واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رئیس هیات مدیره یک تشکل تولیدی: واحدهای لوله و پروفیل فولادی با فشار مالیات و نرخ سود بانکی مواجه هستند تهران - ایرنا - رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی گفت: امروز فعالان این عرصه با مشکلات جدی مواجه هستند که مالیات برارزش افزوده، سود بالای بانکی، افزایش نرخ حامل های انرژی و صدور بی رویه مجوز تاسیس از جمله آنها است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمدرضا جباری روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اخذ مالیات بر ارزش افزوده فشار زیادی بر پیکر این بخش وارد می سازد و در شرایط رکود اقتصادی، نرخ بالای تسهیلات بانکی که تولیدکنندگان توان بازپرداخت آن را ندارند، بخشی از دشواریهایی است که فعالان این عرصه با آن مواجه هستند.
وی افزود: انتظار این است که وزارت صنعت، معدن و تجارت به وعده های داده شده برای حل مشکل تولیدکنندگان عمل کند ، تا این شرایط سخت سپری شود.
جباری تاکید کرد: بانک ها رویه عملکرد خود را همانند شیوه داد و ستد بازار، برپایه اعتبار تولیدکنندگان به اجرا گذارند و اخذ وثائق سنگین که موجب شده بعضی از واحدهای تولیدی تعطیل یا ورشکست شوند، کنار بگذارند.
وی خاطرنشان ساخت: اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها بدلیل عدم آمادگی و طراحی زیرساخت های لازم، مشکلات جدی برای تولید کنندگان لوله و پروفیل فولادی به دنبال داشته که از جمله گران شدن نرخ سوخت و انرژی، دستمزدها، حمل و نقل، قطعات یدکی و غیره است.
جباری گفت: چالش ها و مشکلاتی که فعالان این صنعت با آن رو به رو هستند، موجب بروز آسیب ها و زیان های اجتناب ناپذیر و غیرقابل جبران شده و تعدیل نیروی کار و از دست رفتن فرصت های شغلی در این بخش از صنعت کشور را در بردارد.
وی تاکید کرد که رکود حاکم بر اقتصاد سبب شده تا قسمت اعظم ظرفیت تولید واحدهای این صنعت خالی و بلااستفاده مانده و در واقع از ظرفیت بیش از 12 میلیون تنی، حدود سه میلیون تن تولید صورت می گیرد.
رئیس هیات مدیره تشکل یادشده اضافه کرد: افزایش بهای حامل های انرژی در روند اجرای فاز دوم هدفمندی واحدهای فعال در این صنف تولیدی که در زمره رشته های صنعتی آسیب پذیر شناسایی شده و رده بندی گشته اند، بیش از پیش در ورطه رکود و بحران گرفتار و ناگزیر با تعطیلی و ورشکستگی قطعی، مواجه خواهند شد.
در این نشست سیدابراهیم حسینی مهربان نایب رئیس هیات مدیره، گفت: فعالان این عرصه نیم قرن سابقه فعالیت دارند و 40 هزار نفر کارکنان مستقیم آن محسوب می شوند.
وی تاکید کرد: تولیدات لوله و پروفیل فولادی ایران با مشابه خارجی قابل رقابت است و در حقیقت واردات به صورت عمده دارای توجیه اقتصادی نیست.
آمارهای مستندی در زمینه صادرات لوله وپروفیل فولادی ایران در زمان این مصاحبه منتشر نشد، اما صدور 11.8 هزار تن در سال 92 از جمله ارقام این بخش ذکر شد.
حسینی مهربان از کشورهای منطقه به عنوان واردکنندگان لوله وپروفیل فولادی ایران نام برد که عراق و ترکمنستان در این زمینه از مشتریان کشورمان هستند.
خبرنگار ایرنا در گزارش خود به اظهارات هومن حاجی پور مدیرکل امور تشکلهای اتاق ایران در این نشست اشاره کرد که به عنوان نخستین مدیرکل در این عرصه از بهمن ماه سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرد.
وی اظهار داشت: توسعه پایدار بدون حضور و نقش تشکلها اتفاق نخواهد افتاد و سازمانهای مردم نهاد می توانند نقش واسط بین دولت و مردم باشند و در هر کشوری که تشکل ها حاضر باشند، دولت ها از حوزه اجرا دورتر و به نقش سیاست گذاری و نظارتی خود خواهند پرداخت.
به گفته حاجی پور، حدود 85 درصد اقتصاد کشور در اختیار دولت و بقیه را بخش های خصوصی و تعاونی در اختیار دارند.
وی افزود: تشکلها مورد حمایت مادی و معنوی اتاق ایران قرار می گیرند و تقویت بنیه علمی، جذب کارشناس با صلاحیت، جذب نیروی کارآمد از جمله اقداماتی است که در دستور کار مجلس بخش خصوصی قرار دارد.
حاجی پور لزوم احیای جوایز صادراتی، ماندگاری در بازارهای هدف و حفظ بازار را مورد تاکید قرار داد و گفت: امروز عمده وقت تشکل ها صرف برطرف ساختن چالشهایی است که با آن مواجه می شوند.
وی از برنامه ریزی اتاق بازرگانی، صنایع ومعادن و کشاورزی ایران در سال جاری در زمینه توسعه و توانمندی تشکلها خبر داد و گفت: اتاق ایران تلاش می کند تا فضا برای عملکرد تشکل ها باز شود.
اقتصام (3)1559**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]