تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ایمان یک درجه بالاتر از اسلام است, و تقوا یک درجه بالاتر از ایمان است و به فـرزنـد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860435378




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راههای جلوگیری از تشنگی در روزهای ماه مبارک رمضان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

راههای جلوگیری از تشنگی در روزهای ماه مبارک رمضان خاش، زاهدان- ایرنا- دانستن راههای جلوگیری از تشنگی در ایام روزه داری ماه مبارک رمضان امسال که در فصل گرما قرار گرفته از ضروریات بسیار مهم برای کیفیت بخشیدن به عبادت است.


رییس مرکز بهداشت شهرستان خاش روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: در ماه رمضان امسال با توجه به شدت گرمای زیاد تابستان و طولانی بودن مدت روزه داری برای جلوگیری از تشنگی باید آب بدن مهار و کنترل شده و به صورت نم نم و دائم مصرف شود.
دکتر پرویز براهویی افزود: به عنوان مثال همان گونه که در کشاورزی، برای ذخیره سازی آن سد ایجاد کرده و به وسیله لوله کشی و با آبیاری قطره ای، آب کنترل شده و نم نم به زمین منتقل می شود تا هدر نرود و به صورت مفید استفاده شود برای تامین آب بدن نیز باید اقدام لازم را انجام داد به همین سبب برداشتن چند گام لازم است:

گام اول: افزایش ذخیره آب بدن- گام دوم: کاهش نیاز بدن به آب - گام سوم : مصرف تدریجی آب بدن و گام چهارم : کاهش دفع آب بدن

وی تاکید کرد: با انجام یک سری اقدامات از جمله مصرف کردن و یا پرهیز از مصرف یک سری موادغذائی و هم چنین درنظر گرفتن شیوه صحیح مصرف می توان احساس تشنگی و گرسنگی در ماه مبارک رمضان را کاهش داد.

رییس مرکز بهداشت خاش بر رعایت توصیه های غذائی زیر برای وعده سحری تاکیدکرد و گفت: سر کشیدن آب زیاد بین غذای سحری، به امید جلوگیری از تشنگی در طول روز اشتباه است چون باعث رقیق شدن شیره معده و در نتیجه نفخ و اختلال در هضم می شود.
به منظور افزایش تدریجی ذخیره آب بدن ،توصیه می شود از حدود یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحر، دست کم شش تا هشت لیوان آب بنوشید.
از خوردن چای پُررنگ، قهوه، کاکائو و موادی که باعث دفع بیشتر آب بدن از طریق افزایش ادرار می شوند بویژه در وعده سحری پرهیز کنید.
برای تامین آب بدن در سحری از مواد غذایی پرفیبر مثل سبزیجات و یامیوه های آب دار مانند هندوانه و طالبی یا آب میوه های طبیعی استفاده کنید، چرا که میوه ها اولا منبع سرشاری از فیبر هستند، و ثانیا قند موجود در میوه ها در حالت خالص و بدون فیبر دیرتر از قندهای ساده جذب می شود و در نتیجه فرد دیرتر احساس گرسنگی می کند هم چنین مواد غذایی پرفیبر آب زیادی را در خود جذب کرده و بدن می تواند آب را به آهستگی جذب کند و احساس تشنگی، دیرتر عارض می شود.

براهویی گفت: در وعده سحر از خوردن غذاهائی که در طول روز برای واکنشهای سوخت و ساز، نیاز به جذب زیاد آب بدن دارند خودداری شود.
وی به نمونه هائی از غذاهای ممنوعه که فرد را در روزهای گرم دچار مشکل می کند،اشاره کرد و اظهار داشت: غذاهای پرچرب مانند آبگوشت، کله پاچه و امثال آن، غذاهای سرخ شده با روغن مانند کوکو سبزی- سیب زمینی سرخ شده و غیره از جمله غذاهای ممنوعه برای روزهای گرم است و ضمن اینکه توصیه می شود از مصرف غذاهای خشک مانند سوسیس و کالباس و جوجه کباب و همچنین از خوردن غذاهای تند و ادویه دار خودداری کنید.

وی خاطر نشان کرد: از مصرف زیاد نمک و موادی مانند خیارشور خودداری شود زیرا سبب دفع بیشتر آب بدن می شود.

