، بخش کشاورزی به تکیه گاه مهم امنیت و حیات اقتصادی کشور تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، تقاضای روبه رشد جمعیت و ضرورت تامین غذا و افزایش تولید، توجه به بخش کشاورزی را بعنوان یکی از مهمترین فعالیت های اقتصادی کشور که نقش زیادی در مدیریت این بخش و تامین مایحتاج کشور دارد، ضروری می سازد.
از آنجا که سهم بالای مصرف آب در بخش کشاورزی، کشور را با بحران کم آبی مواجه کرده در حال حاضر پتانسیل آبی کشور دیگر پاسخگوی نیازهای روبه رشد تقاضای آب در این بخش نیست لذا مدیریت منابع و بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی تنها راهکار مقابله با بحران کم آبی است.
با نگاهی به ماده 140 قانون برنامه پنجم توسعه، مدیریت جامع و پایدار منابع آب کشور باید در راستای ایجاد تعادل میان تغذیه و برداشت از سفره های زیرزمینی مورد بازنگری قرار گیرد.
برنامه ریزان و سیاستگذاران بخش آب کشور معتقدند: با توجه به محدودیت منابع آب، توسعه پایدار در آینده مرهون مدیریت صحیح در استحصال، نگهداری، انتقال، مصرف و افزایش بهره وری است لذا استفاده از آبیاری مکانیزه در بخش کشاورزی می تواند راندمان سطح زیرکشت را تا سه برابر افزایش دهد.
به اعتقاد این برنامه ریزان، با توجه به راندمان 37 درصدی سطح زیرکشت کشور، در اجرای روند آبیاری مکانیزه همچون آبیاری تحت فشار و قطره ای راندمان سطح زیرکشت از 37 به 80 درصد (سه برابر) افزایش می یابد.
سیدرحیم سجادی معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهادکشاورزی با مقایسه سیستم آبیاری ایران با سایر کشورها، می گوید: با وجود خشکسالی و کم آبی در ایران بیش از 92 درصد تولید محصولات کشاورزی و در اروپا تنها 40 درصد با آب مصرفی تولید و مابقی آب مورد نیاز بخش کشاورزی از محل بارندگی ها تامین می شود.
وی با اشاره به نقش تولید محصولات کشاورزی در تامین امنیت غذایی کشور، افزود: امسال یک هزار و 300 میلیارد تومان برای مصرفه بهینه آب و تغییر روش های آبیاری سنتی به مدرن اختصاص یافته است.
به گفته سجادی؛ براساس بودجه در نظر گرفته شده می توان سیستم آبیاری حدود 200 هزار هکتار زمین کشاورزی را تغییر داد و در هر هکتار حداقل 40 درصد صرفه جویی ایجاد کرد.
معاون آب، خاک و صنایع وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه 300 میلیارد تومان نیز از ردیف بودجه وزارت جهاد کشاورزی برای بهینه سازی مصرف آب اختصاص یافته، افزود: با این میزان بودجه می توان نسبت به بهبود شرایط امیدوار بود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مدیریت مصرف آب دربخش کشاورزی به دلیل حجم زیاد مصرف در این بخش موجب بهینه سازی مصرف آب می شود.
سیدراضی نوری با اشاره به روش های نوین آبیاری، گفت: بهره گیری از روش های نوین آبیاری مثل قطره ای و تحت فشار به جای استفاده از روش های سنتی می توان تا میزان زیادی از هدررفت آب جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه تغییر الگوی کشت نیز در کاهش مصرف آب بسیار اثرگذار است، تاکید کرد که با بهره گیری از بذرهای دارای مقاومت بیشتر در مناطق خشک و کم آب می توان میزان مصرف آب را تا حدود زیادی کاهش داد و منابع موجود را مدیریت کرد.
هدایت اله میرمرادزهی یک عضو دیگر کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به ضرورت تصویب طرح جمع آوری آب باران در کشور، گفت: در صورت تصویب این طرح، وزارت نیرو می تواند با جمع آوری آب باران اقدام به تامین آب شرب و کشاورزی در زمان بی آبی کند.
