واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک کارشناس رسانه : والدین فرزندان خود را برای ورود به فضای مجازی تربیت کنند تهران - ایرنا - یک کارشناس حوزه رسانه ای معتقداست :امروز مهمترین وظیفه والدین تربیت فرزندان برای سواد رسانه ای و تقوای فضای مجازی است اما آنها کمتر سهمی را به این موضوع اختصاص می دهند .
به گزارش روز شنبه خبرنگار معارف ایرنا، سید پویان حسین پور در نشست تخصصی آسیب های فضای مجازی در زندگی قرآنی در حاشیه نمایشگاه قرآن کریم گفت: درحالی که ما معتقدیم مهمترین وظیفه پدر و مادر تربیت فرزندان است ولی امروزه اکثر والدین به فکر آسایش فرزندان خود هستند و کمتر سهمی را برای فعالیت های فرهنگی فرزندان خود اختصاص می دهند.
بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که از سوم تیرماه در باغ موزه دفاع مقدس فعالیت خود را آغاز کرده تا 23 تیرماه میزبان علاقه مندان است .
پویان حسین پور با بیان این که سواد رسانه ای فرزندان از والدین بسیار بیشتر است، افزود: پدران و مادران بایستی اطلاعات لازم را دراین مورد که از چه رسانه های دیجیتالی استفاده کنند و کدام شبکه های اجتماعی را محدود کنند، کسب کنند.
حسین پور با تاکید بر افزایش سواد رسانه ای گفت: اولویت اولیه اتحادیه اروپا سواد رسانه ای است و هزینه های بسیاری را در این زمینه صرف می کند تا به مخاطبان خود آموزش دهد از فرصت های اینترنتی و دیجیتالی بیشترین استفاده را کرده و از آسیب های آن در امان باشند.
این استاد دانشگاه ورود سازمان ها و نهادهای فرادستی و فرهنگی همچون حوزه های علمیه، شورای عالی انقلاب فرهنگی، مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در زمینه آموزش سواد رسانه ای خواستار شد.
وی بر نقش خانواده و دولت به عنوان نهاد آموزشی در این زمینه تاکید کرد و گفت: نظام تربیتی در موضوع خویشتنداری مجازی سکوت کرده است و هنگامی که یک کاربر با یک سایت غیراخلاقی روبرو می شود، این خویشتنداری کاربر است که می تواند از آن سایت بازدید کند و یا آن را ببندد.
حسین پور همچنین گفت: والدین باید بپذیریند که امروز رسانه های دیجیتال عضوی جدید از خانواده شناخته شده و نظارت بر عضو جدید بایستی با شیوه های هوشمندانه صورت گیرد.
وی با اشاره به روایتی از پیامبراکرم(ص) گفت: والدین بایستی با زبان کودکان و نوجوانان در این زمینه به ایفای نقش بپردازند ، نظارت آنان در این زمینه به صورت غیرمستقیم باشد و فرزندان باید آنان را به عنوان مشاور و همکار خود بدانند.
این کارشناس حوزه رسانه های دیجیتالی افزود: والدین علاوه بر نقش مشاوره می توانند با نصب نرم افزارهای کنترل بر روی رایانه های فرزندان خود، فعالیت آنان را رصد کرده و ضمن آسیب شناسی فعالیت های اینترنتی ، تدابیر لازم را بیاندیشند.
** 40 میلیون کاربر ایرانی در فضای مجازی
حسین پور با ارائه اطلاعات و آماری اعلام کرد: بیش از 50 درصد از جمعیت ایران یعنی در حدود 40 میلیون نفر در فضای مجازی فعالیت دارند که 60 درصد از این افراد برای سرگرمی و تفریح و وبگردی و درحقیقت بی هدف وارد فضای مجازی می شوند.
وی با اشاره به تاثیرهای منفی و آسیب های فضای مجازی به افزایش میزان طلاق در کشور اشاره کرد و گفت: ایران جزو 10 کشور اول دنیا در افزایش نرخ طلاق است که درصد بسیاری از این آمار مربوط به عوامل منفی تاثیرگذاری فضای مجازی بر کاربران است که به محیط خانواده منتقل می شود.
این کارشناس رسانه همچنین به نقش فضای مجازی در تخریب فرهنگ ایرانی اسلامی اشاره کرد و گفت: اگر دشمن بتواند در مولفه های بینشی و اعتقادی رخنه کند در رفتارهای مردم تاثیرگذار خواهد بود و یکی از این موارد تاثیرگذار در فناوری های ارتباطی مانند وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی است.
** 40 درصد استفاده از اینترنت با سیم کارت
حسین پور در ادامه به افزایش استفاده از اینترنت با سیم کارت های اعتباری اشاره کرد و گفت: بیش از 105 میلیون کارت همراه فعال در کشور وجود دارد که 40درصد از کاربران با سیم کارت های اعتباری از اینترنت استفاده می کنند.
وی آسیب های فناوری های ارتباطی را در قالب های آسیب های ذاتی و کاربردی دانست و افزود: اعتیاد اینترنتی به عنوان یک آسیب ذاتی مطرح است و از سرقت اطلاعات و جنگ های تبلیغاتی می توان به عنوان آسیب های کاربردی نام برد ولی نکته مهم این است که مسیر تحقق آسیب های کاربردی از مسیر آسیب های ذاتی است.
این کارشناس رسانه به افزایش صفحات غیراخلاقی در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: روزانه 250 میلیون صفحه به اینترنت اضافه می شود و متاسفانه بالغ بر صد میلیون صفحه غیراخلاقی در فضای مجازی موجود است.
وی با اشاره به آنچه که آن را ˈ سبک زندگی خطرناک در فضای مجازی ˈ نامید ، گفت: این فرهنگ برآمده از مدرنیته است که اصالت را به انسان (اومانیسم) می دهد و با تاکید بر اصالت لذت یک فضای بی قید و بندی را نسبت به حریم های اخلاقی، فرهنگی و عرفی ایجاد می کند.
مرتضی خادم المله کارشناس ارتباطات نیز دراین نشست گفت: اگر همانگونه که والدین به فرزندان خود آموزه های دینی را می آموزند باید آنها برای فضای مجازی نیز تربیت کنند تا به سراغ صفحات ناامن نروند .
وی برخورد حذفی با صفحات فیس بوک را نادرست دانست و افزود: اگر فعالیت ما در فضای مجازی بیشتر و گسترده تر می شد می توانستیم این سنگر را حفظ کنیم و در مقابل صفحات غیراخلاقی صفحات مذهبی قرار دهیم.
این کارشناس ارتباطات افزود: برای ورود به چنین عرصه ای نیازمند عزم ملی هستیم و افسران جنگ نرم کسانی هستند که به صورت شبانه و روزی و با هزینه های شخصی در این زمینه فعالیت می کنند.
فراهنگ(3)**1003**1601**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]