واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > راه و مسکن
اختصاص 1500 میلیارد تومان از محل عوارض گمرکی به راه آهن
مدیرعامل شرکت راه آهن با بیان اینکه 1500 میلیارد تومان از محل سود و عوارض گمرکی به راهآهن اختصاص مییابد، گفت: 3400 میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانه ها به بخش ریلی اختصاص مییابد.
به گزارش خبرنگار مهر، محسن پورسیدآقایی دوشنبه شب در یک زنده تلویزیونی با بیان اینکه دولت ها در بخش مسافری سوبسید بیشتری می دهند، گفت: راه آهن در کشورهای دیگر قطارهای حومه ای را دنبال می کند اما ما قطارهای حومه ای در کشور نداریم، یه بخشی مترو درون شهری را فعال کردیم و وظیفه خطهای طولانی بین شهری را به راه آهن سپردیم.
وی با اشاره به اینکه اگر راه آهن یک شبکه جامع حمل مسافر داشته باشد عموما دولت ها کمک می کنند که مردم بیشتر با قطار سفر کنند، گفت: حمل و نقل ریلی منطق اقتصادی دارد زیرا دولت ها بطور غیر مستقیم هم می توانند به این بخش سوبسید بدهند؛ مانند اینکه عوارض خط را مانند جاده دریافت نکنند.
مدیرعامل شرکت راه آهن با تاکید بر اینکه اقتصاد راه آهن را باید با دونوع اقتصاد ملی و اقتصاد بنگاهی نگاه کرد، افزود: حمل و نقل ریلی در اقتصاد ملی برای ما منافع سوخت، منافع حاصل از کاهش تصادفات، اتلاف وقت و تولید کمتر گازهای گلخانه ای به دنبال دارد.
پورسیدآقایی تصریح کرد: در اقتصاد بنگاهی هم از آنجاییکه شرکت حمل و نقلی فقط از محل پول بلیت درآمد دارد بنابراین دولتها از طریق کمک به بخش مسافری در عدم دریافت عوارض خط و مالیات به رونق بخش مسافری کمک می کنند.
وی خاطر نشان کرد: بخش باری در دنیا عموما خودکفا اداره می شود به دلیل اینکه سودآور است اما در ایران سوخت گازوییل بسیار ارزان است و کمتر از 10 درصد قیمت واقعی سوخت را در گازوئیل داریم بنابراین حمل و نقل جاده ای به نسبت ریل صرفه بیشتری دارد و معتقدم که نامناسب بودن نرخ انرژی خیلی از الگوهای مصرف را به سمت اشتباه برده است.
مدیرعامل شرکت راه آهن با بیان اینکه هزینه احداث راهآهن در کشور هر کیلومتر 5 میلیارد تومان است و با احتساب هدفگذاری ساخت سالانه 1200 کیلومتر خط آهن، باید 6 هزار میلیارد تومان در هر سال برای اجرای این خطوط اختصاص یابد، گفت: باید به اولویتسنجی در اجرای پروژههای عمرانی توجه کرد زیرا احداث یک خطآهن جدید، پس از 7 سال بازگشت سرمایه کامل دارد، بنابراین اگر کل هزینه اجرای پروژههای عمرانی که حدود 400 هزار میلیارد تومان است به سیستم ریلی اختصاص یابد پس از 7 سال بازگشت سرمایه داریم و از آن زمان به بعد دولت میتواند، با درآمدهای حاصل پروژههای بعدی را اجرا کند.
پورسیدآقایی با تاکید بر اینکه امسال دو اتفاق مناسب و مطلوب برای سیستم ریلی رخ داده است، بیان کر د: اول آنکه دولت پیشنهاد داد 1500 میلیارد تومان افزایش اعتبار از محل منابع عمومی کشور به سیستم ریلی انجام شود که مجلس نیز موافقت کرد، ضمن آنکه درصدی هم از بودجه عمرانی به سیستم ریلی کشور اختصاص مییابد. این 1500 میلیارد تومان از محل سود و عوارض گمرکی به راهآهن اختصاص مییابد.
وی با اشاره به اینکه دومین اتفاق خوب، اختصاص 10 هزار میلیارد تومان منابع به راهآهن در قالب تبصره 21 است، اظهار داشت: در قالب اجرای هدفمندی یارانهها در تبصره 21 مبلغ 10 هزار میلیارد تومان از محل درآمد حاصل از آزادسازی نرخ حاملهای انرژی به توسعه تولید و حمل و نقل اختصاص یابد.
مدیرعامل شرکت راه آهن تصریح کرد: البته به دلیل انصراف عده محدودی از مردم از دریافت یارانهها، 3400 میلیارد تومان از این رقم محقق شده است. امسال سعی کردیم از محل درآمدهای حاصل از آزادسازی نرخ سوخت، تعرفه سیستم ریلی را ثابت نگه داریم.
پورسیدآقایی با بیان اینکه ثبات تعرفهها کمک میکند استفاده از سیستم حمل و نقل ریلی در بخش مسافر افزایش یابد، گفت: صاحبان کالا نیز برای جابهجایی کالاهای خود از این سیستم بیشتر استفاده کنند که بطور حتم موجب کاهش حضور کامیونها در جاده و کاهش سوانح رانندگی میشود زیرا بخشی از تصادفات هم به دلیل وجود کامیون ها در جاده ها است که موجب سبقت سواری ها و تصادف آنها میشود.
۱۳۹۳/۲/۲۳ - ۱۱:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]