تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):در پاسخ به پرسش از معناى سنّت، بدعت، جماعت و تفرقه فرمودند: به خدا سوگند، سنّت، هم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844516971




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

1،3 میلیارد متر مکعب روان آب در سیستان و بلوچستان به هدر می رود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

1،3 میلیارد متر مکعب روان آب در سیستان و بلوچستان به هدر می رود زاهدان- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان گفت: یک میلیارد و 300 میلیون متر مکعب روان آب به دلیل نبود شرایط جذب در خاک در مناطق مختلف جنوب استان به هدر می رود.


به گزارش ایرنا، ˈاحمد عاقبت بخیرˈ روز یکشنبه در نشست با اصحاب رسانه در زاهدان افزود: 365 میلیون متر مکعب از این روان آب ها در حوزه ماشکید و حدود 860 میلیون متر مکعب از آن نیز در حوزه عمان از کشور ایران خارج می شود.
وی گفت: با توجه به اینکه خاک جنوب سیستان و بلوچستان توان جذب بارش و روان آب را ندارد بیشترین سدهای استان در این منطقه با هدف جلوگیری از هدر رفت آب های سطحی ایجاد شده است.
وی اظهار داشت: 94 درصد از حجم مخازن آبی سیستان و بلوچستان در حوزه کشاورزی هزینه می شود که این آمار در کشور 91 درصد است و همچنین پنج درصد از منابع آبی استان به عنوان آب آشامیدنی(کشوری هفت درصد) و کمتر از یک درصد به حوزه صنعت (کشوری دو درصد) اختصاص دارد.
وی گفت: با توجه به اینکه مزارع و باغات بیشترین بخش مصرفی آب در سیستان و بلوچستان را تشکیل می دهند باید از طریق رسانه ها و برنامه های مختلف اصلاح الگوهای کشت و مصرف آب در بخش کشاورزی استان را اطلاع رسانی کرد.
وی متوسط بارش باران در سیستان و بلوچستان را 103 میلیمتر عنوان کرد و اظهار داشت: میزان بارش در استان تقریبا 20 میلیارد متر مکعب در سال است که 85 درصد آن به دلیل اقلیم خشک، ورزش باد و توفان تبخیز می شود.
وی ادامه داد: از 15 درصد باقی مانده هشت درصد معادل 1،6 میلیارد متر مکعب روان آب است و هفت درصد نیز معادل 1،4 میلیارد متر مکعب به سفره های آب زیر زمینی استان نفوذ می کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان گفت: این شرکت در راستای کنترل این آب ها اقدامات مختلفی را انجام داده است که از آن جمله 33 سد شامل هفت سد مخزنی، 15 سد تغذیه ای و 11 سد انحرافی در دست بهره برداری دارد.
عاقبت بخیر افزود: در مجموع از 22 سد مخزنی و تغذیه ای ظرفیتی معادل 2،1 میلیارد متر مکعب حق ذخیره سازی داریم و دو سد مخزنی و یک سد تغذیه ای و دو طرح شبکه آبیاری زهکشی نیز در دست اجرا است.
وی اظهار داشت: با اتمام عملیات ساخت این سه سد در دست اجرا ظرفیتی معادل 427 میلیون متر مکعب به ظرفیت 2،1 میلیارد متر مکعب منابع آبی سیستان و بلوچستان اضافه خواهد شد.
وی گفت: 12 طرح سدسازی در دست مطالعه است که با تکمیل مطالعات و اجرای آنها، حجم مخازن آبی سیستان و بلوچستان به سه میلیارد و 400 میلیون متر مکعب می رسد.
وی با بیان اینکه منابع آبی سیستان و بلوچستان در سه بخش شمال، مرکز و جنوب تقسیم می شود افزود: تمام منابع آبی منطقه سیستان سطحی و روان آب با منشا کشور افغانستان است به بیان دیگر حیات این منطقه به آورد رودخانه هیرمند بستگی دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان آب موجود در رودخانه هیرمند را دائمی ندانست و گفت: بعد از 16 سال خشکسالی پارسال سیلابی که برای افغانستان غیر قابل کنترل بود به لطف پروردگار و مدیریت مناست این شرکت وارد رودخانه هیرمند شد که افزایش رضایتمندی مردم سیستان را در پی داشت.
وی افزود: به دلیل محدود بودن منابع آب در سیستان با تلاش استاندار سیستان و بلوچستان قبل از سفر ریاست جمهوری طرح انتقال آب با لوله از 46 هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان مصوب شد و هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار برای مطالعه و اجرا آن ظرف سه سال با هدف حل مشکل مردم منطقه اختصاص یافت.
وی گفت: با عنایت رییس جمهوری و مسوولان استانی مشکل کمبود آب در سیستان حل می شود اما این منطقه نباید در بخش کشاورزی توسعه پیدا کند بلکه باید به منطقه ویژه اقتصادی برای ترانزیت کالا تبدیل شود و کشاورزی در حد معمول و صنعتی در بخش دامداری، شیلات و گلخانه توسعه یابد.
وی افزود: تمام منابع آبی مرکز سیستان و بلوچستان وابسته به آب های زیرزمینی است یعنی هیچ منبع آب سطحی یا سد مخزنی در این منطقه وجود ندارد از این رو باید استفاده از منابع آب زیر زمینی در این حوزه محدود شود.
وی برداشت سالانه از منابع آب زیرزمینی بر اساس آمار برداری های صورت گرفته در سیستان و بلوچستان را دو میلیارد متر مکعب ذکر کرد و گفت: سالانه 1،4 میلیارد متر مکعب آب تجدید پذیر به آب های زیر زمینی استان اضافه می شود که نشان از 600 میلیون متر مکعب بیلان منفی در مصرف آب زیر زمینی دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به این وضعیت نباید هیچ گونه توسعه کشاورزی را در زمین های محدوده بخش آب های زیر زمینی داشته باشیم زیرا اولویت وزارت نیرو و نظام جمهوری اسلامی به ترتیب بر تامین آب آشامیدنی، زیست محیطی، صنعت، خدمات و در آخر کشاورزی استوار است.
عاقبت بخیر افزود: جنوب سیستان و بلوچستان به دلیل داشتن منابع آبی تلفیقی از آب های زیر زمینی و سطحی بهترین شرایط را برای توسعه فعالیت های کشاورزی دارد.
وی آب و خاک جنوب سیستان و بلوچستان را منحصر به فرد دانست و گفت: می توان در طول 12 ماه سال از خاک حاصل خیز منطقه پیشین به پایین در محدوده زمین های کشاورزی باهوکلات و زر آباد واقع در جنوب استان استفاده کرد.
وی اظهار داشت: باید از توسعه فعالیت های کشاورزی و کشت های نامناسب در شهرستان های زاهدان، خاش، سیب و سوران و مهرستان به دلیل واقع شدن در مناطق بحرانی از لحاظ منابع آبی جلوگیری کرد. ک/2
7307 / 653

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




01/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن