واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۷:۶ب.ظ)
عدم حضور سرمايه گذاران خارجي در ايران به دليل ابهام در صورت هاي مالي دبير کل انجمن حسابداران خبره ايران گفت: ابهام در صورت هاي مالي شرکت هاي ايراني مانع ورود سرمايه گذاران خارجي به کشور مي شود و با استانداردها و روش هاي بومي کنوني قادر به جذب سرمايه هاي خارجي به کشور نخواهيم بود.
به گزارش خبرگزاري موج، محسن قاسمي در آستانه برپايي سمينار تحولات پيش روي حرفه حسابداري و مالي که روز چهارشنبه 10 ارديبهشت ماه در پژوهشگاه صنعت نفت تهران برگزار مي شود با اعلام اين مطلب افزود: مادام که صورت هاي مالي شرکت هاي ايراني با استانداردهاي بين المللي تنظيم نشده باشد، به دليل آنکه سرمايه گذاران خارجي قادر به مقايسه وضعيت و عملکرد مالي شرکت هاي ما با ديگر شرکت هاي دنيا نيستند از سرمايه گذاري در کشور منصرف مي شوند.
وي با اشاره به اينکه در جهان امروز ديگر استانداردها و روشهاي بومي و جزيرهاي به دليل ابهام و نامشخص بودن براي تصميمگيرندگان اقتصادي بينالمللي محلي از اعراب ندارد، تصريح کرد: در صورتي که بينالمللي نباشيم به سادگي از گردونه اقتصاد جهان کنار گذاشته شده، رقباي بينالملليشده جاي ما را ميگيرند.
قاسمي گفت: حتي در صورت آنکه نسبت به تدوين آييننامه راهبري شرکتي کاملا بوميشده- بدون در نظر گيري دغدغه هاي يک سرمايه گذار بين المللي- براي شرکت هاي سهامي در کشور اقدام کنيم، براي سرمايه گذار بين المللي، بودن اين آييننامه با نبودن آن چندان فرقي نميکند.
وي ادامه داد: اگر حسابداري را زبان کسب و کار و تامين مالي را ابزار کسب و کار بدانيم و اگر پذيرفتهايم که فضاي غالب بر کسب و کار امروز جهان فضاي بينالمللي است، بايد از بوميسازيها و بومينگريهاي افراطي و کليشهاي دست برداشته و حرفههاي حسابداري و تامين مالي ايران را آماده ورود به فضاي کسب و کار بينالمللي کنيم.
دبيرکل انجمن حسابداران خبره ايران با تاکيد بر اينکه مقايسهپذيري يکي از شروط لازم براي بينالملليشدن است، گفت: امروزه جهتگيري بازارها و کسبوکارهاي جهان به سمت نزديکشدن استانداردها و روشها به يکديگر است.
وي ادامه داد: در جهان امروز، اگر کسب و کارها يا بازارهاي يک کشور قصد دارند، مورد توجه فعالان اقتصادي بينالمللي قرار گيرند، ناگزيرند از استانداردها و روشهاي بينالمللي پيروي کنند تا وضعيتشان براي تصميمگيرندگان بينالمللي ابهامآلود نباشد.
قاسمي اظهار داشت: تا زماني که نخستين برخورد ما با هر پديده بينالمللي بومي سازيست، نميتوان، چندان به بينالملليشدن اقتصاد، بازارها و حرفههاي خود اميدوار بود.
وي گفت: اگر ما به قد و قواره بينالمللي نيستيم، نبايد استانداردها، روشها و ابزارهاي بينالمللي را از فرم هاي اصلي خود خارج کنيم؛ بلکه بايد قد و قواره خودمان را به اندازههاي بينالمللي نزديک کنيم.
وي با اشاره به اينکه به کارگيري استانداردها، روشها و ابزارهاي بينالمللي هر چند شرط لازم براي بينالمللي شدن بازارها و حرفه هاي حسابداري و تامين مالي ايران است، اما شرط کافي نيست، خاطر نشان ساخت: آنچه اهميت حياتي دارد، بين المللي کردن نگاه، رويکرد و تفکرتمان است.
دبير کل انجمن حسابدارن خبره گفت: مي بايست ،خود را به عنوان جزيي از پيکره بزرگ بازارهاي بينالمللي و حرفه هاي بينالمللي حسابداري و تامين مالي ببينيم. اگر همه استانداردهاي ما هم بينالمللي شوند، اما نيروي هاي انساني ما قابليتهاي حرفهاي خود را به اندازههاي قابل قبول بينالمللي نزديک نکرده باشند، باز هم با مشکل روبرو خواهيم شد، زيرا بينالمللي شدن بازارها و حرفههاي ما يک فرايند است و بايد تلاش کنيم، همه مراحل مختلف اين فرايند را با موفقيت
طي کنيم.
وي که مسئوليت اجرايي سمينار هفته جاري انجمن حسابداران خبره ايران را نيز بر عهده دارد در ارتباط با موضوع اين سمينار گفت: با توجه به اهداف، برنامه-ها و اهتمام دولت تدبير و اميد در راستاي بهبود روابط بينالمللي که بيترديد زمينهساز حضور پرقدرت ايران در عرصههاي مختلف جهاني از جمله مناسبات اقتصادي خواهد بود، موضوع سمينار سال جاري "تحولات پيش روي حرفه حسابداري و مالي در دوره گذار به محيط کسب و کار بينالمللي" تعيين شده است.
وي تصريح کرد: مطالب اين سمينار علاوه بر فايدهمندي براي حرفهايها و دانشگاهيان حسابداري، مالي و اقتصاد، جذابيت ويژهاي نيز براي فعالان بازارهاي مالي ايران از جمله بازار پول (بانکها) و بازار سرمايه (بورس)، خواهد داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]