واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
برای قطار، حق تقدم قائل باشیم شیراز- ایرنا- مدیر کل راه آهن استان فارس گفت: توقف و اسکان موقت در حریم بزرگراه ها و رودخانه ها دارای خطرات خاصی است که حریم راه آهن نیز به عنوان منطقه خطرآفرین شناخته شده لذا براساس قانون گذاری، باید برای قطار حق تقدم عبور قائل بود و همواره حریم راه آهن را به عنوان منطقه خطر قلمداد کرد.
مهرداد انصاری روز چهارشنبه در جریان بازدید حریم قانونی راه آهن استان فارس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: حوزه استحفاظی ریل آهن، محل مناسبی برای تفریح خانواده ها، ترددعشایر و عکاسان آزاد نمی باشد.
وی افزود: توجه به حریم قانونی راه آهن برای جلوگیری از برخوردهای احتمالی احشام با قطار مورد بازنگری و حریم فعلی مورد تاکید قرار گرفت اما همچنان شاهد برخورد احشام با واگن های قطار می باشیم.
انصاری اضافه کرد: حوادث حاشیه خطوط راه آهن را می توان به سه دسته سنگ پرانی، برخورد عابر پیاده و برخورد احشام با قطار تقسیم بندی کرد.
وی بابیان اینکه برای قطار سرعت 120 کیلومتر پیش بینی شده است اظهارداشت: قطار به لحاظ فنی، نیاز به فضایی به وسعت یک کیلومتر برای توقف کامل دارد و همین امر باعث می شود تا در صورت رعایت نکردن اصول ایمنی از سوی عابران و وسایط نقلیه، جان آنها در معرض خطر قرار گیرند.
انصاری ادامه داد: بیشتر روستاییان، حاشیه نشینان و عشایر برغم وجود پل های روگذر و زیرگذر، از روی ریل تردد می کنند و یا در اطراف ریل آهن توقف دارند که این مساله خطرات زیادی در پی دارد.
ویبا اشاره به اینکه قطار مانند خودروهای جاده ای نمی تواند ترمز آنی و ناگهانی داشته باشد عنوان کرد: قانون برای راه آهن حریم قانونی 17 متر برای ریل های یک خطه، 19 و نیم متر برای ریل های دو خطه را از دو طرف پیش بینی کرده که قابل پیگرد قانونی می باشد.
انصاری افزود: همچنین برای عبور تاسیسات زیربنایی 30 متر، ساخت و سازهای قانونی با پرداخت عوارض حدود 70 متر به این حریم ها اضافه و تعیین شده است و هر گونه تردد در داخل حریم خط آهن ممنوع اعلام شده است.
مدیرکل راه آهن استان فارس گفت: در دنیا حضور راه آهن در مناطق شهری به عنوان یکی از نمادهای توسعه تلقی می شود که برای همزیستی با این غول آهنین باید افراد و وسائل نقلیه در لحظه عبور از عرض خط آهن، حق تقدم عبور را برای قطار قائل شده و همواره حریم راه آهن را به عنوان منطقه خطر قلمداد کنند.
وی بیان کرد: همانگونه که توقف و اسکان موقت در حریم بزرگراه ها و رودخانه ها دارای خطرات خاصی است لذا حریم راه آهن نیز منطقه خطرآفرین شناخته شود که دستگاه های فرهنگی به ویژه رسانه ها، باید برای نهادینه شدن فرهنگ ایمنی دراستان، تلاش های مضاعف کنند.
حریم قانونی راه آهن استان فارس توسط اداره کل راه آهن و اداره کل امور عشایر استان فارس به منظور تنویر افکار عمومی استان فارس مورد بازنگری قرار گرفت و بر تمام حریم های پیش بینی شده تاکید شد.ک/3
7382/667
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
03/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]