واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دبیر کل انجمن حسابداران خبره ایران خبرداد:
ابهام در صورت های مالی شرکت های ایرانی مانع ورود سرمایه گذاران خارجی
دبیر کل انجمن حسابداران خبره ایران گفت: ابهام در صورت های مالی شرکت های ایرانی مانع ورود سرمایه گذاران خارجی به کشور می شود و با استانداردها و روش های بومی کنونی قادر به جذب سرمایه های خارجی به کشور نخواهیم بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، محسن قاسمی اظهار داشت: مادام که صورت های مالی شرکت های ایرانی با استانداردهای بین المللی تنظیم نشده باشد، به دلیل آنکه سرمایه گذاران خارجی قادر به مقایسه وضعیت و عملکرد مالی شرکت های ما با دیگر شرکت های دنیا نیستند از سرمایه گذاری در کشور منصرف می شوند.
وی با اشاره به اینکه در جهان امروز دیگر استانداردها و روشهای بومی و جزیرهای به دلیل ابهام و نامشخص بودن برای تصمیمگیرندگان اقتصادی بینالمللی محلی از اعراب ندارد، تصریح کرد: در صورتی که بینالمللی نباشیم به سادگی از گردونه اقتصاد جهان کنار گذاشته شده، رقبای بینالمللیشده جای ما را میگیرند. قاسمی گفت: حتی در صورت آنکه نسبت به تدوین آییننامه راهبری شرکتی کاملا بومیشده- بدون در نظر گیری دغدغه های یک سرمایه گذار بین المللی- برای شرکت های سهامی در کشور اقدام کنیم، برای سرمایه گذار بین المللی، بودن این آییننامه با نبودن آن چندان فرقی نمیکند. وی ادامه داد: اگر حسابداری را زبان کسب و کار و تامین مالی را ابزار کسب و کار بدانیم و اگر پذیرفتهایم که فضای غالب بر کسب و کار امروز جهان فضای بینالمللی است، باید از بومیسازیها و بومینگریهای افراطی و کلیشهای دست برداشته و حرفههای حسابداری و تامین مالی ایران را آماده ورود به فضای کسب و کار بینالمللی کنیم. دبیرکل انجمن حسابداران خبره ایران با تاکید بر اینکه مقایسهپذیری یکی از شروط لازم برای بینالمللیشدن است، گفت: امروزه جهتگیری بازارها و کسبوکارهای جهان به سمت نزدیکشدن استانداردها و روشها به یکدیگر است. وی ادامه داد: در جهان امروز، اگر کسب و کارها یا بازارهای یک کشور قصد دارند، مورد توجه فعالان اقتصادی بینالمللی قرار گیرند، ناگزیرند از استانداردها و روشهای بینالمللی پیروی کنند تا وضعیتشان برای تصمیمگیرندگان بینالمللی ابهامآلود نباشد.
قاسمی اظهار داشت: تا زمانی که نخستین برخورد ما با هر پدیده بینالمللی بومی سازیست، نمیتوان، چندان به بینالمللیشدن اقتصاد، بازارها و حرفههای خود امیدوار بود.
وی گفت: نباید استانداردها، روشها و ابزارهای بینالمللی را از فرم های اصلی خود خارج کنیم؛ بلکه باید خودمان را به اندازههای بینالمللی نزدیک کنیم. وی با اشاره به اینکه به کارگیری استانداردها، روشها و ابزارهای بینالمللی هر چند شرط لازم برای بینالمللی شدن بازارها و حرفه های حسابداری و تامین مالی ایران است، اما شرط کافی نیست، خاطر نشان ساخت: آنچه اهمیت حیاتی دارد، بین المللی کردن نگاه، رویکرد و تفکرتمان است.
دبیر کل انجمن حسابدارن خبره گفت: می بایست ،خود را به عنوان جزیی از پیکره بزرگ بازارهای بینالمللی و حرفه های بینالمللی حسابداری و تامین مالی ببینیم. اگر همه استانداردهای ما هم بینالمللی شوند، اما نیروی های انسانی ما قابلیتهای حرفهای خود را به اندازههای قابل قبول بینالمللی نزدیک نکرده باشند، باز هم با مشکل روبرو خواهیم شد، زیرا بینالمللی شدن بازارها و حرفههای ما یک فرایند است و باید تلاش کنیم، همه مراحل مختلف این فرایند را با موفقیت طی کنیم.
وی که مسئولیت اجرایی سمینار هفته جاری انجمن حسابداران خبره ایران را نیز بر عهده دارد در ارتباط با موضوع این سمینار گفت: با توجه به اهداف، برنامه ها و اهتمام دولت تدبیر و امید در راستای بهبود روابط بینالمللی که بیتردید زمینهساز حضور پرقدرت ایران در عرصههای مختلف جهانی از جمله مناسبات اقتصادی خواهد بود، موضوع سمینار سال جاری "تحولات پیش روی حرفه حسابداری و مالی در دوره گذار به محیط کسب و کار بینالمللی" تعیین شده است.انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]