واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک کارشناس: روزه بدون رعایت اصول صحیح تغذیه سلامت بدن را به مخاطره می اندازد قصرشیرین - ایرنا - کارشناس تغذیه مرکز بهداشت قصرشیرین گفت: روزه داری بدون رعایت اصول صحیح تغذیه نه تنها ضامن سلامت انسان نیست بلکه می تواند سلامت او را به مخاطره بیندازد.
ˈفرخنده فتاحیˈ روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: رعایت نکردن اصول تغذیه ای مناسب گاهی اوقات عوارضی همچون افزایش وزن و سطح چربی های خون و از کنترل خارج شدن دیابت و فشار خون، مشکلات گوارشی و یا اختلال در عملکرد سایر اعضای بدن می شود.
وی تصریح کرد: غذای مصرفی در ماه مبارک رمضان برای روزه داران باید ساده باشد وغذای افراد روزه دار نباید خیلی با غذای روزمره آنان در سایر ایام سال تفاوت کند.
فتاحی گفت: در ماه مبارک رمضان باید همچون سایر ایام سال، هر فرد سه وعده غذایی داشته باشد (افطار، شام و سحری) که در واقع هیچ یک از این وعده های غذایی نباید حذف شود.
وی با بیان اینکه فرد روزه دار باید 20 درصد کمتر از دیگر ایام سال غذا مصرف کنند تا بدن فرصت سوزاندن چربی های اضافی را داشته باشد، اظهار کرد: روزه داران باید از از پنج گروه غذایی نان، سیب زمینی و غلات، گوشت قرمز، ماهی و تخم مرغ، شیر و لبنیات، میوه ها و سبزی ها در برنامه غذایی خود استفاده کنند تا نیازهای بدن آنان تامین شود.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت قصرشیرین افزود: در فاصله وعده افطاری تا سحری، روزه داران باید 8 تا 12 لیوان آب بنوشند و این کار برای جلوگیری از یبوست و دفع سموم و مواد زاید از بدن و تنظیم سوخت و ساز بخصوص در افرادی که کلیه های سنگ ساز دارند، مهم و ضروری است.
وی یادآور شد: همچنن مصرف غذاهای پر فیبر حاوی الیاف گیاهی، میوه، سبزیجات، جبوبات و غلات نیز با توجه به اینکه مغذی و کم کالری هستند و فیبر مورد نیاز روزانه بدن را تامین کرده و به آرامی هضم و بتدریج جذب می شوند و مدت طولانی تری فرد را سیر نگه داشته و دارای ویتامین های c وb وعناصر معدنی و آهن هستند، برای بدن مفید است.
فتاحی اضافه کرد: از مهمترین غذاهای حاوی فبیر می توان به آراد سبوس دار، غلات و حبوبات، گندم سبوس دار، سیب زمینی و سبزیجات و دانه های سبز و تمامی میوه ها اشاره کرد که مصرف مقدار بیشتری از آنها در ایام رمضان توصیه می شود.
وی همچنین روزه داران را به آهسته غذا خوردن و جویدن کامل آن و نیز دست کشیدن از غذا پیش از سیر شدن کامل که از توصیه ها و تاکیدان پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) است، تاکید کرد.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت قصرشیرین گفت: از گوشت هایی که چربی آن را جدا کرده، مرغ بدون پوست و لبنیات کم چرب در این ماه روزه داران بیشتر استفاده و سعی کنند از چربی های حیوانی که باعث افزایش کلسترول خون می شود، استفاده نکنند.
فتاحی همچنین افراد را به کنار گذاشتن عادت بد استفاده از مواد غذایی پیتزا، انواع ساندویچ، سالادهای آماده وهمچنین عدم استفاده از روغن فراوان به هنگام پخت و پز و استفاده از روغن های گیاهی و مواد لبنی برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن، توصیه کرد.
قصرشیرین در غرب استان کرمانشاه بیش از 25 هزار نفر جمعیت دارد.ک/3
707/567/712
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]