واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
به جای کاهش ساعت کار دنبال افزایش ساعات کار مفید باشیم تهران - ایرنا - سالهای متمادی است که ساعت کار مفید در ایران کمتر از یکساعت در طول روز است و در حالی که مسئولان باید به فکر افزایش ساعت کار مفید باشند در اندیشه کاهش ساعت کار هستند.
ساعت کار مفید در ایران سالهای متمادی است که کمتر از یکساعت و این در حالی است که نرخ بهره وری نیروی کار در ایران به یک چهارم میانگین جهانی رسیده است.
در حالی که دولتمردان به دنبال برنامه ریزی برای ارتقا نیروی کار در ایران هستند برخی از نمایندگان مجلس با ارائه طرح های دو فوریتی به دنبال آن هستند که ساعات کار را در ماه مبارک رمضان از 44 ساعت در هفته به 35 ساعت تقلیل دهند.
متاسفانه فرهنگ کار در ایران دچار مشکل جدی است. دستمزدهای ناکافی و افزایش قیمت ها از مهمترین علل کاهش نرخ بهره وری نیروی کار در ایران و همه اینها در حالی است که فرهنگ کار در کشور با چالشهای جدی مواجه شده است.
بی تردید، زمانی که فرد کار کند اما نتواند با درآمد حاصل از آن زندگی خود را به نحو مطلوب تامین کند دچار سرخوردگی می شود و این در حالی است که بخش عظیمی از نیروی کار کشور که می توانند چرخ های اقتصادی کشور را تحرک بخشند در پشت درهای بسته بازار کار، از کار و فعالیت باز مانده اند.
شاید مطلوبترین شکل رسیدگی به ساعات کار از سوی نمایندگان مجلس، بحث و تبادل نظر در مورد راهکارها در خصوص افزایش ساعت کار مفید بود نه آنکه با دولتی که از کاهش ساعت کار حمایت نمی کند و تاکید خود را بر افزایش بهره وری در واحدهای اقتصادی نهاده است، لجاجت شود.
هم اکنون وضعیت اقتصادی در کشور به گونه ای است که رشد اقتصادی منفی است، نرخ تورم علیرغم همه تلاشها هنوز بیش از 25 درصد است، رکود اقتصادی بر واحدهای تولیدی حاکم است، سرمایه گذاری خارجی در انتظار بهبود تعامل ایران با دیگر کشورها است، بیکاری به هزار شکل در جامعه نابهنجاریهای خود را نشان می دهد، تحریم ها گرچه روند کاهشی داشته اما هنوز قطع نشده و صدها و هزاران مشکل دیگر اقتصاد کشور را نشانه گرفته است.
در چنین شرایطی نمایندگانی که باید به فکر تحقق اقتصاد مقاومتی براساس مبنای کار و تولید بیشتر باشند، کاهش ساعات کار را نشانه گرفته اند.
سومین محور از سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی بر محور قرار دادن رشد بهره وری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید، توانمند سازی نیروی کار، تقویت رقابت پذیری اقتصاد، ایجاد بستر رقابت بین مناطق و استانها و بکارگیری ظرفیت و قابلیت های متنوع در جغرافیای مزیت های مناطق کشور تنظیم شده است.
همانگونه که مشاهده می شود، سومین محور اقتصاد مقاومتی موضوع بهره وری را مورد توجه قرار داده لذا بی تردید با کاهش ساعات کار نمی توان برای توانمندسازی نیروی کار، کاری از پیش برد.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است: فرهنگ کار و بهره وری دو روی سکه در تولید ارزش و ثروت جامعه محسوب می شوند.
به گفته حسن هفده تن، از 600 میلیارد دلار تولید ناخالص ملی 200 میلیارد دلار آن باید از محل بهره وری تامین می شد.
متاسفانه طی هشت سال گذشته کار و تولید به فراموشی سپرده شد و اقتصاد رانتی جای خود را به اقتصاد تولید محور داده بود.
تعطیلات بی مورد که همواره از سوی دولتمردان در هشت سال گذشته اعلام می شد، بیگانگی با کار و تولید را محور تصمیم گیرها در مورد ساعات کار مفید، قرار داده بود.
مرکز پژوهش های مجلس اعلام کرده که در خوشبینانه ترین حالت ساعات کار مفید در ایران در هر روز تا 2 ساعت است که میزان هفتگی آن به بیشتر از 11 ساعت نمی رسد. البته برخی آمارهای دیگر نیز این میزان را 6 تا 7 ساعت در هفته برآورد کرده اند. میزان ساعات کار مفید هفتگی در ژاپن 40 تا 60 ساعت و در کره جنوبی 54 تا 72 ساعت برآورد می شود.
همچنین آمار ارائه شده در مورد میزان ساعات کار مفید کارکنان شاغل در بخش دولتی کشور به هیچ وجه قابل قبول نیست چرا که برآورد شده متوسط ساعت کار مفید افراد در بخش دولتی در طول یک روز فقط 22 دقیقه است.
کاهش ساعات کار حتی برای یک ماه به نفع اقتصادی که در سالهای گذشته صدمه دیده، نیست و چه خوب است برخی از نمایندگان بجای ارائه چنین طرحهایی دو فوریتی به مجلس به فکر ارائه راهکارهایی برای خروج از رکود اقتصادی در کنار دولتمردان باشند.
اقتصام(5)9123**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
18/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]