تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيرت از ايمان است و بى بند و بارى از نفاق.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834299394




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طرح توليد شيل نفت و گاز حقه غرب عليه نفت خاورميانه است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: طرح توليد شيل نفت و گاز حقه غرب عليه نفت خاورميانه است
در بحبوحه دگرگوني قراردادهاي نفتي درجهان، تلاش‌ها براي ملي شدن صنعت نفت در ايران آغاز شده بود اما يك مانع مهم در اين ميان وجود داشت


اصرار غرب بر پايان يافتن دوران نفت خاورميانه در شرايطي وارد فاز جدي‌تري شده است كه بررسي‌هاي تاريخي و شواهد موجود در جهان نفت، به خوبي نشان مي‌دهد كه غرب با ژست گزارش‌هاي تحليلي و علمي سعي بر آن دارد كه به كشورهاي نفتي منطقه اين «دروغ شيك» را تلقين كند كه دوران شما به سر آمده است.
بيش از دو سال از زمان مطرح شدن توليد شيل نفت و شيل گاز‌ها مي‌گذرد؛ نفت و گازي كه به دلايل زيست‌محيطي و عدم صرفه اقتصادي به محاق رفته بود اما امريكا و كشورهاي همسوي آن، با علم كردن آن و تكيه بر ميزان انباشته اين منابع هيدروكربوري سعي در خلع سلاح كردن يا بهتر بگوييم، خلع ابزار كردن كشورهاي نفتي خاورميانه دارند.  امريكا كه طي نيم قرن اخير به خوبي دريافته است كشورهاي نفتي منطقه خاورميانه با ابزار نفت و تأمين امنيت انرژي جهان، عهده‌دار نقشي بي‌بديل در جهان امروزي شده‌اند همواره سعي كرده است از اين نقش كاسته و با القائاتي خاص و جهتدار، ورق را بر‌گرداند كه ريشه تاريخي اين موضوع چندان بيان نشده و نهان مانده است.

   زيركي آل سعود
پس از كودتاي جمال عبدالناصر عليه كودتاگر ديگر مصري، مصر براي دومين بار صاحب رئيس‌جمهور شد؛ ناصر كه در آرزوي رهبري جهان عرب و مبدع مكتب پان عربيسم بود از همه تلاش خود استفاده كرد تا كشورهاي عرب منطقه را با خود همراه كند كه البته تا حدودي موفق بود. وي براي زنده كردن احساسات ضد استعماري روي كانال سوئز دست گذاشت و موجب شد تا كشورهاي انگلستان، فرانسه و اسرائيل در سال 1956 به اين كشور حمله كرده و وضعيت منطقه بغرنج شود.  آيزنهاور رئيس‌جمهور وقت امريكا كشورهاي آغاز كننده جنگ را تنبيه كرد و براي عدم نفوذ كمونيست و شوروي به مصر و ديگر كشورهاي عربي، در ظاهر به طرفداري مصر و ناصر پرداخت زيرا رئيس‌جمهور مصر، قراردادهاي خريد سلاح با شوروي را امضا كرده بود و اين همان ترس هميشگي امريكا بود.  پس از تحريم نفت نخست اعراب عليه انگلستان و فرانسه، كشورهاي اروپاي غربي خواستار راه‌حلي زيركانه از سوي امريكا شدند؛ عربستان به عنوان يكي از توليد‌كنندگان بزرگ نفت دنيا از مواضع ناصر حمايت مي‌كرد و تحريم نفت اروپا را دست بردار نبود لذا فرستاده ويژه آيزنهاور به عربستان بر بالين ابن سعود و ملك فيصل وزير وقت امورخارجه عربستان حاضر شد تا با تهديدي نرم، عربستان را از موضع خود به زير آورد.  نماينده نفتي آيزنهاور كه خود يك تاجر بزرگ نفتي جهان بود به عربستان هشدار داد بهتر است راه حلي مسالمت آميز در پيش بگيرد زيرا با ادامه اين روند، امريكا برگ برنده خود را رو كرده و نفت عربستان كارآيي خود را از دست مي‌دهد.
امريكا به خوبي مي‌دانست عربستان تا چه حد به درآمدهاي نفتي خود وابسته است و دوست ندارد درآمدهاي ناخواسته خود را از دست رفته ببيند؛ نماينده آيزنهاور به فيصل مي‌گويد:« ما به تكنولوژي برتري دست يافته‌ايم كه آن را براي روز مبادا كنار گذاشته‌ايم. با راه‌اندازي اين تكنولوژي در امريكا و ساير كشورهاي جهان، منابع نفتي شما و ديگر كشورهاي همسوي شما ارزش خود را از دست مي‌دهد.» وقتي از وي سؤال شد اين چه تكنولوژي‌اي است، وي پاسخ مي‌دهد:
« انرژي اتمي.» امريكا با اين تهديد سعي داشت تا عربستان را با مواضع خود و غرب همراه كند اما آل سعود با آن همه وادادگي در مقابل غرب با صرف هزينه‌هايي كلان، تحقيقات وسيعي را در اين باره انجام داد و به اين نتيجه رسيد كه انرژي اتمي نمي‌تواند جايگزين نفت و منابع هيدروكربوري شود.

  توهمي كه پيروز شد
در بحبوحه دگرگوني قراردادهاي نفتي درجهان، تلاش‌ها براي ملي شدن صنعت نفت در ايران آغاز شده بود اما يك مانع مهم در اين ميان وجود داشت؛ ارتشبد حاجعلي رزم آرا نخست وزير وقت. با افزايش انتقادات نسبت به قرارداد استعماري انگلستان با ايران، قرارداد جديدي روي ميز آمد و قرارداد گس – گلشاييان به امضاي طرفين رسيد.
رزم آرا به عنوان نخست وزير وقت در مجلس ملي حاضر شد و از اين قرارداد دفاع جانانه‌اي كرد؛ دفاعي كه حاصل تلقين انگلستان به وي بود.
وي در آن جلسه معروف كه بعدها باعث كشتن وي شد به صورت رسمي و افتخارانه اعلام كرد كه در اين قرارداد نفتي، ما سود مي‌كنيم و انگلستان ضرر خواهد كرد؛ زيرا دوران نفت به پايان زندگي خود نزديك شده است و انرژي اتمي تا چند سال ديگر جايگزين نفت مي‌شود.
وي گفت:«دولت ايران زيركانه عمل كرده است و به نوعي كلاه بزرگي سر لندن گذاشته‌ايم.»
فارغ از اينكه آيا رزم آرا در زمين انگلستان بازي كرده است يا خير بايد گفت بررسي روزنامه‌هاي آن دوران به خوبي نشان مي‌دهد كه موضوع انرژي اتمي در جامعه نهادينه شده بود و سياستمداران ايراني به طوري از اين موضوع آشفته شده بودند كه حاضر بودند با كمي اصلاح در قرارداد نفتي، انگلستان را در ايران حفظ كرده و تا مي‌توانند نفت بفروشند و سهم اندكي از نفت دريافت كنند.

  و اينك شيل نفت
بررسي‌هاي تاريخي به خوبي نشان مي‌دهد امريكا طي 50 سال اخير، بارها سعي كرده است اينگونه القا كند كه دوران نفت خاورميانه به اتمام رسيده است كه جديدترين حربه آن طي سال‌هاي گذشته، موضوع شيل نفت و شيل گازهاست. امريكا و غرب تلاش بسياري كرده‌اند تا كشورهاي نفتي خاورميانه را درگير اضطراب از آينده كنند اما منابع چشمگير نفت اين منطقه(63 درصد نفت و گاز جهان در اين منطقه ذخيره شده است.)، دسترسي آسان و ساده به اروپا و بازارهاي نفت، ناچيز بودن هزينه استخراج، استراتژيك بودن آن و. . . هيچ‌گاه نمي‌تواند پايان زودرسي را براي خاورميانه پديدار كند.  با اين وجود، متأسفانه برخي مديران نفتي مانند روزگار رزم‌آرا، بر اين باورند كه دوران نفت ايران و خليج فارس به سر آمده است و به نوعي مرعوب تحليل‌هاي غرب و منابع آنها شده‌اند در حالي كه اين قبيل واكنش‌ها، محصول عدم مطالعه دقيق روي استراتژي‌هاي غرب و ظرفيت‌هاي نفتي منطقه است.  جالب آنجاست كه تحليل آمارهاي منابع غربي به خوبي نشان مي‌دهد كه ميزان نياز به نفت خاورميانه طي 10 سال آينده حداقل 10 ميليون بشكه در روز افزايش مي‌يابد و كشورهاي مدعي توليد شيل نفت از جمله امريكا، نمي‌توانند نياز خود را از طريق انرژي‌هاي جايگزين و شيل نفت و شيل گازها برطرف كنند.  بدون ترديد هنوز هم خاورميانه براي غرب منطقه‌اي حياتي است و تا 10 سال آينده نمي‌توان آن را فراموش كرد و مطرح شدن چنين مسائلي ريشه‌اي تاريخي داشته و همواره بر آن سعي شده است كه ارزش اين منطقه، كمرنگ جلوه داده شود.



نویسنده : وحید حاجي پور 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن