واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ارتقای شاخص سلامت روستاییان در سایه خودمراقبتی و تلاش مسوولان گچساران - ایرنا - ارتقای شاخص های سلامت به ویژه درمناطق روستایی در سایه خودمراقبتی و تلاش مسوولان امکان پذیر است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، تلاش مسوولان برای ارتقای شاخص سلامت به ویژه در مناطق روستایی نقش اثری گذاری در ایجاد یک زندگی سالم و به دور از درد و رنج بیماری دارد.
با توجه به دور بودن مردم مناطق روستایی از امکانات ارتباطی مدرن و توسعه نیافتگی برخی روستاها توجه به این مناطق ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان گچساران گفت: 18 در صد از مردم مناطق روستایی به بیماری فشار خون وحدود پنج در صد از جمعیت روستایی این شهرستان به بیماری دیابت مبتلا هستند.
ستار اسدپور با اشاره به اهمیت سبک زندگی سالم در بروز این دو بیماری افزود: آموزش تغذیه سالم و ورزش منظم در جامعه روستایی ضروری است.
وی اجرای طرح های پایش بیماری های فشارخون، دیابت، وبا، سل، سالک و کم کاری تیروئید نوزادان را از برنامه های این اداره متولی در راستای ارتقای شاخص سلامت در مناطق روستایی گچساران ذکرکرد.
رییس مرکز بهداشت گچساران گفت: آموزش و اطلاع رسانی به موقع تضمین کننده سلامت روحی و جسمی انسان است.
فرشاد رستمی افزود: فراگیری مهارت های سبک زندگی سالم با استفاده از ظرفیت های مدارس، دستگاه های اجرایی ، خانه های بهداشت و مروجین سلامت راهبرد اصلی مرکز بهداشت گچساران برای ارتقای سلامت مردم در مناطق روستایی است.
وی مدارس را بهترین مروجان سلامت دانست و گفت: ارایه آموزش های ارتقای سلامت با همکاری آموزش و پرورش و شبکه بهداشت نقش اساسی در نهادینه شدن فرهنگ توجه به سلامت جسم و روان در خانواده ها دارد.
رییس شبکه بهداشت گچساران تصریح کرد: داشتن آینده ای روشن و پرورش نسلی سالم از نظر جسمی و روانی نیازمند عزم ملی و تلاش مردم در خودمراقبتی است.
رستمی بیان کرد:معلمان و خانواده ها بایستی با فرهنگ سازی در زمینه سلامت روان و جسم در تربیت دانش آموزان و فرزندان خود تلاش کنند که ترویج استفاده از مواد غذایی سالم به ویژه میان وعده ها باید در اولویت برنامه مربیان بهداشت قرار گیرد.
وی اظهار داشت: وراثت، شیوه زندگی، محیط زیست، وضعیت اقتصادی و اجتماعی از عوامل تعیین کننده وضعیت سلامت هر فرد محسوب می شود.
رییس مرکز بهداشت گچساران با اشاره به اهمیت نهادینه سازی رعایت اصول سلامت و بهداشت در دانش آموزان تصریح کرد: دانش آموزان می توانند برای خانواده های خود و جامعه پیام آور سلامتی و بهداشت باشند.
مسوول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان گفت: 85 در صد از پسماند زباله خانگی در روستاهای این شهرستان به صورت بهداشتی دفن می شود.
سامان مرادی افزود: 54 در صد فاضلاب مناطق روستایی گچساران به شیوه بهداشتی دفن می شود.
وی اظهار کرد: دفن بهداشتی پسماندهای حیوانات 84 در صد است.
وی میزان دسترسی مردم مناطق روستایی گچساران به سرویس بهداشتی را 87 در صد ذکر کرد.
مسوول بهداشت محیط میزان کلرسنجی در مناطق روستایی را در سال گذشته 27 هزار و 122 مورد بیان کرد.
مرادی از توزیع 215 کیلوگرم پرکلروین بین مردم مناطق روستایی ذکر کرد.
8143/566
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]