واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
روزه داران اصول صحیح تغذیه را در ماه مبارک رمضان رعایت کنند کرمانشاه - ایرنا - سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان صحنه گفت: روزه داران اصول صحیح تغذیه را در ماه مبارک رمضان رعایت کنند.
دکتر ˈحمید اکبریˈ روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان افزود: روزه داری در این ماه علاوه بر آثار روحی و معنوی، اثرات جسمانی بسیار ارزشمندی دارد.
وی تاکید کرد: روزه گرفتن برای مبتلایان به چربی خون بالا بسیار مفید است و میزان چربی های نامطلوب موجود در خون را تنظیم می کند و موجب افزایش میزان چربی های مفید خون می شود.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان صحنه گفت: مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و بویژه بین غذا توصیه نمی شود چون موجب رقیق شدن شیره معده و آنزیم های گوارشی شده و روند هضم غذا مختل می شود.
وی اظهار کرد: زمان غذا خوردن، میزان غذا خوردن، چگونه غذا خوردن و انتخاب نوع غذا، چهار عامل اصلی و اساسی است که باید روزه داران به آنها توجه کنند.
دکتر اکبری یادآور شد: افراد روزه دار هرگز بدون صرف سحری روزه نگیرند، زیرا افت قند خون منجر به سردرد، سرگیجه و کاهش فشار خون شده و در دراز مدت موجب وارد آمدن آسیب های بیشتری بر بدن می شود.
وی افزود: خیلی ها فکر می کنند هنگام سحر باید غذاهای پرچربی و پرکالری بخورند که در طول روز احساس گرسنگی نکنند اما مصرف مواد غذایی پرچربی بخصوص در هوای گرم موجب تشنگی شدید و کم آبی بدن می شود.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان صحنه با تاکید بر اینکه در وعده سحری باید از غذای کم چرب و مواد غذایی پرفیبر مثل میوه ها و سبزی ها استفاده شود، گفت: موادغذایی پرفیبر آب زیادی در خود جذب می کنند و بدن می تواند آن را به آهستگی جذب کند و احساس تشنگی دیرتر عارض شود.
وی خاطر نشان کرد: مصرف مایعات مثل آب آشامیدنی، آب میوه، شیر کم چربی، دوغ بدون نمک در فاصله پس از افطار تا هنگام خوابیدن کمک می کند که تعادل آب و الکترولیت های بدن، هنگام روزه داری حفظ شود.
دکتر اکبری افزود: همچنین روزه داران در صورت تمایل به خوردن زولبیا و بامیه به رنگ آن دقت کنند زیرا برخلاف تصور عامه اگر زولبیا و بامیه قهوه ای تر و سوخته تر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست و بیانگر آن است که در روغن بیشتر جوشیده و حرارت بیشتری دیده و در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری است.
وی گفت: افراط در مصرف زولبیا و بامیه که مملو از قندهای تصفیه شده و چربی های اشباع شده است و در اثر جوشیدن، مواد سمی را در آن ایجاد می شود، سلامت روزه داران را به خطر می اندازد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان صحنه یادآور شد: مصرف میوه رنده شده، لبنیات بویژه شیر کم چرب، استفاده از انواع سوپ ها و آش ها در افطار و سحر و نوشیدن چای کمرنگ برای سالمندان روزه دار مفید است و می تواند تعادل آب و املاح را برقرار کند.
7454/567
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]