واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نماینده مجلس:تدوین نقشه جامع صنعت و معدن ازنیازهای اقتصادمقاومتی است اراک - ایرنا - نماینده مردم اراک ، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: تدوین نقشه جامع صنعت و معدن کشور مبتنی بر نقشه جامع علمی نیازی زیرساختی در اقتصاد مقاومتی است.
«محمدحسن آصفری» شامگاه سه شنبه در نخستین همایش راهبردهای اقتصاد مقاومتی در اراک افزود: در شرایط فعلی نظام و تحولات سیاسی و اقتصادی جهان ابلاغ منشور اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری امری لازم الاجرا و راهکاری برای کاهش وابستگی به درآمد نفتی و حرکت هدفمند رشد اقتصادی ، تدوین نقشه جامع صنعت و معدن کشور با هدف استفاده حداکثری از ظرفیتها و توان انسانی و منابع پایه با بیشترین بهره وری و بهترین کیفیت است.
وی اظهار کرد: اولین گام اقتصاد مقاومتی شناخت دقیق منابع پایه و مواد اولیه داخلی است و در گام بعد باید با تکیه بر دانش فنی ظرفیتهای فرآوری و زمینه ارزش افزوده از تولید محقق شود.
دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی از موضوعات جدی در حوزه اقتصاد مقاومتی ایجاد کنسرسیوم خدمات بیمه ای بین المللی است که درحال حاضر برای صادرات کالاهای ایرانی در اختیار کشورهای دیگر است و اگر این بخش با حمایت و حضور معنادار ظرفیت بیمه ای کشور محقق شود بازدهی در صادرات و صنایع بزرگ چندین برابر می شود.
آصفری ادامه داد: برنامه ریزی منسجم و هدفمند در بهره گیری حداکثری از توانمندی اجرایی کشور نیز یکی از موضوعات مهم اقتصاد مقاومتی است که با ایجاد بانک قوی از ایده ها و تقویت اقتصاد دانش بنیان و هدایتگری نسل جوان به پژوهش و تولید علم محقق می شود.
وی تصریح کرد: یکی از ضعفهای اقتصاد فعلی کشور فرارهای مالیاتی مودیان کلان در عرصه نظام مالیاتی کشور است و در اقتصاد مقاومتی اگر مسیر مالیات گریزیهای کلان سد شود درآمدهای قابل ملاحظه ای به سوی تولید گسیل می شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: نهادینه کردن فرهنگ صرفه جویی و سرمایه گذاری بر روی توانمندیها، تکیه هدفمند بر مهارت آموزی فنی و حرفه ای، روان سازی قوانین و مقررات سرمایه گذاری، حذف قانون های دست و پاگیر و ارتقای جایگاه واقعی استاندارد در تولید محصولات از دیگر موضوعاتی است که در اقتصاد مقاومتی باید در سایه تجربه و اندیشه فرهیختگان و نخبگان برای آن چاره سازی اساسی شود.
آصفری ادامه داد: اقتصاد مقاومتی در تمامی سطوح و لایه های خرد و کلان نیازمند نهادینه شدن است و یکی از راهبردهای مهم برای تثبیت آن در بخش تصمیم سازی این است که نظام نامه انتصاب و نظارت بر عملکرد مدیران با شاخص ها و راهبردهای اقتصاد مقاومتی منطبق شود.
وی عنوان کرد: دبیرخانه دائمی اقتصاد مقاومتی با هدف دریافت و تجزیه و تحلیل نواقص قانونی و پیشنهادات راهبردی و عملیاتی این حوزه مهم بزودی در استان مرکزی تشکیل می شود و با توجه به تکلیف مجلس در شناسایی آیین نامه ها و دستورالعملهای دست و پاگیر، این دبیرخانه می تواند به کانون مهم انتقال داده ها تبدیل شود.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان مرکزی نیز در این همایش گفت: سیاستهای 24گانه اقتصاد مقاومتی باید در ابعاد مختلف در جامعه فراگیر و بعنوان گفتمان غالب تبدیل شود و تحقق این منشور نظام را در برابر آسیب و تهدید دشمن بیمه می کند.
دکتر «علی یونسی» افزود: اقتصاد امروز دنیا از صنعتی شدن به سمت تولید دانش بنیان و علوم نوین تغییر جهت داده و رسالت نخبگان فکری و علمی کشور در چنین شرایطی این است که با تلاش هوشمندانه اجازه ندهند کشور از این کارزار عقب بماند.
وی بیان کرد: اگرچه در سالهای اخیر دانشمندان جوان ایرانی در حوزه هوافضا، رادیو داروها، دانش هسته ای و نانو و غیره به خوبی ورود کرده اند اما باید ظرفیت شناسی های جدید با برنامه منسجم در دستور کار باشد و اقتصاد مقاومتی کارآمد در عصر حاضر به معنای دستاوردهای علمی و عملی غنی دانش بنیان است.
یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اراک نیز در این همایش گفت: بیماری آسیب زا در حوزه اقتصاد این است که برنامه ریزان و نخبگان اقتصادی دچار گرایش های عامیانه شده و به برنامه های مقطعی و سطحی و شعارزده بسنده کنند.
دکتر «فرهاد امام جمعه» افزود: هر فعالیت اقتصادی عقبه قوی فرهنگی و اجتماعی نیاز دارد و تحقق اهداف اقتصادی مد نظر مقام معظم رهبری نیاز به رویکردهای عمیق توسعه گرا و اصلاح رفتارهای معارض با نوگرایی و صرفه جواست.
وی بیان کرد: شعور تخصصی و فرهنگ حرفه ای کار و فعالیت مبتنی بر فرهنگ بومی و هویتی به عنوان یک الگوی کارآمد باید پیشاپیش نقشه اجرایی اقتصاد مقاومتی حرکت کند و تعابیر بنیادی و کلیدی رفتاری و ارزشی آن در لایه های مختلف نهادینه شود.
در این همایش یکروزه در چهار کمیته تخصصی ابعاد اقتصاد مقاومتی در حوزه قوانین و مقررات، اصل 44 قانون اساسی، اقتصاد دانش بنیان ، نواقص سرمایه گذاری و لزوم برنامه ریزی هدفگرا با حضور نخبگان اقتصادی و دانشگاهی به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.ک/2
560/559
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]