پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850467348
مشروح همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مشروح همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین
همایش گفتمان اقتصاد مقاومتی از منظر دین به همت شهرداری قم و با همکاری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در قم برگزار شد.
کد خبر: ۳۹۹۱۲۶
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۷ - 09 May 2014
همایش گفتمان اقتصاد مقاومتی از منظر دین به همت شهرداری قم و با همکاری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در قم برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، اقتصاد مقاومتی، حماسه اقتصادی، فرهنگ و اقتصاد و از اینگونه مفاهیم و اصطلاحات بارها در فرمایشات رهبر معظم انقلاب مورد تاکید و توجه قرار گرفته و ایشان در حقیقت خواستهاند مطالبات خود را که به حق، مطالبات امام و امت از ابتدای شکلگیری نهضت اسلامی بوده را با جدیت بیشتر به منصه ظهور برسانند.
به فرموده امام خمینی(ره)، اگر ملت ایران نتواند استقلال اقتصادی داشته باشد استقلال سیاسی هم نخواهد داشت و این یکی از اصول حکومتداری در اسلام است چه اینکه اگر بخواهیم از نظر اقتصادی به بیگانگان وابسته باشیم و دست نیازمان به سوی آنها دراز باشد که چه زمانی تحریم میکنند و چه زمانی آن را برمیدارد یا چه هنگام روی خوش به ما نشان خواهند داد، به یقین از دیگر ابعاد هم آسیبپذیر خواهیم بود و تهاجم فرهنگی و اجتماعی دشمن را پذیرا خواهیم بود.
دشمنی که مترصد است از هر فرصتی برای نفوذ و تاثیرگذاری بر نظام اسلامی بهره ببرد به یقین وقتی در جبهه نظامی و اعتقادی و حتی فرهنگی شکست خورد دست روی نقطه ضعف میگذارد و از جبهه اقتصادی وارد میشود.
در این میان با توجه به منطق عقلانی و بیانات حکیمانه رهبر معظم انقلاب، نیازمند حماسه اقتصادی هستیم تا بتوانیم محاصره اقتصادی دشمن را بشکنیم؛ نامگذاری سالهای اخیر با موضوع و مفاهیم اقتصادی گویای همین مطالبه جدی ایشان است.
در این میان برپایی همایشها و جلسات تخصصی با حضور کارشناسان فن و اصحاب تخصص و سرمایه میتواند راهگشای تدوین الگویی از اقتصاد اسلامی برای دستیابی به اهداف حماسه اقتصادی باشد.
همایش گفتمان اقتصاد مقاومتی از منظر دین ظهر پنجشنبه به همت شهرداری قم و همکاری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در سالن اجلاسهای شهرداری قم برگزار شد.
مهمانانی از میان شخصیتهای کشوری و استانی در این همایش حضور داشتند؛ محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیتالله حسینی بوشهری مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، حججالاسلام والمسلمین دری نجفآبادی نماینده ولی فقیه و امام جمعه اراک و صالحیمنش استاندار قم، محمد دلبری شهردار قم و نیز جمعی از مدیران و مسئولان و صاحبنظران اقتصادی کشور و قم جزو مهمانان و حاضران در همایش بودند.
نیازمند عزمی ملی برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی هستیم
ابتدا حجتالاسلام حجت نیکیملکی دبیر همایش به سخنرانی پرداخت و گفت: رهبر معظم انقلاب سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ فرمودهاند و ما هم بر همین اساس همایشی با موضوع اقتصاد مقاومتی و بررسی راهکارهای تحقق حماسه اقتصادی با رویکرد دینی را ترتیب دادیم.
وی با بیان اینکه آیات و احادیث زیادی در مورد ضرورت تقویت ابعاد اقتصادی جامعه وجود دارد خاطرنشان کرد: سیاستهای اقتصاد مقاومتی هم در همین راستا تعیین و ابلاغ شدهاند بنابراین نیازمند تبیین صحیحی در این زمینه هستیم.
نیکیملکی عنوان داشت: مباحث مختلف مورد نظر در این حوزه طی همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین بررسی خواهند شد و در همین راستا استفاده از بزرگان حوزه علمیه همچون آیتالله جوادی آملی در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: لازم است حوزههای علمیه به صورت جدی وارد بحث در زمینه اقتصاد مقاومتی شوند تا مشکلات جامعه از نظر اقتصادی حل شود.
نیکیملکی خاطرنشان کرد: در برپایی سلسله همایشهای اقتصاد مقاومتی از منظر دین از اقتصاددانان برتر کشوری هم استفاده شده تا تبیین صحیحی از التزامات، چشماندازها و راهکارهایی در این عرصه صورت بگیرد.
دبیر همایش گفتمان اقتصاد مقاومتی از منظر دین با بیان اینکه پس از تاکیدات و ابلاغ رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی نیازمند عزمی ملی برای تحقق این امر هستیم گفت: همه باید تلاش کنند تا به اهداف اقتصاد مقاومتی یعنی حماسه اقتصادی دست یابیم.
در ادامه پیام تصویری آیتالله جوادی آملی به این همایش قرائت شد و پس از آن محمد دلبری شهردار و صالحیمنش استاندار قم، آیتالله دری نجفآبادی، آیتالله حسینی بوشهری و محسن رضایی در موضوعات گوناگون پیرامون اقتصاد مقاومتی و راهکارهای اسلامی و دینی برای تحقق این امر سخنرانی کردند.
اقتصاد مقاومتی با نصیحت شکل نمیگیرد
آیتالله عبدالله جوادی آملی در پیام خود اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی از منظر دین در چند عنصر خلاصه میشود: اولاً دین، مال را معرفی کرد. ثانیاً خطر فقر را بازگو کرد. ثالثاً راه تنظیم اقتصاد را عاقلانه و عادلانه ارائه داد. اما عنصر اول فرمود: مال، عامل قیام و قِوام یک ملت است؛ در سوره مبارکه «نساء» فرمود: «لا تُؤْتُوا السُّفَهاءَ أَمْوالَکُمُ الَّتی جَعَلَ اللَّهُ لَکُمْ قِیاماً» (سوره نساء، آیه5)؛ ملت اگر بخواهد قائم و مقاوم باشد چارهای نیست که کیف و جیبش پر باشد. ملتی که دستش تهی است، از ستون محروم است، از قیام و مقاومت طرْفی نمیبندد. این مال است که عامل قیام یک ملت است: «لا تُؤْتُوا السُّفَهاءَ أَمْوالَکُمُ الَّتی جَعَلَ اللَّهُ لَکُمْ قِیاماً.» در همین زمینه فرمود: این ستون را نباید به دست لرزانِ افرادِ سفیه و بیعُرضه سپرد، آن مدیرِ سفیه و آن مدبّرِ لرزان، خود را نمیتواند تأمین کند، خودایستادگی را فرا نگرفته، چه رسد به اینکه بتواند ستون ملت و مملکتی را نگهداری کند.
وی در بخش دیگری از این پیام عنوان کرد: خلاصه بحث اقتصاد مقاومتی آن است که مال، ستون مملکت است و اهل اختلاس و اهل رومیزی و اهل زیرمیزی و کسی که ضعف مدیریت دارد و کسی که توان آن را ندارد کشوری که یک درصد جمعیت دنیا را دارد؛ یعنی هفتاد میلیون و بیش از هشت درصد امکانات روی زمین در دست اوست، نتواند خود را اداره کند، گرفتارِ «لا تُؤْتُوا السُّفَهاءَ أَمْوالَکُمُ الَّتی جَعَلَ اللَّهُ لَکُمْ قِیاماً». در این مملکت همه چیز هست؛ جوانهای فعال و بیکار فراوان، مال به دست بانکهای ربوی - که «یَمْحَقُ اللَّهُ الرِّبا» است - از یک سو و سرمایهدارانی که مشخص نیست اموالشان را از چه راهی در آوردند و در چه راهی صرف میکنند. از سوی دیگر؛ اقتصاد مقاومتی با نصیحت حل نمیشود؛ با فهم است و فهم! بفهمیم مال در فرهنگ قرآن، ستون دین است و به دست مدیرانی سپرد که در اقتصاد مجتهد، در مدیریت مجاهد و با عزم ملی همراه است و این خون را در رگهای همه ملت جاری کرد تا ملت روی پای خود بایستد.
مدیریت شهری نقش گفتمانسازی در نهادینه کردن اقتصاد مقاومتی دارد
محمد دلبری شهردار قم هم طی سخنانی با اشاره به یکی از دغدغههای رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر یعنی مبحث اقتصاد اظهار کرد: به همین دلیل ایشان در نامگذاری این سالها همواره به موضوع اقتصاد اشاره فرمودهاند.
وی افزود: امیدواریم ما هم بتوانیم در مجموعه کارهایی که در شهرداری قم بر عهده ما گذاشته شده، به بومیسازی این سیاستها بپردازیم.
شهردار قم با تاکید بر پیشرو بودن و درونزا بودن اقتصاد به عنوان ارکان تاکیدات رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: در این میان باید به ظرفیتهای داخلی و بومیسازی اقتصاد که مد نظر ایشان است توجه ویژه داشته باشیم.
وی ادامه داد: به یقین منظور اقتصاد ایدهآلی است که اسلامی بوده و در مسیر رساندن ایران به جایگاه نخست اقتصاد منطقه نقشآفرینی کند.
دلبری با اشاره به تعاریفی که از اقتصاد مقاومتی صورت میگیرد گفت: اقتصاد مقاومتی به گفتمان غالب مردمی و در سطح نهادها تبدیل شده و امیدواریم با مدیریت جهادی شاهد تحقق آن باشیم.
شهردار قم عنوان داشت: مدیریت شهری و اقتصاد مقاومتی عرصهای است که مجموعه تمام ابعاد زندگی مردم را در بر میگیرد و مدیریت شهری میتواند به عنوان نهادی گفتمانساز نقش خود را ایفا کند.
وی خاطرنشان کرد: مجموعه تصمیمات شورای شهر قم نیز در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری بوده است.
دلبری با تاکید بر تحرک و پویایی اقتصادی در مدیریت شهری عنوان داشت: چابکسازی ساختار اداری شهرداری، روانسازی توزیع کالا و خدمات، تلاش در راستای تحقق درآمدهای پایدار، سرمایهگذاری بینالمللی و برونسپاری فعالیتها از جمله اقداماتی هستند که در این راستا اجرایی شده یا خواهند شد.
شهردار قم گفت: نیازمند توانمندسازی در مقابل تهدیدات هستیم و اهتمام به داشتن روحیه جهادی در اجرای برنامهها هم امری ضروری است؛ در این میان توجه به مردم و مردممحوری، اصلاح الگوی مصرف، توسعه خدمات الکترونیک، توسعه فرهنگ ناوگان حمل و نقل عمومی و مدیریت منابع از جمله اقداماتی بودهاند که برای اجرای آنها تلاشهای خوبی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: مدیریت شهری قم دارای رویکرد دانشمحوری در انجام همه فعالیتها به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی بوده است.
دلبری با بیان اینکه برای تحقق اقتصاد مقاومتی با رویکرد مدیریت جهادی نیازمند چهار سرمایه هستیم گفت: نخستین مورد سرمایه معنوی است؛ سرمایه انسانی دومین مورد محسوب میشود و سومین و چهارمین سرمایهها هم روانشناختی و اجتماعی هستند؛ بکارگیری این چهار مورد موجب حرکت در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی مدنظر رهبر معظم انقلاب خواهد شد.
توجه به باورهای دینی در تدوین الگوی اقتصاد مقاومتی
استاندار قم سخنران بعدی همایش بود. حجتالاسلام والمسلمین محمد صادق صالحیمنش اظهار داشت: پس از 35 سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، باید بتوانیم الگوی صحیحی از اقتصاد اسلامی و مقاومتی را تدوین کنیم.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی سیاستی است که در شرایط تحریم بتواند عامل رشد کشور باشد؛ اقتصاد مقاومتی در ماههای اخیر در کانون توجهات قرار گرفته و تفاسیر مختلفی از آن توسط کارشناسان ارائه شده است.
استاندار قم با اشاره به روایاتی از ائمه اطهار(ع) اظهار داشت: آنچه اهمیت دارد، تامین سرمایههای لازم برای رشد اقتصادی است زیرا سرمایههای اصلی در دست دولت و حاکمیت قرار دارند؛ مبارزه با ریشههای رانتخواری هم در کلام امیرالمومنین(ع) و سایر اهل بیت(ع) آمده است.
وی با بیان اینکه ایران اسلامی سرشار از استعدادهای معنوی و منابع غنی و نیز زیرساختهای گسترده است گفت: برخورداری از نیروهای انسانی کارآمد و متعهد و دارای عزم راسخ برای پیشرفت میتواند با پیگیری از الگوی اقتصاد مقاومتی بر مشکلات فائق آمده و زمینه برای رشد و نقشآفرینی موثر مردم و فعالان اقتصادی در راستای تحقق حماسه اقتصادی فراهم آورد.
صالحیمنش ادامه داد: توجه به باورهای دینی و ارزشهای اسلامی در الگوی اقتصاد مقاومتی اهمیت ویژهای دارد؛ این مسئله باید به خوبی برای مردم تبیین شود.
استاندار قم با بیان اینکه سرمایهگذاری تولیدی و نه تشریفاتی از وظایف حکومتهاست گفت: حکومتهای فاسد جز برای عدهای خاص فکری ندارند و سرمایهگذاریهایشان تشریفاتی است.
وی افزود: در کلام ائمه اطهار(ع) آمده است اگر حکومت بخواهد مردم را به توسعه اقتصادی یا همان اقتصاد مقاومتی دعوت کند باید آنچه برای عامه مردم مهم است انجام دهد یعنی زیرساختهایی را فراهم کند که جامعه از آن منفعت ببرد.
صالحیمنش احیای یک اقتصاد صحیح را در گرو فراهم آوردن زمینههای تولید و رفع نیازهای جامعه از سوی دولت دانست و خاطرنشان کرد: دولت باید مردم را به تلاش در راستای جهاد اقتصادی دعوت کند.
استاندار قم در پایان از شهردار قم به دلیل برپایی این همایش و نیز از مهمانان ویژه تشکر و قدردانی کرد.
باید الگوی جامع، گویا و کارآمد نظام ولایت فقیه را به جهان عرضه کنیم
آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی نماینده ولی فقیه و امام جمعه اراک هم به عنوان سخنران بعدی با اشاره به اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از مهمترین مباحثی که رهبری در سالهای اخیر بر آن تاکید فراوانی داشتهاند اظهار کرد: امسال هم به عنوان فرهنگ و اقتصاد با تاکید بر عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده و رهبری مطالبات خود را که همان مطالبات امام و امت هستند بار دیگر مورد تاکید قرار دادند.
وی افزود: به برکت انقلاب اسلامی فرصتی برای همگان به وجود آمده که اگر قدر آن را ندانیم از دست میرود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: در طول تاریخ فرصتهای زیادی نصیب انسانها شده ولی به دلیل اینکه قدر آن را ندانستهاند از دستشان رفته است، امروز فرصت عظیمی به برکت انقلاب در اختیار روحانیت شیعه قرار دارد.
وی ادامه داد: باید از فرصت کنونی استفاده و جمهوری اسلامی را به قدرتی بیبدیل در منطقه و جهان تبدیل کنیم؛ در حقیقت باید توان ارائه الگویی جدید در میان 25 کشور منطقه را داشته باشیم.
دری نجفآبادی با تاکید بر تبدیل شدن ایران اسلامی به قدرتی بلامنازع در همه ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی عنوان داشت: در این زمینه نیازمند تلاشی مضاعف و مدیریتی جهادی هستیم زیرا با تنبلی و اسراف و تبذیر هیچ ملتی نمیتواند قلههای افتخار را فتح کند.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه اراک خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) در حساسترین شرایط توانست انقلاب اسلامی را هدایت کند و در زمان جنگ تحمیلی نیز با عظمت فراوان نظام را فرماندهی کند بنابراین اگر تصور کنیم با سستی و کسالت میتوان به اهداف مدنظر دست یافت اشتباه است؛ مردان بزرگ تاریخ همواره کسانی بودهاند که تن به ضعف ندادهاند و با عظمت برای پیروزی تلاش کردهاند.
وی با بیان اینکه آموزههای دینی ارزشمندی در اختیار ما قرار دارند گفت: برای تحقق آرمانهای بلندمان نیازمند مجاهدتی همهجانبه در ابعاد فکری، عملی و نظری هستیم تا بتوانیم تمدن بزرگ اسلامی را احیا کنیم.
دری نجفآبادی با تاکید بر فراگیری و مشارکت عمومی توسط اقشار مختلف در این راستا عنوان داشت: رهبر معظم انقلاب عزم ملی را در پیام نوروزی خود مورد تاکید قرار دادند زیرا ملتهای بزرگ همانهایی هستند که عزمی راسخ دارند؛ وقتی ملتی همسو و با عزمی واحد حرکت کنند پشت همه دشمنان را به لرزه درخواهند آورد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: فسادستیزی باید در مدیریت جهادی و عزم ملی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه همه دستگاهها و قوای کشور در ردههای مختلف و نیز عموم مردم و فعالان اقتصادی نقش مهمی در تحقق حماسه سیاسی دارند گفت: در همه بخشها نیازمند مدیریتی جهادی مانند آنچه در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم هستیم.
دری نجفآبادی با تاکید بر ارائه الگویی جامع از سوی جمهوری اسلامی به جهانیان خاطرنشان کرد: این الگو باید کارآمدی مکتب تشیع و نظام ولایت فقیه را نشان دهد؛ عزم و اراده ملی و مدیریت جهادی شامل شایستهسالاری و دارا بودن انگیزههای عمومی دو شاخصه رسیدن به این مهم هستند.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه اراک با بیان اینکه ساعت کاری در مدیریت جهادی و عزم ملی معنا ندارد گفت: در زمینه حوزههای علمیه و روحانیت شیعه نقشی حساس و خطیر دارند؛ قم دارای جایگاه ویژهای است و باید در حوزههای زیرساختی و عمرانی وضعیت مناسبی داشته باشد.
وی ادامه داد: شهرداری قم در راستای استراتژی توسعه شهری گامهای خوبی برداشته و سایر نهادها هم کمکهای خوبی داشتهاند؛ قم باید شهری نمونه از این نظر باشد و در این زمینه استفاده از تجارب دیگر شهرهای مذهبی ایران و جهان اهمیت دارد و در این میان نیازمند استراتژی 100 ساله برای قم هستیم.
دری نجفآبادی با بیان اینکه مراکز تحقیقاتی و پژوهشی باید در حوزههای گوناگون اقتصاد، حقوق و فرهنگ فعالیت کنند گفت: مراجع تقلید، قم مقدسه و حوزه علمیه باید نظرات فنی و کارشناسی خود را در این زمینهها به جامعه ارائه کنند تا ایران اسلامی در راستای آرمانهای بلند اهل بیت(ع) حرکت کند.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه اراک گفت: جمهوری اسلامی بر پایه ولایت فقیه بنا شده و در همین زمینه نیازمند کادرسازی برای تحقق آرمانها و اهداف مد نظر ایشان هستیم.
منظور از اقتصاد مقاومتی فشار بر مردم نیست
پس از آن آیتالله سید هاشم حسینیبوشهری مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور طی سخنانی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی از قبل هم مطرح بود، اظهار کرد: با این حال رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر بر روی آن تاکید فراوانی کردهاند و سالهای اخیر را نیز همواره به نام اقتصاد نامیدهاند.
وی با بیان اینکه مقصود از اقتصاد مقاومتی فشار بر مردم نیست، گفت: در اقتصاد مقاومتی قرار نیست مردم ریاضت بکشند بلکه افزایش کار و تولید و مصرف بهینه در دستور کار قرار میگیرد.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور خاطرنشان کرد: باید ابتدا حوزههای تهدید و فشار را شناسایی کنیم و سپس برای خنثی کردن آنها برنامهریزی کنیم یا به تعبیری دیگر، اندیشیدن و بکار بستن تدابیری برای ارائه راهکارهای هوشمندانه به منظور جلوگیری از اعمال فشار بر کشور، اقتصاد مقاومتی نامیده میشود.
وی ادامه داد: ایستادگی و مقاومت اقتصادی صرف، سیاست اصلی اقتصاد مقاومتی نیستند بلکه هدف بالاتر، ایجاد امنیت و ثبات اقتصادی است تا در فشارها و تکانههای اقتصادی دچار شوک و مشکل نشویم.
حسینی بوشهری اقتصاد مقاومتی را اقتصادی فعال دانست و تصریح کرد: در این نوع اقتصاد قادر به ارائه الگو به جهانیان هستیم نه اینکه از دیگران تاثیر بپذیریم ضمن اینکه منحصر در شرایط تحریم هم نیست که به عنوان مثال اگر توافق ژنو به سرانجام رسید اقتصاد مقاومتی را تعطیل کنیم و آن را به بایگانی بسپاریم.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در اقتصاد مقاومتی محدودیتی در منابع مالی مطرح نمیشود گفت: عدالت اجتماعی در این نوع اقتصاد پر رنگ است ولی استفاده بهینه مدنظر خواهد بود.
وی به نقش اقتصاد در نظام اسلامی اشاره کرد و افزود: اگر از نظر اقتصادی وابسته باشیم و دستمان به سوی دیگران دراز باشد از نظر فرهنگی هم تاثیرپذیر خواهیم بود؛ اگر دشمنان بتوانند از نظر اقتصادی خود را بر ما تحمیل کنند آنگاه به دنبال سلطه فرهنگی هم خواهند بود زیرا جامعهای که از نظر آب و نان به دیگران وابسته شد از نظر فرهنگی هم وابسته میشود.
حسینیبوشهری با بیان اینکه شعار ما آب و نان نبوده و به دنبال فرهنگ دینی هستیم گفت: در طول 35 سال پس از انقلاب ملت ایران همواره در برابر دشمنان مقاومت کرده است و از این پس هم مقاومت خواهد کرد بنابراین دشمن نمیتواند عرصه را بر ما تنگ کند.
معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به تعبیر امام راحل از استقلال اقتصادی خاطرنشان کرد: ایشان میفرمودند اگر استقلال اقتصادی نداشته باشیم استقلال فرهنگی و سیاسی هم نخواهیم داشت.
وی ابراز کرد: اگر به درستی عقل و دانش خود را بکار گیریم آنگاه به اهدافی که پیشبینی کردهایم دست خواهیم یافت؛ نخستین مسئله مهم و مورد تاکید اسلام در راستای اقتصاد مقاومتی جهاد مالی است.
حسینی بوشهری بر ضرورت اصلاح الگوی مصرف اشاره کرد و عنوان داشت: در سالهای اخیر رهبر معظم انقلاب همواره به مسائل اقتصادی اشاره کردهاند ولی حقیقت آن است که با این همه آیات مربوط به پرهیز از اسراف و حیف و میل آمده رفتارمان اینگونه نبوده است.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور گفت: نباید تنها به شعارها اکتفا کنیم بلکه نیازمند اصلاح الگوی مصرف و ارائه الگویی برای جلوگیری از اسراف در زمینههای گوناگون هستیم؛ خداوند در قرآن از اسرافکنندگان به برادران شیطان تعبیر کرده است.
وی با بیان اینکه در بسیاری از زمینهها اسراف در جامعه وجود دارد خاطرنشان کرد: مردمی کردن اقتصاد کشور یکی دیگر از راهکارهای اساسی برای تحقق اقتصاد مقاومتی به شمار میرود زیرا در حال حاضر اقتصاد ما دولتی است و واگذاریها نیز به شرکتهایی صورت میگیرد که به گونهای مرتبط با دولت هستند.
حسینی بوشهری با تاکید بر مصرف تولیدات داخلی پیش از آنکه منتظر ارتقاء کیفیت آنها در حد محصولات خارجی باشیم گفت: البته تولیدکنندگان ما هم باید به گونهای عمل کنند که نظر مشتریان ایرانی را جلب کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اقتصاد دانشبنیان باید در اولویت قرار گیرد تصریح کرد: علاوه بر فراگیری تئوریهای دانش باید روشهای تبدیل علوم به محصولات تجاری و تولیدی را فراهم کرد.
وی افزود: اجتناب از تکمحوری هم امری لازم است؛ چشم به این دوختهایم که چه زمانی نفت را میتوانیم بفروشیم یا تحریمها اعمال میشوند یعنی در حقیقت اقتصاد وابسته به نفت جریان دارد؛ باید بر روی صنایع و کشاورزی داخلی هم سرمایهگذاری شود تا از اقتصاد وابسته به نفت رها شویم.
اقتصاد کنونی در شأن نظام اسلامی نیست
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام هم به عنوان سخنران پایانی با بیان اینکه قم باید آغازگر حرکتهایی در زمینه تدوین الگوی اقتصاد مقاومتی باشد اظهار کرد: ظرفیتهای بزرگی برای تحول عظیم یعنی دگرگونی اقتصاد ملی ایران وجود دارد که امیدواریم از این ظرفیتها به درستی استفاده شود.
وی افزود: اقتصادی که در شرایط کنونی بر کشور حاکم شده در شأن نظام اسلامی نیست؛ تنها مفاسد اقتصادی نیستند که مشکلاتی را به وجود آوردهاند بلکه نیازمند نقشه راه تبدیل اقتصاد فعلی به اقتصادی مطلوب هستیم که همان اقتصاد مقاومتی نامیده میشود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: مفهوم اقتصاد مقاومتی این است که بتوانیم در مقابل فشارهای سیاسی و اقتصادی بینالمللی تاب تحمل داشته باشیم و در مقابل شوکهای اقتصادی در بازارهای جهانی و کم و زیاد شدن قیمت نفت، زمین نخوریم و بورس آمریکا برای ما تعیین تکلیف نکند.
رضایی با اشاره به تحریمهای اقتصادی که اقدامی سیاسی هستند خاطرنشان کرد: شرایط باید به گونهای باشد که اینگونه تحریمها نتوانند ما را زمینگیر کنند؛ اقتصاد مقاومتی باید دارای دوام بیننسلی هم باشد و وضعیت خوب آن دارای پایداری باشد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی شامل مقاومت در برابر شوکها و نیز توسعه پایدار است عنوان داشت: برای اینکه به چنین اقتصادی دست یابیم باید بدانیم وضعیت فعلی کاملا آسیبپذیر است و اینکه اثرات زیادی بر روی زندگی مردم ایران در این اوضاع و احوال گذاشته نشده به یک معجزه میماند؛ دشمنان گمان میکردند با اقتصاد ضربهپذیری که ایران دارد در سال نخست تحریمها باید آسیبهای فراوانی را متحمل میشد.
وی گفت: نخستین راهکار در این زمینه، مردمی کردن اقتصاد به معنای واقعی کلمه و نه به حالت صوری و شعاری است؛ کار و ثروت باید در دست مردم باشد.
رضایی تصریح کرد: مردم دارای استعداد، رقابت، تعامل و سرمایه هستند بنابراین اقتصاد اسلامی نیز اقتصاد مردمداری است؛ اگر به مردم ایران اعتماد شود دیگر به هیچ کشور خارجی نیازی نخواهیم داشت.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مردمی که با دست خالی توانستند کشورشان را از چنگ دشمن درآورند توان نجات اقتصاد را هم دارند گفت: انتظار ما از فقها و علما این است که در ارتباط با این موضوع از منظر آیات و روایات به تبیین مسائل برای جامعه بپردازند.
وی عنوان داشت: دومین راهکار برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی کار جهادی در اقتصاد است؛ در حال حاضر اقتصادی جهادی نداریم به همین دلیل فساد مانند موریانهای در آن نفوذ میکند.
رضایی با بیان اینکه اقتصاد ایران محاصره شده است گفت: همانطور که اگر از حیث نظامی محاصره میشدیم نیازمند قیام بودیم امروز هم باید قیام و جهاد اقتصادی داشته باشیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: اقتصاد ایران تنها بر پایه نفت استوار شده و در این شرایط کشوری مانند آمریکا میتواند تکانهایی در این اقتصاد ایجاد کند در حالیکه ظرفیتهای فراوانی برای چند پایه کردن اقتصاد ایران در اختیار داریم.
وی با تاکید بر مولد ساختن اقتصاد کشور گفت: ضعفهای فراوانی در بخشهای تولیدی و فرهنگ تولید در کشور ما وجود دارد به طوری که برخی از روشهای کشاورزی و تولیدی ما متعلق به 50 سال پیش هستند.
رضایی افزود: علمای ما باید بنشینند و از منظر تبیین اقتصاد مقاومتی به نظام اسلامی کمک کنند البته در این زمینه نیازمند تغییر رفتارها هم هستیم که بدون کمک از دین امکانپذیر نخواهد بود.
دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اقتصاد مقاومتی را به عنوان سندی مهم و با مشورت نخبگان مطرح فرمودهاند گفت: پشتوانه مبارزه ما با ظلم و استکبار جهانی این است که اقتصاد و شرایط خود را در داخل اسلامی کنیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
پیام آیت الله جوادی آملی به همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین اقتصاد مقاومتی با نصیحت حل نمیشود
پیام آیت الله جوادی آملی به همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دیناقتصاد مقاومتی با نصیحت حل نمیشود استاد حوزه علمیه قم گفت اقتصاد مقاومتی با نصیحت حل نمیشود با فهم است و فهم بفهمیم مال در فرهنگ قرآن ستون دین است و به دست مدیرانی باید سپرده شود که در اقتصاد مجتهد در مدیریت مجاههمایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین
عکس حجت الله عطایی همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین قم - خبرگزاری مهر اولین همایش تخصصی اقتصاد مقاومتی از منظر دین صبح امروز پنجشنبه با حضور محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در سالن همایشهای شهرداری قم برگزار شد ۱۳۹۳ ۲ ۱۸ - ۱۴ ۳۹دین هرگز نمیخواهد ملت مزدور باشد / پیام آیت الله جوادی آملی به همایش «اقتصاد مقاومتی از منظر دین»
دین هرگز نمیخواهد ملت مزدور باشد پیام آیت الله جوادی آملی به همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین فرهنگ > دین و اندیشه - آیت الله جوادی آملی در پیامی عنوان کرد ملت را با شغل و کارگری و با مزدوری اداره کردن مکروه است هرگز دین نمیخواهد ملت مزدور باشد به گزارش خبنخستين نشست همايش «اقتصاد مقاومتي از منظر دين» در قم برگزار ميشود
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۱۷ ۲۲ب ظ با حضور دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام نخستين نشست همايش اقتصاد مقاومتي از منظر دين در قم برگزار ميشود مدير كل روابط عمومي و بينالملل شهرداري قم از برگزاري نخستين نشست همايش اقتصاد مقاومتي از منظر دين در هجدهم ارديبهشت سال جاري در قم خبر داد به گزارهمایش «گفتمان اقتصاد مقاومتی از منظر دین» برگزار شد
پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۵ همایش گفتمان اقتصاد مقاومتی از منظر دین با قرائت پیام آیت الله جوادی آملی در سالن همایشهای بینالمللی شهرداری قم برگزار شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم این مراسم که با حضور آیتالله حسینی بوشهری رییس حوزههای علمیههمایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین آغاز به کار کرد
با حضور مدیر حوزه و محسن رضایی همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین آغاز به کار کرد خبرگزاری رسا ـ نخستین نشست همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین با حضور مدیر حوزه های علمیه و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و شخصیت های حوزوی و استانی در قم برگزار شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا نخستنشست مقدماتی همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین
۲۰۵۱۱۶ ۱۳۹۳ ۲ ۱۸ - ۱۴ ۲۹گزارش تصویری نشست مقدماتی همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین عکاس محسن امیری اجرا توقف ذخيره تمام تصاوير ۱۳۹۳ ۲ ۱۸ - ۱۴ ۲۹آیتالله دری نجفآبادی در همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین: باید الگویی جامع و گویای کارآمدی نظام ولایت فقیه
آیتالله دری نجفآبادی در همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین باید الگویی جامع و گویای کارآمدی نظام ولایت فقیه را به جهان عرضه کنیمعضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ارائه الگویی جامع از سوی جمهوری اسلامی به جهانیان گفت این الگو باید کارآمدی مکتب تشیع و نظام ولایت فقیه را نشانهمايش اقتصاد مقاومتي از منظر دين در شهرداري قم برگزار شد
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۱۶ ۳ب ظ همايش اقتصاد مقاومتي از منظر دين در شهرداري قم برگزار شد همايش گفتمان اقتصاد مقاومتي از منظر دين به همت شهرداري قم و همکاري دبيرخانه مجمع تشخيص مصلحت نظام و با حضور شخصيتهاي برجسته کشوري و استاني در سالن همايشهاي شهرداري قم برگزار شد به گزارش خبرگزاربا پیام آیتالله جوادی آملی همایش «گفتمان اقتصاد مقاومتی از منظر دین» آغاز به کار کرد
با پیام آیتالله جوادی آملیهمایش گفتمان اقتصاد مقاومتی از منظر دین آغاز به کار کردهمایش گفتمان اقتصاد مقاومتی از منظر دین با قرائت پیام آیتالله جوادی آملی آغاز شد به گزارش خبرگزاری فارس از قم همایش گفتمان اقتصاد مقاومتی از منظر دین صبح امروز با قرائت پیام آیتالله عبدالله جوپیش نشست همایش «اقتصاد مقاومتی از منظر دین» در قم برگزار میشود
با سخنرانی محسن رضایی و آیتالله حسینیبوشهری پیش نشست همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین در قم برگزار میشود خبرگزاری رسا ـ مدیرکل روابط عمومی و بینالملل شهرداری قم از برگزاری نخستین نشست همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین در هجدهم اردیبهشت در قم خبر داد به گزارش خبرگزاری رسدبیر همایش گفتمان اقتصاد مقاومتی از منظر دین: نیازمند عزمی ملی برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی هستیم
دبیر همایش گفتمان اقتصاد مقاومتی از منظر دین نیازمند عزمی ملی برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی هستیمدبیر همایش گفتمان اقتصاد مقاومتی از منظر دین گفت پس از تاکیدات و ابلاغ رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی نیازمند عزمی ملی برای تحقق این امر هستیم به گزارش خبرگزاری فارس از قم همایش گفنخستین نشست تخصصی همایش ملی اقتصاد مقاومتی از منظر دین
نخستین نشست تخصصی همایش ملی اقتصاد مقاومتی از منظر دیننخستین نشست تخصصی همایش ملی اقتصاد مقاومتی از منظر دین صبح امروز پنج شنبه با حضور محسن رضایی آیت الله دری نجف آبادی و آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری در سالن همایش شهرداری قم برگزار شد عکس سید روح الله کلانتری1393 02 18 - 14محسن رضایی در همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین: اقتصاد کنونی در شأن نظام اسلامی نیست
محسن رضایی در همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین اقتصاد کنونی در شأن نظام اسلامی نیست دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت اقتصادی که در شرایط کنونی بر کشور حاکم شده در شأن نظام اسلامی نیست و برای برون رفت از محاصره دشمنان نیازمند جهاد اقتصادی هستیم به گزارش خبرگزاری فارس از قم محسهمایش تبیین راهکارهای اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی قزوین برگزار شد
همایش تبیین راهکارهای اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی قزوین برگزار شد قزوین - ایرنا - همایش تببین راهکارهای اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی با حضور جمعی از مسوولان و کارشناسان روز دوشنبه در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین برگزار شد به گزارش ایرنا معاون تولیدات گیاهی راستاندار قم عنوان کرد توجه به باورهای دینی در تدوین الگوی اقتصاد مقاومتی
استاندار قم عنوان کردتوجه به باورهای دینی در تدوین الگوی اقتصاد مقاومتی استاندار قم گفت توجه به باورهای دینی و ارزشهای اسلامی در الگوی اقتصاد مقاومتی اهمیت ویژهای دارد این مسئله باید به خوبی برای مردم تبیین شود به گزارش خبرگزاری فارس از قم حجتالاسلام والمسلمین محمد صادقاجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی گامی مهم در ثبات اقتصادی
یک نماینده مجلس مطرح کرد اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی گامی مهم در ثبات اقتصادی نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت دولت با ثبات در قوانین و مقررات اقتصادی میتواند ثبات اقتصادی برای کشور به ارمغان آورد روحالله بیگی در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران اظهار داشت دو-