واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
خشکسالی در استان سمنان و فراتر بودن مصرف سرانه آب از متوسط کشوری سمنان - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان با اشاره به خشکسالی و قرار داشتن آب سه شهر این استان در وضعیت بحرانی، گفت: مصرف سرانه فردی آب مردم استان سمنان حدود 20 لیتر بیشتر از مصرف سرانه کشوری است.
ˈعباس تجلیˈ یکشنبه شب در نشست شورای اداری استان سمنان، با اشاره به سرانه کشوری مصرف آب برای هر فرد کمینه 75 و بیشینه 150 لیتر، افزود: سرانه متوسط مصرف فردی آب در سال 91 در استان سمنان 161 لیتر و در سال گذشته 169 لیتر بوده است.
وی اظهار داشت: کل آب مصرفی در سال 91 در این استان 39 میلیون و 700 هزار مترمکعب و در سال 92 به 42 میلیون و 890 هزار مترمکعب رسید.
وی خاطرنشان کرد: متوسط هدررفت آب شهری در شبکه توزیع در استان سمنان 24 درصد کل تولید آب است که این متوسط به صورت کشوری حدود 30 درصد است.
تجلی از تعویض پنج هزار کنتور خراب در سال گذشته در استان سمنان خبر داد و اضافه کرد: 220 هزار کنتور برای مشترکین آب شهری در این استان نصب است که متوسط خرابی کنتور در استان سمنان 1.95 درصد و کمتر از متوسط کشوری است.
وی گفت: کل آب شهری استان سمنان از 117 حلقه چاه، سه رشته قنات و یک رودخانه تامین می شود و شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان 220 هزار مشترک دارد.
وی به بحرانی بودن شرایط تامین آب سه شهر سمنان، شاهرود و شهمیرزاد در استان سمنان اشاره و تصریح کرد: برای شهر سمنان در حال حاضر 685 لیتر بر ثانیه آب تولید می شود و نیاز این شهر در زمان اوج مصرف 780 لیتر بر ثانیه است و کمبود آب شهر سمنان در زمان اوج مصرف 95 لیتر بر ثانیه است.
وی ادامه داد: آب تولیدی برای شهر شاهرود در حال حاضر 548 لیتر بر ثانیه و نیاز اوج زمان مصرف شاهرود 707 لیتر بر ثانیه است که کمبود 159 لیتر بر ثانیه ای برای اوج زمان مصرف را نشان می دهد.
وی با اشاره به جمعیت بیش از 9 هزار و200 نفری شهر شهمیرزاد افزود: این شهر در فصل تابستان مهاجرپذیر بوده و تعداد ساکنین آن در تابستان و در روزهای آخر هفته سه برابر می شود.
وی خاطرنشان کرد: نیازمند صرفه جویی تمام مشترکین آب شهری در استان سمنان برای گذشتن از شریط بحرانی این استان در مرداد امسال هستیم.
تجلی با بیان اینکه 88 درصد مشترکین شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان مشترکین خانگی هستند که 79 درصد آنها الگوی مصرف تا 20 لیترمکعب برای هر خانوار در ماه را رعایت می کنند، تصریح کرد: 19 درصد مشترکین بین 20 تا 40 لیترمکعب مصرف آب دارند و حدود هفت درصد مشترکین مصرف بالاتر از 40 لیترمکعب مصرف دارند.
وی ادامه داد: مدیریت فشار آب از طریق تجهیزات فشارشکن یکی از اقدامات شرکت آبفای شهری برای کم کردن مصرف بی رویه آب از سوی برخی از مشترکین بوده است.
مدیرعامل آبفای سمنان ادامه داد: 88 درصد کل مشترکین، مشترکین خانگی هستند که 76 درصد آب مصرفی شهری مربوط به آنهاست و 7.5 درصد از کل مشترکین، مشترکین تجاری هستند که سه درصد از کل آب شهری را مصرف می کنند.
وی ادارات را از مشترکین پرمصرف شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان دانست که باید در رعایت الگوی مصرف اهتمام جدی داشته باشند.
تجلی اصلاح خط انتقال آب به میزان سه کیلومتر، اصلاح شبکه به میزان 15 کیلومتر، اصلاح و بازسازی مخازن به میزان 12 هزار مترمکعب، مدیریت فشار آب در چهار شهر، لایروبی سه رشته قنات و ... را از جمله اقدامات شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان در سالجاری برای مدیریت تامین و توزیع آب دانست.
وی به استفاده از شیرآلات کاهنده مصرف برای رعایت الگوی مصرف اشاره و خاطرنشان کرد: اکنون 800 دستگاه از این شیرآلات که 30 تا 40 درصد باعث کاهش مصرف آب می شود موجود است و ادارات که مشترک پرمصرف هستند می توانند با نصب آن در مدیریت مصرف آب گام مثبتی بردارند.
وی از شهرداران خواست با مدیریت آبیاری فضاهای سبز شهری مانع استفاده از آب شرب شوند و افزود: در شهر سمنان اکنون 80 درصد فضای سبز با آب خام آبیاری می شود که قابل تقدیر است و این اقدام مدیریتی باید در شهر شاهرود نیز انجام شود.
تجلی شبکه توزیع آب شهری استان سمنان را دو هزار و 200 کیلومتر عنوان کرد که حدود 650 کیلومتر از آن فرسوده است که برای اصلاح هرمتر نیاز به 400 میلیون ریال دارد.
مدیرعامل آبفای شهری استان سمنان اعمال مدیریت اجتماعی – فرهنگی با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی برای رعایت الگوی مصرف، در پیش گرفتن رویکرد مدیریت مصرف با به کارگیری تجیزات کنترل کننده مصرف، اتخاذ رویکرد اقتصادی و تعرفه ای و رویکرد قانونی و آیین نامه ای را هدف گذاری های شرکت آبفای شهری سمنان برای مدیریت مصرف آب عنوان کرد.ک/2
611/599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]