واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
با مدیریت هوشمندانه اقتصاد مقاومتی میتوان فشارهای خارجی را کاهش داد
علی اکبر نیکو اقبال تاکید کرد: باید با مدیریت هوشمندانه اقتصاد مقاومتی و اتخاذ سیاستها و برنامهریزی صحیح، زمینههای اجرای این رویکرد را فراهم کرد تا از فشارهای خارجی کاسته شود.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، علی اکبر نیکو اقبال با بیان آنکه توجه به مناسبات اقتصادی با دنیا، هنری است که مانع از هدرروی امکانات دولت و اقتصاد کشور می شود، افزود: با درک بهتر مناسبات سیاسی و اقتصادی، قادر خواهیم بود، دشمنان را به دوست تبدیل کرده و از امکانات آنها به نفع قابلیت کارکرد نظام اقتصادی بهره گیری کنیم.
وی از تنش زدایی به عنوان اهرم مهم سیاست در مدیریت اقتصاد مقاومتی نام برد و افزود: با اتخاذ سیاست های روشن و هماهنگی با اقتصاد جهانی می توان به تحقق اهداف اقتصادی کشور کمک کرد و از مولفه تنش زدایی برای گذر از فشار های خارجی و حتی جذب سرمایه گذاران خارجی و ارزآوری برای کشور بهره گرفت. این اقتصاددان، جلب سرمایه گذار خارجی را یکی از راههای تسریع در توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال در کشور دانست و افزود: جلب سرمایه گذاری خارجی می تواند موجب اصلاح نظام مدیریتی و تبادل تجربیات اقتصادی و انتقال دانش نوین و تکنولوژی و فناوری جدید باشد. وی یادآور شد: در شرایطی که کشور ما با تحریم های اقتصادی و فشارهای داخلی و خارجی مواجه است، دولت به عنوان متولی سیاست های اقتصادی کشور می تواند با خلاقیت و اتخاذ سیاست های روشن به راهکاری عملی برای مقابله با تهدیدهای خارجی دست یابد و در تصمیم گیری های بین المللی با اقتدار و براساس منافع ملی تصمیم گیری کند. نیکو اقبال افزود: ایجاد استقلال و خودکفایی اقتصادی مستلزم این است که اصول اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده با کارشناسی و برنامه ریزی عملیاتی و در بخش اجرا، به صورت یکپارچه عمل شود. وی تاکید کرد: مفهوم اقتصاد مقاومتی با واژگانی مانند حمایت از تولید ملی، اتخاذ سیاست های مناسب پولی و ارزی، اصلاح الگوهای تولید و مصرف، اصلاح سیاست های گمرکی، مالیاتی و بازرگانی و رهایی از اقتصاد تک محصولی معنای عملیاتی خواهد یافت. این استاد اقتصاد با اشاره به اینکه محدودیت ها و مشکلات اقتصادی برای هر کشوری در برهه ای از زمان امکان پذیر خواهد بود، افزود: هم اکنون ایران در این شرایط قرار گرفته است، بنابراین خنثی کردن تهدیدها و فشارهای خارجی از کارکردهای مهم اقتصاد مقاومتی است و باید با کسب اطلاعات و آینده نگری نسبت به تحولات جهانی، برنامه ای برای سازگاری با فشارهای پیش آمده طراحی کرد. وی با اشاره به برخی مولفه ها که می تواند برای مقابله با فشارهای خارجی موثر واقع شوند، افزود: نگرش درست مدیریتی، کنترل فساد و اقتصاد رانتی، بهبود فضای کسب و کار، حذف موانع تولید و برقراری امنیت از جمله عواملی است که چگونگی نقش آفرینی آنها جهت مقابله با تهدیدهای خارجی و احیای اقتصاد مقاومتی از اهمیت بالایی برخوردار است. نیکو اقبال، مهمترین مولفه های اقتصاد مقاومتی در موضوعات اقتصادی را موقعیت ارزی و سیاستهای مالی عنوان کرد و افزود: باید با اعمال سیاست هایی نظیر بهبود شرایط کسب و کار و قدرت بخشی به تولیدات داخلی، نرخ ارز را تعدیل و شرایط کشور را در مقابل فشارهای خارجی تثبیت کرد. وی افزود: البته برای حمایت از سیاست های ارزی، باید سیاست های پولی کشور با سیاست های ارزی و اهداف اقتصاد کلان، هماهنگ باشد تا بتوان با ثبات قیمت ها، ثبات نرخ ارز و پایداری اقتصاد کشور به اقتصاد مقاومتی دست یافت. این اقتصاددان با تاکید بر اینکه باید فشارهای مالی بودجه ای دولت بر بانک مرکزی کاهش یابد، افزود: برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید هزینه ها و مخارج غیرضرور که مانع ایجاد تعادل در بودجه کشور است، حذف و یا کاهش یابد تا منابع ارزی محدودی که از صادرات نفتی و غیرنفتی به دست می آید، به طور صحیح مورد استفاده قرار گیرد./ ایرنا/110
۲۹/۰۲/۱۳۹۳ - ۱۰:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]