وی ادامه داد: خودداری از مصرف غذاهای خیلی شیرین مانند زولبیا و بامیه از دیگر توصیه های بهداشتی است زیرا رعایت نکردن این موارد با افزایش ناگهانی هورمون انسولین در خون مواجه شده، سطح قند خون را کاهش داده و دربین روز ایجاد بی حالی و سردرد می کند.

وی با بیان اینکه زمان سحر از غذاهای دیر هضم به منظور جلوگیری از گرسنگی در طول روز استفاده شود، افزود: غلات و حبوبات، نان سبوس دار، حلیم و آش هایی که به وسیله برگ چغندر پخته می شوند بسیار مناسب هستند، به طور کلی در سحرسعی شود درکنار غذا حتما از نان سنتی یا فطیر یا سنگک استفاده شود.

دکتر براهویی ادامه داد: پیامبر اکرم (ص) سفارش فرمودند بیدار شدن و خوردن سحری ثواب زیادی دارد، لذا حتما برای خوردن سحری بیدار شده و وقت بگذارید و به آرامی آن را بخورید و بعد از خوردن سحری به طور جدی از دراز کشیدن به مدت یک ساعت خودداری کنید چون باعث رفلکس یا برگشت اسید معده به مری شده واین رفلکس ضمن کمک به ایجاد بوی بد دهان در طول روز،در ایام ماه رمضان به مرور زمان باعث سوزش سر دل یا ترش کردن خواهد شد.

وی بیان کرد: در انتهای سحر آخرین چیزی که خورده می شود چند قاشق ماست مخلوط با یک سبزی خشک معطر مانند نعناع باشد یا یک استکان شیر؛ این عمل در کنار رعایت نکات مسواک و نظافت دهان و گلو از ایجاد بوی بد دهان به علت ترش کردن معده یا بوی دهان ناشی از معده جلوگیری می کند ، هم چنین در انتهای سحر خوردن یک قاشق آبلیموی طبیعی باعث کاهش عطش در طول روز می شود.

وی توصیه کرد: در طول روز از پیاده روی زیاد در مقابل آفتاب خودداری و سعی کنید برای انجام امور خارج از منزل یا محل کار قبل از ساعت 10 صبح اقدام کنید و در ساعات بین 10 تا 16 در منزل یا محل کار در محیطی سقف دار و سایه و خنک یا کولردار سپری کنید.

وی تاکید کرد: بیمارانی که همیشه دارو مصرف می کنند و یا بیماران مبتلا به سنگ کلیه، قند خون، ناراحتی های گوارشی، خانم های باردار، زنان و مردان سالخورده حتما قبل از شروع ماه مبارک رمضان برای روزه گرفتن به پزشک مراجعه و راهنمایی های لازم را دریافت کنند.

وی به افراد سیگاری توصیه کرد از فرصت ماه مبارک رمضان برای ترک سیگار استفاده کنند.
رییس مرکز بهداشت خاش توصیه های غذائی زیر را برای وعده افطاری مورد تاکید قرار دارد و گفت: شروع افطاری بایستی با چند عدد خرما، همراه با کمی آب یا شیر ولرم باشد، مستحب است روزه دار روزه را با خرما افطار کند.
شروع افطاری همراه با نوشیدنی های خیلی خنک نباشد، بلکه حتما باید ولرم باشد، سعی شود بین افطاری و شام فاصله حدود یک ساعتی وجود داشته باشد، مصرف سوپ، فرنی(مخلوط آرد برنج و شیر)، نان و پنیر، سبزی، گردو، سرشیر، حلوا، چای شیرین کم رنگ در وعده افطار مناسب است.

شام هم می تواند برنج و گوشت و خورشت و آش و غیره باشد.
یک ساعت پس از صرف شام میوه مصرف شود مفید خواهد بود.
به طور کلی از نوشیدن مایعات مضر مانند نوشابه و ساندیس و امثال آن خودداری شود، از نوشیدنی های طبیعی مانند دوشاب انگور، شربت آبلیموی طبیعی، آب میوه طبیعی، عرقیات طبیعی مانند بیدمشک،دوغ کم نمک بویژه در افطار و سحر استفاده شود. ک/3
7312 / 653

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




08/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن