تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى هر چيزى زكاتى است و زكات بدنها روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799004996




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا ایرانی ها به مطالعه علاقه نشان نمی دهند؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: کتاب و کتابخوانی در سالی که گذشت چرا ایرانی ها به مطالعه علاقه نشان نمی دهند؟ خبرگزاری پانا:برای یک ملت، خسارت بزرگی است که افراد آن با کتاب سروکار نداشته باشند و برای یک فرد، توفیق عظمیم است که با کتاب مأنوس و همواره در حال بهره گیری از آن باشد چرا که به راستی مطالعه و کتاب خواندیعنی آموختن چیزهای تازه و درک کردن روش و سلوک زندگی درست اما با این حال سرانه مطالعه درا یران بسیار پایین تر از کشورهای توسعه یافته است.
۱۳۹۳ دوشنبه ۱۸ فروردين ساعت 11:00

به گزارش خبرنگار پانا: کتاب، دروازه ای به سوی جهان گسترده ی دانش و معرفت است . در واقع کتاب  را می توان یکی از بهترین ابزارهای کمال بشری در طول تاریخ خواند.  
 کسی که با این دنیای زیبا و زندگی بخش ارتباط ندارد، بی شک از مهم ترین دستاورد انسانی و نیز از بیشترین معارف الهی و بشری محروم است.
 
به این ترتیب است که برای یک ملت، خسارت بزرگی است که افراد آن با کتاب سروکار نداشته باشند و برای یک فرد، توفیق عظمیم است که با کتاب مأنوس و همواره در حال بهره گیری از آن باشد چرا که به راستی مطالعه و کتاب خواندیعنی آموختن چیزهای تازه و درک کردن روش و سلوک زندگی درست اما با این حال  سرانه مطالعه درا یران بسیار پایین تر از کشورهای توسعه یافته است.
 
سرانه مطالعه یعنی این که هر نفر به طور میانگین در روز چقدر کتاب می‌خواند. برای به دست آوردن این عدد، زمان کتاب خواندن همه افراد یک جامعه را با هم جمع می‌کنند و به تعداد تقسیم می‌کنند. همه کشورهای دنیا، هر سال یارانه مطالعه‌شان را حساب می‌کنند و از روی این عدد می‌فهمند که وضعیت کتاب و کتاب خوانی در کشورشان چطور بوده است.
 
در روزگاری که سرانه‌ی مطالعه در یك جامعه، یکی از اساسی‌ترین شاخصه‌های توسعه‌یافتگی به شمار می‌آید، به گواه بازار راکد نشر و تیراژهای حداقلی، سرانه‌ی مطالعه در کشور برخلاف برخی آمارهای خوش بینانه رو به کاهش است.
 
هر چند که همه می‌دانند سرانه مطالعه در ایران پایین است اما هر سال، تعداد زیادی آمار غیر رسمی ‌و غیر دقیق منتشر می‌شود که همه را گیج کرده است به عنوان مثال  ،  علی اکبر اشعری، رئیس کتابخانه سازمان اسناد ملی در سال 87 اعلام ‌کرده که سرانه مطالعه هر ایرانی در شبانه روز فقط  2 دقیقه است. البته در این محاسبه کتاب‌های درسی در نظر گرفته نشده‌اند.
 
 اشعری در آن روزها گفته اگر زمان درس خواندن را هم به این رقم اضافه شود ، سرانه مطالعه هر ایرانی 6 دقیقه می‌شود
وحشتناکی این رقم وقتی بهتر مشخص می‌شود که  مشخص شود سرانه مطالعه آمریکایی‌ها 20 دقیقه، انگلیسی‌ها 55 دقیقه و ژاپنی‌ها 90 دقیقه است.  
سال 81 هم مرکز پژوهش‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 28 استان را بررسی کرده و اعلام کردند سرانه مطالعه ایرانی‌ها 7 دقیقه در روز است. در بین این همه آمارهای ضد و نقیض، سازمان ملی جوانان هم آمار جداگانه‌ای منتشر کرد.
 
اسحاقی معاون مطالعات و تحقیقات سازمان ملی جوانان اعلام کرد: 76 درصد از جوانان، روزانه کمتر از 30 دقیقه مطالعه می‌کنند.
 
سازمان برای به دست آوردن این آمار، یک پژوهش بین 120 نفر اهل قلم انجام داده است. کارشناسان سازمان، می‌گویند 46 درصد از جوانان هر روز بین 4 تا 30 دقیقه مطالعه می‌کنند، 30 درصد آنها کمتر از 4 دقیقه در روز مطالعه می‌کنند، 13 درصد تا یک ساعت مطالعه می‌کنند، 7 درصد یک تا 2 ساعت و فقط 4 درصد باقیمانده هستند که بیشتر از 2 ساعت در روز کتاب می‌خوانند.
 
ارائه آمار متناقض ادامه پیدا کردند تا اینکه منصور واعظی دبیر شورای فرهنگ عمومی در سال 88 سرانه مطالعه در ایران را 18 دقیقه اعلام کرد و در آخرین اظهار نظر خود سرانه مطالعه در ایران را 79 دقیقه در روز اعلام کرد.
 
فارغ از تناقض های آماری بسیاری از کارشناسان فرهنگی اما دلیل پایین آمدن سرانه مطالعه و انتشار کتاب در کشور را همه گیر شدن اینترنت و ماهواره می دانند اما واقعیت این است که هر چند در عصری که ما در آن زندگی می‌کنیم و معروف افتاده به عصر ارتباطات، به طور طبیعی بسیاری از هنجار‌ها و رفتار‌ها را تغییر پیدا کرده و حتی تردیدی نیست که مشخصه‌های این زمانه تاثیرات فراوانی بر زبان نیزگذاشته است و  با این حساب طبیعی است که در زمینه مطالعه هم تاثیرگذار باشد! اما این ها دلیل کافی برای پایین بودن سرانه مطالعه در کشور نیست.
 
چرا که با این همه نمی‌توان پذیرفت که تیراژ کتاب در کشوری ۸۰ میلیونی _که گفته می‌شود تنها چند میلیون آن به لطف نهضت سوادآموزی سواد خواندن و نوشتن ندارند_ به ۳۰۰ شماره تنزل کرده باشد و برخی از مطبوعات به خصوص در شهرستان‌ها شمارگانشان به چند صد نسخه برسد!
 
 بنابراین این مساله را  نمی‌توان صرفا ناشی از تاثیر اینترنت یا رسانه‌های شنیداری و دیداری؛ ماهواره‌ای و غیرماهواره‌ای دانست.
 
بنابراین اینکه قرار باشد تمام مشکلات فرهنگی کشور را به گردن مسائلی مانند ماهواره‌ها و رسانه‌های ارتباط جمعی دیگر انداخته شود ، معنای دقیق فرافکنی است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن