واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فيلمهاي حامي فتنه مجوز نميگيرند
به عنوان يك پدر با صحنه خشونتآميز «خانه پدري» مشكل دارم
رئيس سازمان سينماي در نشست خبري خود در مورد وضعيت فيلمهاي «خانه پدري»، «رستاخيز» و «عصباني نيستم» توضيحاتي ارائه داد و گفت به فيلمهايي كه حامي فتنه هستند، مجوز اكران نميدهد.
به گزارش «جوان»، حجتالله ايوبي رئيس سازمان سينمايي صحبتهايش را با اعلام خوشامد به خبرنگاران آغاز كرد و گفت: خدا را شكر ميكنيم به خاطر آرامش و آسايشي كه به دليل حضور جمهوري اسلامي در كشور وجود دارد و دعا ميكنيم كه ناامني در كشورهاي همسايه به ويژه عراق برطرف شود و دستهاي عجيبي كه خودشان اين نيروها را تربيت كردند و الان به مبارزه با آنها ميپردازند از سر كشورهاي اسلامي كوتاه شود. رئيس سازمان سينمايي اضافه كرد: يكي از نگرانيهاي اصلي در سينما رابطه هنر و دولت است و حمايتهايي كه دولت از فرهنگ انجام ميدهد. اين يك سؤال مهم است كه آيا دولت براي سينما بايد ورود كند يا خير؟ من فكر نكنم در اين جمع كسي باشد كه جوابش آري نباشد. تجربههاي كشورهايي كه داراي سينما هستند به ما نشان ميدهد كه همه دولتها به سينما كمك ميكنند و نبايد به اين كمكهاي دولتي اسم رانتخواري و بهانه به دست ديگران بدهيم. ايوبي افزود: من از ادبياتي كه امروز در رسانههاي ما ترويج پيدا كرده ناخشنودم. آن چيزي كه اهميت دارد شفافسازي اين حمايتهاست. گامهايي حتي ناكافي در راستاي شفافيت برداشته است و من به شما اين نويد را ميدهم كه در ادامه شاهد شفافيت بيشتري باشيم.
تشكيل شوراي تعيين فيلمهاي فاخر
وي در ادامه گفت: در همه كشورهايي كه نظام حزبي دارند به احزاب مختلف يارانه ميدهند اما كسي به آن رانت نميگويد، چون شفاف است. در سياستهاي ما نيز حمايتها ضابطهمند شده است و ما از سال آينده براي بودجههايي كه به سازمان سينمايي ميرسد، شورايي از افراد خوشنام تشكيل ميدهيم كه آنها براي حمايت از فيلمها تصميم بگيرند؛ براي فيلم اوليها اين كار را كرديم و براي فيلمهاي بلند هم در فارابي اين كار انجام شد و در سال آينده شفافيت بيشتري هم پيدا خواهد كرد. ما هر سال از جانب مجلس بودجهاي براي فيلمهاي فاخر داريم كه در آينده همين شورا تصميم خواهد گرفت كه از كدام فيلمهاي فاخر حمايت شود.
پايان دوران نگاتيو در سينماي ايران
وي در ادامه گفت: ما بيشتر حمايتها را به پس از توليد بردهايم و بيشتر بودجه ما به مؤسسه سينماشهر تعلق گرفت تا با مديريتي جهادي به ديجيتالسازي سينماها بپردازد. تاكنون 234 سالن ديجيتالسازي شده است و بقيه هم به دليل مشكل مالكيت نشدهاند. تا پايان عيد فطر ميتوانيم پايان دوران نگاتيو در سينماي ايران را رسماً اعلام كنيم. ما در اين پروژه به خاطر كاهش واردات نگاتيو از خارج حدود 2 ميليون دلار صرفهجويي داشتيم و اين پروژه ميتواند در عرض يك سال و نيم بودجه اوليه خود را درآورد و كمك كند كه همه كشور با هم فيلم ببينند؛ چون تأثير سينماي ديجيتال در فيلمهايي كه تا كنون اكران شده هم واضح است. ما با 300 سينما نميتوانيم اين سينماي بزرگ را پيش ببريم. 130 سالن باقي مانده است تا پروژه كامل شود و همه تهيهكنندگان بدانند كه هر روز فيلمشان چقدر فروش كرده است. همچنين طرح سينما كارت از همين امروز رونمايي ميشود و اين سالنها مجهز به كارتخوان و سينماكارت ميشوند. وي با اشاره به جشنواره مقاومت گفت: يكي از برنامههاي سازمان سينمايي، امضاي تفاهمنامه بين سازمان سينمايي و جشنواره مقاومت است و براي اين كار سه برنامه ويژه را با همكاري هم انجام ميدهيم. يكي از آنها آمادهسازي بسته 30 سال سينماي دفاع مقدس است كه با زيرنويس در كشورهاي ديگر توزيع ميشود. همچنين سمفوني فيلمهاي دفاع مقدس با رهبري اركستر آرش اميني در تهران و شهرستانهاي مختلف اجرا ميشود. در ادامه نشست پرسش و پاسخ بين خبرنگاران و رئيس سازمان سينمايي برگزار شد. ايوبي در پاسخ به سؤالي در مورد جرياني كه در سازمان سينمايي وجود دارد و برخي از رسانهها كه به دنبال حاشيهسازي براي مديريت جديد سينمايي هستند، اينگونه پاسخ داد: اينكه نمايندگان مجلس و چهرههاي دلسوز فرهنگ كشور نسبت به برخي از فعاليتهاي سينمايي حساس هستند، جاي تقدير دارد ولي برخي از نگرانيها را كساني ايجاد ميكنند و اين كار را انجام ميدهند كه فضاي بدگماني را در سينما ايجاد كردهاند و ارائه خبرهاي نادرست و غلط از سوي برخي رسانهها بر اين مسئله دامن ميزند.
به فيلمهاي حامي فتنه مجوز نميدهيم
ايوبي در مورد فيلمهاي توقيفي گفت: بعضي فيلمها بدون دليل توقيف شدهاند و نگراني فيلمسازان در اين مورد به حق است. چهرههاي شاخص جمهوري اسلامي و كساني كه معتقد به آرمانهاي نظام هستند و دغدغههاي رهبري را درك ميكنند نبايد فيلمهايشان توقيف شود. البته نبايد فراموش كنيم كه شوراي نظارت و ارزشيابي از افراد شناخته شده نظام كه همگي معتقد به آرمانهاي انقلاب، نظام مقدس ولايت فقيه هستند، تشكيل شده و هرگز به فيلمهايي كه در جامعه تشنج ايجاد كند و فيلمهايي كه به تعبير آقايان از آنها به عنوان فيلمهاي حاميان فتنه ياد ميشود، مجوز نميدهند.
آخرين سرنوشت «خانه پدري» و «عصباني نيستم»
وي در خصوص فيلمهاي خانه پدري و عصباني نيستم گفت: من با آقاي عياري كه كارگردان دوستداشتني است، چند جلسه خصوصي داشتم. شوراي پروانه نمايش هر تصميمي كه در مورد اين فيلم بگيرد من آن را وتو نميكنم اما در جلسات خصوصي من به عنوان يك جامعهشناس كوچك به او گفتم كه صحنههاي خشن فيلم شما مشكل دارد؛ قرار نبود ما اين خشونتها را وارد سينما كنيم. ما در اين جلسات با عياري به يك تصميم رسيديم كه جلسهاي با حضور بزرگترين روانشناسان و جامعهشناسان كشور برگزار كنيم تا در مورد اين فيلم تصميمگيري انجام شود. ايوبي با تأكيد بر اينكه پروانه نمايش «عصباني نيستم» صادر شده است، گفت: كارگردان اين فيلم در يك تعامل خوب با ما فيلم را به يك فيلم اجتماعي تبديل كرده و اين فيلم غيرسياسي است. برخي نمايندگان مجلس هم اين موضوع را تأييد كردند كه اين فيلم يك فيلم اجتماعي است.
حمايت از فيلمهاي دفاع مقدس
رئيس سازمان سينمايي در خصوص اهميت فروش فيلمهاي سينمايي گفت: فيلم بايد براي مردم ساخته شود و فروش داشته باشد. در بسته سياستهاي اعلامي سازمان سينمايي جدولي مشخص شده است كه هر چند شايد الان نتوان به آن عمل كرد اما در سالهاي آينده به آن عمل ميشود؛ ما دوست داريم اين جدول ملاكي باشد براي هنرمندان تا با خواندن آن بفهمند كه آيا مشمول حمايت ميشوند يا خير. فيلمهايي كه به دفاع مقدس، خانواده و سينماي عمومي ميپردازند، ضريب بيشتري در حمايتهاي ما دارند.
كارنامه درخشان سينما در دفاع از انقلاب
وي در پاسخ به سؤالي در مورد برخورد با بازيگران زن كه در جشنوارههاي خارجي حضور دارند، گفت: در روزهاي اخير برخوردهاي اينچنيني ديده شد اما بازيگر فهيم و دستگاهها به صورت منطقي با اين موضوع برخورد كردند و هيچگاه نگاه منكراتي در اين موضوع وجود نداشته است. سينماي ايران كارنامه درخشاني در دفاع از نظام و انقلاب در 30 سال گذشته داشته است و اين هم بايد ديده شود.
وي در مورد اكران فيلمهاي خارجي در سالنهاي سينمايي گفت: در كشورهاي ديگر فيلمهايي از ساير نقاط در سينماها اكران ميشود و مالياتي كه روي فيلم ورودي ميگيرند 3 درصد است و همين باعث رشد تماشاگران سينمايشان شده است و سرريز آن به سينماي ملي كمك ميكند اما هنوز در مورد اكران فيلم خارجي در سالنهاي سينمايمان تصميمي گرفته نشده است و از دغدغههاي خودم اكران فيلمهاي خارجي در سالنهاي سينماست.
وي در مورد فيلم رستاخيز گفت: فيلم رستاخيز دچار يك حادثه شد كه بخشي از اين حادثه برميگردد به كساني كه نسبت به اين فيلم بدگماني ايجاد كردند اما ملاقاتي كه ما با ائمه جمعه اثرگذار و مراجع تقليد داشتيم، بنا شد مشكلات تيم را بپذيريم و تصميم داريم فيلم را نمايش دهيم و فيلم رستاخيز پروانه نمايش هم گرفته است.
نویسنده : ايزد مهرآفرين
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 02 تير 1393 - 22:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]