وی افزود: اگر وزارت نیرو برای جمع آوری ریزش های جوی فصلی برنامه ریزی کند، مشکلات تامین آب شرب و کشاورزی حل خواهد شد.
به هر حال با وجودی که در چند دهه گذشته، افزایش بهره برداری از منابع آب زیرزمینی سبب شده در اغلب سفره های آب زیرزمینی، حالت بحرانی ایجاد شود و به دلایلی چون نبود شبکه های آبیاری، ضعف مدیریت بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی، بالا بودن تلفات آب در مراحل انتقال و همچنین توزیع و مصرف اگر بهره برداری مطلوبی از منابع آب سطحی در طرح های توسعه صورت نگیرد، مشکلات این بخش تشدید خواهد شد زیرا ایران از نظر منابع آب، نسبت به متوسط های جهانی در شرایط بحرانی تری بسر می برد.
از این رو با اعمال مدیریت صحیح مصرف آب، جلوگیری از تلفات آب در مزارع، تشویق کشاورزان به اصلاح، بهبود و ایجاد شبکه های آبیاری مدرن و در نهایت بهره برداری از منابع کشاورزی با کارآیی و راندمان آبیاری بالا می توان به توسعه کشاورزی پایدار در کشور امیدوار بود.
طرح جمع آوری آب ریزش های فصلی در کشور نیز نیازمند برنامه ریزی کامل و صرف هزینه است که تنها با ایجاد فرهنگ استفاده از آب باران در بین مردم و همراهی مسئولان می تواند در حل بحران کم آبی موفقیت آمیز باشد.
ایجاد فرهنگ کشت محصولات کم مصرف در بین کشاورزان هم می تواند از گسترش این بحران در کشور جلوگیری کند. عدم اطلاع کشاورزان از موضوع آب مجازی در کشت باعث تشدید این بحران و افزایش هزینه ها در این بخش شده است.
براساس گزارش های آماری، ایران با متوسط بارندگی سالیانه 250 میلیمتر جزو مناطق خشک و نیمه خشک محسوب می شود که در مقایسه با متوسط جهانی که 800 میلیمتر و کمتر از یک سوم است و تبخیر در کشور نیز دو هزارو 100 میلیمتر و در مقایسه با متوسط جهانی که 700 میلیمتر می باشد، سه برابر است.
حمیدرضا جانباز مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه سالانه در بودجه، اعتباری برای شهرهای دارای تنش آبی دیده می شود، افزود: امسال با توجه به اینکه وضعیت تامین آب در 12 کلانشهر کشور حادتر شده، رئیس جمهوری دستور اختصاص اعتباری جداگانه برای تامین آب شهرهای دارای تنش آبی صادر کرده است.
وی ادامه داد: علاوه بر آن اعتباری که سالانه در بودجه برای شهرهای دارای تنش آبی در نظر گرفته شده، مبلغی بالغ بر 300 میلیارد تومان برای این منظور اختصاص یافته است.
