تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس كارى او را اندوهگين و به خود مشغول كند و او با اخلاص براى خدا بسم اللّه‏ ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834648168




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

30درصد آب و 25درصد برق در شبكه توزيع هدر مي‌روند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 30درصد آب و 25درصد برق در شبكه توزيع هدر مي‌روند
مسئولان هميشه مقصر اصلي مصرف بالاي خدماتي چون آب، برق، گاز و... را مصرف‌كننده نهايي معرفي مي‌كنند، در حالي كه هدر‌روي‌هاي خدمات در شبكه انتقال يا توزيع گاه بيش از مصرف نهايي ارزيابي مي‌شود و اين بين هزينه هدر‌روي‌ها را نيز مصرف‌كننده نهايي پرداخت مي‌كند


مسئولان هميشه مقصر اصلي مصرف بالاي خدماتي چون آب، برق، گاز و... را مصرف‌كننده نهايي معرفي مي‌كنند، در حالي كه هدر‌روي‌هاي خدمات در شبكه انتقال يا توزيع گاه بيش از مصرف نهايي ارزيابي مي‌شود و اين بين هزينه هدر‌روي‌ها را نيز مصرف‌كننده نهايي پرداخت مي‌كند.
 خدمات تا به دست مصرف‌كننده نهايي برسد بايد فرايند توليد و توزيع را طي كند. اين در حالي است كه هدر‌روي خدماتي چون آب، برق، گاز موجب شده تا هم ميزان مصرف نهايي بسيار بالا گزارش شود و هم اينكه مصرف‌كننده هزينه هدر‌رفت را نيز پرداخت كند.  مطالعات و گزارش‌هاي مقامات رسمي بيانگر آن است كه ميزان قابل ملاحظه‌اي از حامل‌هاي انرژي به طور روزانه در شبكه‌هاي توزيع هدر مي‌رود، البته برخي از كارشناسان نيز علاوه بر هدر‌رفت، دزدي حامل‌هاي انرژي را در شبكه توزيع قطعي عنوان مي‌كنند.  در اين بين اگر علت هدر‌رفت حامل‌هاي انرژي در بخش توزيع را فرسودگي سيستم‌هاي انتقال يا دزدي به شمار آوريم با اين ضرورت مواجه مي‌شويم كه اقتصاد ايران ديگر تاب هدر‌رفت حامل‌هاي انرژي در شبكه توزيع را ندارد چراكه گاه هدر‌رفت حامل‌هاي انرژي 30درصد مصرف كل حامل‌هاي انرژي را شامل مي‌شود.  حال نه منصفانه است كه مصرف‌كنندگان هزينه 30درصد هدر‌رفت را به واسطه سر‌شكن شدن هزينه تلفات در قيمت حامل‌هاي انرژي پرداخت كنند و نه اينكه شرايط اقتصاد ايران ديگر طوري نيست كه بخواهيم به سادگي از كنار اين ميزان هدر‌رفت بگذريم.   در اين بين بد نيست نمونه هايي از هدر رفت‌ها و تلفات حامل‌هاي انرژي در شبكه توزيع را ذكر كنيم.

 تلفات 30درصدي آب‌
وزارت نيرو با‌رها اعلام كرده است كه 30 درصد آب در شبكه توزيع شهرهايي چون تهران پرت مي‌شود.   در شرايطي شاهد نشتي 30درصد آب در شبكه توزيع كلانشهري چون تهران هستيم كه بسياري از مناطق كشور از آب آشاميدني لوله‌كشي محروم هستند و مجبورند با تانكر آب آشاميدني خود را تأمين كنند.
علاوه بر هزينه‌هاي مادي نشتي آب در شبكه توزيع بايد متذكر شد كه نشتي آب پتانسيلي به نام آلودگي را در آب‌هاي آشاميدني تقويت مي‌كند چراكه در صورت افت فشار آب، شبكه انتقال آب برعكس مي‌شود و از بخش‌هاي پوسيده آلودگي مي‌تواند وارد شبكه توزيع شود.
 هدر روي 19 تا 25 درصدي برق
از آب كه بگذريم مسئله هدر‌رفت برق نيز حائز اهميت است. طبق اعلام آخرين گزارش بانك جهاني كه مربوط به سال 88 مي‌باشد 19درصد از برق توليدي ايران در شبكه توزيع هدر مي‌رود.
طي بررسي‌هاي انجام گرفته در اين سال ايران بزرگ‌ترين هدر‌دهنده برق در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا معرفي شد. در اين بين كارشناسان حوزه برق احتمال مي‌دهند كه ميزان هدر‌روي برق تا كنون به مرز 25درصد رسيده است، چراكه طي سال‌هاي گذشته هم شبكه توزيع فرسوده‌تر شده است و هم اينكه سرمايه‌گذاري مناسبي براي احيا يا نوسازي شبكه توزيع برق انجام نگرفته است.

 گم‌شدن 9ميلياردمتر مكعب گاز!
از برق كه بگذريم به گاز مي‌رسيم. اين در حالي است كه آمار تكان‌دهنده وزير نفت دولت يازدهم از گم شدن سالانه 9 ميليارد مترمكعب گاز در سطح شبكه توزيع گاز كشور تعجب همه كارشناسان را به همراه داشت، چراكه اين ميزان معادل صادرات يكساله گاز طبيعي ايران به تركيه است.
زنگنه در حالي اين آمار را منتشر كرد كه آمارهاي رسمي شركت ملي گاز ايران نشان مي‌دهد در طول دو سال گذشته به طور متوسط بين 5/8 تا 9 ميليارد مترمكعب گاز به تركيه صادر شده است، در حالي كه اگر 9ميليارد مترمكعب گازي كه سالانه در شبكه توزيع گم مي‌شود صادر شود بيش از 5/3 ميليارد دلار منابع ارزي به اقتصاد كشور تزريق شود.
حال بايد به دولت و دستگاه‌هاي خدمات‌رسان متذكر شد كه با جلوگيري از هدرروي‌ها و بازگرداندن اين تلفات به شبكه مي‌توان صرفه اقتصادي قابل ملاحظه‌اي را متوجه اقتصاد ملي كرد.  در اين بين سؤال مطرح مي‌شود كه چرا با وجود اين همه فرصت براي توسعه اقتصادي ايران دولت يازدهم برنامه‌هاي عملياتي در حوزه اقتصاد را اجرا نمي‌كند‌؟

 هزينه هدر روي‌ها را مردم مي‌دهند
با توجه به اينكه نرخ خدمات‌رساني‌ها مساوي است با هزينه توليد تقسيم بر تعداد مصرف‌كننده (با در نظر گرفتن سوبسيدي كه دولت پرداخت مي‌كند) لذا اين مشتركان هستند كه بايد هزينه هدر رفتن خدمات در شبكه توزيع را بپردازند.
در اين بين بايد متذكر شد كه دولت تنها از طريق نوسازي شبكه توزيع خدمات زير‌بنايي مي‌تواند سالانه ده‌ها هزار شغل ايجاد كند، اين در حالي است كه از محل عايدي اتمام تلفات نيز مي‌توان هزينه‌هاي نوسازي و اصلاح شبكه را به دست آورد.
وزارتخانه‌ها يا سازمان‌هايي كه متولي توليد، توزيع و انتقال حامل‌هاي انرژي هستند همه ساله تنها به دنبال افزايش بودجه سالانه جهت افزايش ميزان توليد هستند. اين در حالي است كه بايد نسبت به كاهش تلفات برق در خطوط انتقال و توزيع نيز واكنش مقتضي نشان داد.
افزايش توليد درحالي كه همزمان با رشد توليد ميزان تلفات و هدر‌روي در شبكه توزيع و انتقال با رشد مواجه مي‌شود، از منظر عقلي و اقتصادي اصلا از توجيه برخوردار نيست.

نویسنده : هادي غلامحسيني 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن