واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عضو شورای عالی آموزش و پرورش: سند تحول بنیادین بدون تهیه زیرنظام ها روی ریل خود قرار نمی گیرد تهران - ایرنا - عضو شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه سند تحول بنیادین برای اجرا و عملیاتی شدن نیاز به تولید زیر نظام های خاص و نظام ارزشیابی دارد، گفت: تا این امر محقق نشود برنامه های آموزش و پرورش روی ریل خود قرار نمی گیرد.
مجید قدمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا اظهار داشت: تاکنون تنها زیرنظام برنامه درسی ملی تدوین شده و جای خالی بسیاری از زیرنظام ها احساس می شود.
وی با اشاره به اینکه در تولید زیر نظام باید ارتباطات و برنامه های درسی و ملی را تعریف کنیم، تصریح کرد: بعد از تهیه زیر نظام ها و تدوین اهداف و سیاست های اجرایی، افراد ذینفع در سطح آموزش و پرورش باید برای هر برنامه عملیاتی توجیه شوند.
رییس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش بیان داشت: همزمان با تهیه و تولید زیرنظام ها، لازم است نظام ارزشیابی از سند نیز تدوین شود و فرآیند اجرایی را با تقویم زمانی مشخص برای همه بخش ها تعیین کنیم تا هر لحظه بتوان مسیر اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را رصد کرد.
قدمی با بیان اینکه برای اجرایی کردن سند تحول حلقه و چرخه ای لازم است، تصریح کرد اجرای سند شتاب زده شروع شد و این در حالی بود که هنوز زیرساخت های مناسب آن طراحی نشده بود.
عضو شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه پس از تولید زیر نظام ها و هماهنگ با آن، باید نمایه اجرایی نیز تولید و ارایه شود، خاطرنشان کرد: اکنون تعدادی از کارشناسان در پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در حال تهیه و تولید زیر نظام پژوهش هستند.
قدمی تصریح کرد: ایجاد یک شبکه پژوهشی مستمر با استفاده از فناوری، ایجاد بانک اطلاعاتی پژوهشگران، انجام مطالعات تطبیقی و امور پژوهشی و حذف رویکرد کتاب محوری از جمله مواردی است که می تواند در تدوین زیرنظام ها مورد استفاده قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه اعتبارات وزارت آموزش و پرورش باید بر اساس برنامه های زیرنظام ها توزیع شود، اظهار داشت: سند تحول بنیادین با محتوای مناسبی طراحی شده و تعداد زیادی از صاحبنظران و اندیشمندان در تولید سند همکاری داشته اند، البته این به معنای کامل و جامع بودن سند نیست.
عضو شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه سند تحول دارای نقایصی است که باید مورد بررسی و تجدید نظر قرار گیرد، تصریح کرد این سند در موضوعاتی چون رسانه و خانواده، دانش آموزان با نیازهای ویژه و نهضت سوادآموزی تا حدودی ساکت است.
قدمی با بیان اینکه ما هنوز از پله های اول نردبان سند یعنی تدوین زیرساخت های اولیه بالا نرفته ایم، اظهار داشت: اگرچارچوب ها را آماده کنیم می توانیم آموزش و پرورش را از نظر کمی و کیفی به جلو ببریم.
فراهنگ (4)**1883**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]