اقتصام(5)1070**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
22/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]
صفحات پیشنهادی
تاثیر منفی پولشویی بر رشد و توسعه اقتصادی کشورها
تاثیر منفی پولشویی بر رشد و توسعه اقتصادی کشورها نخستین بار فردی به نام آل کاپون گروهی به نام آلکاپونها تشکیل داد این گروه به زور از مردم اخاذی میکردند آنان برای پنهانسازی شیوه عمل خود به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگران به هر نوع عمل یا اقدامی برای مخفی کردن یا/یادداشت اقتصادی/ مدیریت مصرف آب اولویت برنامه ششم توسعه/ ضرورت توجه به اجرای برنامهها
یادداشت اقتصادی مدیریت مصرف آب اولویت برنامه ششم توسعه ضرورت توجه به اجرای برنامههابا نگاهی به قانون برنامه پنجم توسعه و براساس ماده ۱۴۰ آن به منظور مدیریت جامع و توسعه پایدار منابع آب در کشور و در راستای ایجاد تعادل بین تغذیه و برداشت از سفرههای آب زیرزمینی در تمام دشتهایمعرفي سازمان اقتصادي کوثر و بانک دي به عنوان، نهاد نمونه مديريت جهادي کشور
۱۱ تير ۱۳۹۳ ۱۰ ۳ق ظ معرفي سازمان اقتصادي کوثر و بانک دي به عنوان نهاد نمونه مديريت جهادي کشور مديرعامل سازمان اقتصادي کوثر و مديرعامل بانک دي در همايش سه دهه مديريت جهادي در عرصه اقتصاد کشور که در راستاي تبيين ابعاد نام گذاري سال 93 به عنوان اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديمدیریت بهینه درآمدهای نفتی در صندوق توسعه ملی ایران با استفاده از تجارب کشورهای جهان
مدیریت بهینه درآمدهای نفتی در صندوق توسعه ملی ایران با استفاده از تجارب کشورهای جهاناستفاده بهینه از منابع نفت و گاز یکی از مسائل مهم در توسعه پایدار و رشد اقتصادی است یکی از روشهای استفاده بهینه از درآمدهای نفتی توسط صندوق توسعه ملی ایران بررسی تجربه کشورهای جهان و استفاده مؤثمیزگرد بحران آب و راههای مقابله رتبه ایران در مدیریت منابع آبی بین 133 کشور 132 است/آب در ایران بیارزش است/کا
میزگرد بحران آب و راههای مقابلهرتبه ایران در مدیریت منابع آبی بین 133 کشور 132 است آب در ایران بیارزش است کاهش ۴۶درصد روان آبهارئیس کمیته آب کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان این که آب در ایران بی ارزش است گفت رتبه ایران در مدیریت منابع آبی از بین 133 کشور 132 است به گزارش خبرگزاریانتصاب رییس مرکز توسعه و مدیریت منابع سازمان مدیریت بحران کشور
انتصاب رییس مرکز توسعه و مدیریت منابع سازمان مدیریت بحران کشور رییس سازمان مدیریت بحران کشور در حکمی کریم مهرشاد را به عنوان رییس مرکز توسعه و مدیریت منابع این سازمان منصوب کرد به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران در حکم اسماعیل نجار خطاب به مهرشاد آمده است نظر بظرفیت های شهرستان ها با تشکیل شورای راهبردی توسعه بکارگرفته می شود
مشاور استاندار هرمزگان ظرفیت های شهرستان ها با تشکیل شورای راهبردی توسعه بکارگرفته می شود قشم – ایرنا – مشاور استاندار هرمزگان از تشکیل شورای راهبردی توسعه برای بکارگیری ظرفیت های بزرگ علمی اجرایی و اقتصادی هرشهرستان خبر داد به گزارش ایرنا مرتضی حقیری زاده شامگاه سه شنبه در اوحکمرانی خوب ،«نفت» و توسعه اقتصادی درون زا
حکمرانی خوب نفت و توسعه اقتصادی درون زالازم است برای بهبود حکمرانی خوب تعاملی نزدیک مصرف کنندگان ارائه دهندگان خدمات سیاستگذاران وکارشناسان آگاه به وجودآید نقطه آغازاصلاح حکمرانی درک وشناخت جامعه ازمشکلات وعوارض سوء حکمرانی ازطریق افکارعمومی به نفع اصلاحات است بخش اول چکیدهتوسعه اقتصادی توسعه فرهنگی و اجتماعی را به دنبال دارد
چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۶ از آنجایی که با توسعه اقتصادی میتوان به توسعه فرهنگی و اجتماعی رسید پررنگ شدن حضور بخش خصوصی در توسعه شهری و اجتماعی اهمیت می یابد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا غلامحسین شافعی رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران دیزمینههای توسعه همکاری با چهارمین کشور پرجمعیت دنیا
یکشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۲ رایزن بازرگانی ایران در اندونزی گفت پسته از صادرات استان کرمان به اندونزی است و مردم این کشور باید فرهنگ مصرف این محصول ایجاد شود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کویر سیدرضا سیدآقازاده صبح امروز در همایش راهکارهای توسعه ارتباطمعاون بازاریابی و تنظیم روابط سازمان توسعه تجارت در گفتوگو با فارس عنوان کرد سیاست وزارت صنعت در توسعه بازار
معاون بازاریابی و تنظیم روابط سازمان توسعه تجارت در گفتوگو با فارس عنوان کردسیاست وزارت صنعت در توسعه بازارهای صادراتی اعزام ۱۹رایزن بازرگانی به اروپا و آمریکای لاتین تعرفه ترجیحی دو جانبه با 10 کشورمعاون بازاریابی سازمان توسعه تجارت در مورد محدود شدن بازارهای صادراتی به ۵ کشومعاون وزیر اقتصاد تشریح کرد وضعیت شاخصهای اقتصادی کشور/ راستیآزمایی یارانهها حق دولت است
معاون وزیر اقتصاد تشریح کردوضعیت شاخصهای اقتصادی کشور راستیآزمایی یارانهها حق دولت استمعاون اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی با تشریح وضعیت شاخصهای اقتصادی کشور گفت دولت در چارچوب قانون حرکت میکند و حق راستیآزمایی یارانهها را قانون به دولت داده است به گزارش خبرگزاری فارس نمعاون توسعه مدیریت و مشارکتهای مردمی سازمان نوسازی مدارس کشور: 240 هزار کلاس درس در کشور نیاز به تخریب و مقاو
معاون توسعه مدیریت و مشارکتهای مردمی سازمان نوسازی مدارس کشور 240 هزار کلاس درس در کشور نیاز به تخریب و مقاومسازی داردمعاون توسعه مدیریت و مشارکتهای مردمی سازمان نوسازی مدارس کشور گفت در کل کشور 120 هزار کلاس درس نیاز به تخریب و بازسازی و 122 هزار کلاس درس نیز نیاز به مقاوم ساجرای نظام جایزه ملی مدیریت انرژی در کشور کلید خورد
اجرای نظام جایزه ملی مدیریت انرژی در کشور کلید خورد خبرگزاری پانا تفاهمنامه طراحی و اجرای نظام جایزه ملی مدیریت انرژی با هدف استفاده حداکثری از ظرفیتهای ملی امضا شد و مراحل اجرای آن در کشور کلید خورد ۱۳۹۳ يکشنبه ۱۵ تير ساعت 13 55 به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از شانا تفاهمنامبروکراسی اداری بزرگترین مشکل کارآفرینان / کارآفرینی محرک رشد اقتصادی کشور
کارشناس اقتصادی مطرح کرد بروکراسی اداری بزرگترین مشکل کارآفرینان کارآفرینی محرک رشد اقتصادی کشور یک کارشناس مسایل اقتصادی گفت رشد کارآفرینی برای هر کشور نماد اعتبار آن کشور است و به بیان بهتر اعتبار اقتصادی کشورها به تعداد کارآفرینانش بستگی دارد محمدرضا قنبری کارشناس مسامدیریت بهینه درآمدهای نفتی با استفاده از تجارب کشورهای جهان
مدیریت بهینه درآمدهای نفتی با استفاده از تجارب کشورهای جهاناستفاده بهینه از منابع نفت و گاز یکی از مسائل مهم در توسعه پایدار و رشد اقتصادی است یکی از روشهای استفاده بهینه از درآمدهای نفتی توسط صندوق توسعه ملی ایران بررسی تجربه کشورهای جهان و استفاده مؤثر از تجارب این کشورها میجلوگیری از فرارهای مالیاتی، توسعه اقتصادی را شتاب می بخشد
جلوگیری از فرارهای مالیاتی توسعه اقتصادی را شتاب می بخشد شهرکرد- ایرنا- معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی استانداری چهارمحال وبختیاری گفت جلوگیری از فرار مالیاتی گامی موثر در راستای شتاب بخشی به فعالیت های اقتصادی جامعه است به گزارش ایرنا اسماعیل عامری گلستان روز دوشنبه همز-
اقتصادی
پربازدیدترینها