واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
40 درصد آب موجود درشبکه روستایی استان بوشهر هدر می رود بوشهر- ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهرگفت: هم اکنون میزان پرت وهدر رفت آب درشبکه های روستایی این استان40 درصد است که 20 درصد آن مربوط به پوسیدگی شبکه ها و خطوط انتقال و20 درصد ناشی ازانشعابات غیرمجاز و دقیق نبودن کنتورهاست.
به گزارش ایرنا، روح الله طاهریان پور روزسه شنبه درجمع خبرنگاران افزود: به همین علت سالانه از حدود 30 میلیون مترمکعب آب تولدید دراستان بوشهر فقط 17 میلیون مترمکعب به مشترکان تحویل می شود.
وی اضافه کرد: 500 کیلومتراز شبکه آبرسانی و خطوط انتقال آب در استان بوشهر فرسوده است که که این میزان 30 درصد مجموع شبکه های آبرسانی و خطوط انتقال موجود در این استان است.
طاهریان پور ادامه داد: عمر بسیاری از این خطوط بالای 30 سال است و زمان احداث آنها به اوایل دهه60 بازمی گردد.
وی اضافه کرد: سرعت بازسازی شبکه آبرسانی به دلیل تامین نشدن اعتبار بسیار کند است طوری که درسال های 91 و92 کمتر از 50 درصد اعتبارات مصوب در این زمینه محقق شده است.
طاهریان پور بیان کرد: شاخص بهرمندی موثر از آب آشامیدنی در روستاها در استان بوشهر 64 درصد درحالی که میانگین کشوری آن 73 درصد است که امیدواریم با پایان یافتن طرح های دردست ساخت به 69 درصد برسد و در یک برنامه سه ساله از میانگین کشوری عبورکند.
طاهریان پور افزود: قیمت تمام شده هرمترمکعب آب در استان بوشهر به صورت میانگین12 هزار ریال است ولی با وجود افزایش20 درصدی بهای آب درسال جاری مشترکان با مصرف متعارف و استاندارد برای هر مترمکعب آب600 ریال می پردازند.
وی یادآورشد: استان بوشهر دارای 619 روستای دارای سکنه با جمعیتی افزون بر312 هزار و 118 نفر است.
طاهریان پور افزود: 517 روستا با جمعیت 308 هزار و 814 نفر دارای شبکه، تاسیسات و خطوط آبرسانی و 102 روستا با جمعیتی افزون برسه هزار و 304 نفر فاقد شبکه آب بوده و ازچاه یا چشمه استفاده می کنند.
وی اضافه کرد: از مجموع 517 روستای دارای شبکه آب 483 روستا ( 93 درصد روستاها) با جمعیت 253 هزار و 179 نفر ( 82 درصد جمعیت روستاه) زیر پوشش خدمات آبرسانی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهرگفت: هم اکنون سه شهر بادوله، دوراهک و کلمه نیز با جمعیت افزون بر11 هزارنفر زیر پوشش خدمات آبرسانی این شرکت قرار دارند.
وی افزود: در سال های گذشته شهرهای بیشتری توسط شرکت آب وفا ضلاب روستایی پوشش داده می شد ولی بتدریج امور آبرسانی روستاهایی که به شهر تبدیل شده بودند به شرکت آب و فاضلاب شهری استان تحویل شد.
طاهریان پوربیان کرد: 57 حلقه چاه، 13 دهنه چشمه و 75 انشعاب از خطوط اصلی آبرسانی منابع اصلی تامین آب روستاهای استان بوشهر هستند.
وی ادامه داد: طول خطوط آبرسانی استان بوشهر پنج هزار و چهارکیلومتر سه هزار و256 کیلومتر شبکه توزیع و یکهزار و748 کیلومتر خط انتقال است.
طاهریان پور با بیان این که آب استان بوشهر به طور معمول از دو خط کوثر و کازرون تامین می شود افزود: خط آبرسانی کوثر آب مورد نیاز پنج استان را تامین می کند که استان بوشهر بیشترین سهمیه برداشتحدود 60 درصد را به خود اختصاص داده است.
وی یادآورشد: مجموع انشعابات آب روستایی استان 81 هزار و 465 مورد است که 96 درصد آن خانگی و مابقی انشعابات صنعتی، تجاری، عمومی و اداری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهرگفت: مخازن احداث شده برای ذخیره آب 183 دستگاه با حجم 51هزار و 885 مترمکعب و تعداد 37 ایستگاه پمپاژ با ظرفیت 91 هزار و 53 مترمکعب در روز است و حدود50 هزار مترمکعب مخزن نیز در دست ساخت است.
طاهریان پور اضافه کرد: هم اکنون26 مجتمع آبرسانی درشهرستان های استان بوشهر در دست ساخت است که برای اتمام آن ها یکهزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی افزود: با پیش بینی های انجام شده اگر سالانه 200 میلیارد ریال اعتبار به این طرح ها اختصاص یابد تکمیل همه آن ها پنج سال به طول خواهد انجامید.
طاهریان پور اضافه کرد: در بخش فاضلاب روستایی نیز که بخش نوپایی است فقط یک پروژه مربوط به روستای هاله شهرستان عسلویه در دست اجراست.
وی گفت: علت انتخاب این روستا برای اجرای این طرح سنگی بودن و نفوذناپذیری زمین منطقه و جذب نشدن فاضلاب در زمین است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهراظهارکرد: دو روستای دویره و احمدی نیز برای اجرای فاضلاب روستایی و دریافت تسهیلات از بانک توسعه اسلامی معرفی شده اند که در صورت اختصاص این اعتبارات عملیات اجرایی فاضلاب این دو روستا نیز آغاز می شود.
طاهریان پوریادآورشد: اعتبار این شرکت در سال 90 حدود 300 میلیارد ریال، و سال های 91 و 92 به ترتیب 93 میلیارد ریال و 146 میلیارد ریال بوده است.
وی گفت: با توجه به روند خشک شدن سفره های آب زیرزمینی از سال 90 تا92 حدود 70 حلقه چاه مورد لایروبی، کف شکنی و حفر جدید قرارگرفت که هم اکنون برخی از آن ها از مدارخارج شده اند.
طاهریان پوربیان کرد: برای مبارزه با خشکسالی و بحران کم آبی و ایجاد منابع آبی جدید از طریق ایجاد سد، نوسازی شبکه و تاسیسات، ارتقای سطح کیفی مجتمع های آبرسانی و ساخت آبشیرین کن ها تمهیداتی اندیشیده شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهربا تاکید بر نقش مردم در کاهش میزان مصرف آب گفت: مردم باید برای کاهش مشکلات آب، صرفه جویی را در دستورکار قراردهند.
وی افزود: با توجه به گرمای هوا و مصرف زیاد آب مردم باید با مصرف عادلانه امکان برخورداری آب به دیگر هموطنان خود نیز بدهند. ک/2
632/539
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]