واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش: خانواده ها سراغی از درس و نمره انشا فرزندان خود نمی گیرند تهران - ایرنا - دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: خانواده ها هنگام مراجعه به مدرسه، سراغی از درس و نمره انشا و ادبیات فرزندان خود نمی گیرند و بیشتر به درس هایی چون علوم و ریاضیات توجه دارند.
مهدی نوید ادهم روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا اظهار داشت: به خاطر ساختار نامناسب آموزشی روحیه پرسشگری، خلاقیت و نوآوری کمتر در بین دانش آموزان مجال بروز و ظهور دارند.
وی با بیان اینکه انشا بعد خلاقانه و آفرینش زبان است، تصریح کرد این مقوله را باید در عرصه مسایل فرهنگی و اصلاح فرهنگ شفاهی و غیرمکتوب حاکم بر جامعه جستجو کرد.
نوید ادهم گفت: نوشتن، انتقال دادن تجربیات گذشتگان و در حقیقت یک پدیده و فعالیت فرهنگی به شمار می رود که با فرهنگ جامعه گره خورده است از این رو بستر و زمینه های بسیاری برای تعالی را می توان در آن پیدا کرد.
وی با بیان اینکه اصلاح مسایل فرهنگی در جامعه یک امر دراز مدت و زمان بر است، افزود: در عرصه اجتماعی و فرهنگی، نوشتن تجلی باورها، ارزش ها و نگرش های یک فرد و یک جامعه است و معتقدیم که علاوه بر توجه به آموزش مهارت ها باید به تعالی فرهنگ نوشتن نیز بها داد.
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه باید در آموزش و پرورش رویکرد فرهنگی و تربیتی ایرانی - اسلامی حاکم شود، تاکید کرد: در این رویکرد مقوله نوشتن و توجه به برنامه درسی انشا نیز باید اعمال شود.
نوید ادهم با بیان اینکه رویکرد کنونی آموزش و پرورش فرهنگی - تربیتی نیست، اظهار داشت: در این بستر صرفا مجموعه ای از داده ها و دانش ها به ذهن دانش آموزان منتقل می شود که کارکرد فرهنگی و تربیتی برای آنها ندارد و در این شکل، مهارت های انسانی و روابط انسانی به انزوا کشیده می شود.
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه با نظام کنونی آموزش وپرورش نمی توانیم در مقوله ارتقا برنامه درسی انشا و نویسندگی و فرهنگ نوشتن موفق شویم، گفت: از آنجا که نظام کنونی با هدف کارکرد مبانی و ساختار خاص ساماندهی شده نمی تواند تاثیرگذار باشد از این رو ما به یک تحول بنیادین در آموزش و پرورش نیاز داریم تا در روش ها، کتاب ها و مدیریت ها نوآوری و خلاقیت را حاکم کند.
نوید ادهم در ادامه از دانشگاهیان و صاحبنظران خواست به کمک آموزش و پرورش بیایند تا از پیچ خطرناک و سخت تحول بنیادین به سلامت عبور کنیم و اظهار کرد: چون گذر از این مرحله بستر اجتماعی و حمایت فکری می طلبد آحاد جامعه می توانند آموزش و پرورش را برای بستر آفرینی کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه برای تغییر و دگرگونی بنیادی و نه صرفا اصلاح در آموزش وپرورش نیازمند عزم ملی هستیم، خاطرنشان کرد: باور کنیم که آموزش و پرورش می تواند تحول بنیادین خود را به درستی انجام دهد به گونه ای که به یک نهاد فرهنگی - تربیتی تبدیل شود.
با تصویب و ابلاغ ایجاد زنگ انشا، کتاب خوانی و گفت و گو از سوی شورای عالی آموزش و پرورش، این درس در سال تحصیلی جدید بار دیگر احیا خواهد شد.
فراهنگ (4)**1883**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]