تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834416424




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ارزش معاملات چهارمین بورس ایران از مرز 450 میلیارد تومان گذشت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

بورس انرژی یک ساله شد؛ ارزش معاملات چهارمین بورس ایران از مرز 450 میلیارد تومان گذشت تهران - ایرنا - یک سال از راه اندازی چهارمین بورس کشور گذشت. سال گذشته برای بسیاری از منتقدان، تاسیس بورس انرژِی دور از ذهن بود که این بورس بتواند بدون حضور نفت خام اصلی ترین محصولی که همگان منتظر عرضه آن در بورس انرژی بودند، دوام بیاورد. اما بورس انرژی در طول یک سال گذشته با عرضه 20 نوع محصول در بازار فیزیکی و معامله برق ارزشی بالغ بر 450 میلیارد تومان به دست آورد.


به گزارش ایرنا، بورس انرژی 19 اسفند ماه سال 91 با معامله برق، قطران و زغال سنگ کار خود را آغاز کرد. 600 تن قطران زرند به قیمت پایه هر کیلوگرم 5 هزار ریال و 200 تن زغال سنگ حرارتی کرمان به قیمت پایه هر کیلوگرم یک هزار ریال و 2 هزار 856 مگاوات ساعت برق در این روز معامله شد تا بورس انرژی کار خود را به طور رسمی آغاز کند.
در طول این یکسال معاملات در هر دو بازار برق و فیزیکی با فراز و نشیب هایی همراه بود اما با همه این اوصاف، امروز ارزش دو بازار فیزیکی و برق به 450 میلیارد تومان بالغ شده است. در طول یک سال 100 میلیارد تومان ارزش معاملات برق و 350 میلیارد تومان ارزش معاملات بازار فیزیکی بوده است.
در بازار برق یا همان مشتقه، برق در قالب چهار نماد بار پیک روزانه، بار پایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه معامله می شود. در بازار فیزیکی تنوع محصولات از زغال سنگ و قطران تا متانول، انواع حلال، گازهای مایع و آیزوریسایکل، میعانات گازی و اکستراکت، نفتای سبک، پلاتفرمیت پای در کورس قیمت گذاری بورس انرژی گذاشتند البته هنوز نفت خام نتوانسته پای در این میدان بگذارد اما با معامله انواع محصولات بازار فیزیکی راه چه از جهت سخت افزاری چه نرم افزاری برای ورود اصلی ترین محصول انرژی کشور به بورس انرژی هموار می شود.
بورس انرژی کار خود را با مدیرعاملی شاپور محمدی آغاز کرد که با روی کار آمدن دولت یازدهم، مدیر عامل بورس انرژی به سمت معاون اقتصادی وزیر اقتصاد برگزیده شد و اداره بورس انرژی به دست سیدعلی حسینی معاون سابق نظارت بر بازارها و بورس های سازمان بورس سپرده شد تا به عنوان دومین مدیرعامل چهارمین بورس کشور کار خود را در سنگر جدید آغاز کند.
حسینی با توجه به فعالیت طولانی خود در سازمان بورس روند شکل گیری بورس انرژی را به خوبی به یاد می آورد و می گوید: تلاش برای تشکیل بورسی که بتوان در آن، حامل های انرژی را معامله کرد به یک دهه قبل برمی گردد. البته این تلاش ها درقالب دو بورس مجزا برای معامله برق و معامله نفت دنبال می شد. پس از تصویب قانون بازار جمهوری اسلامی ایران در آذر ماه 1384 تلاش ها سمت وسوی مشخصی به خود گرفت و بالاخره پیشنهاد تشکیل بورسی واحد برای معامله انواع حامل های انرژی از جمله برق و هیدرو کربورها در سال 1390 توسط سازمان بورس و اوراق بهادار به شورای عالی بورس ارائه شد و این شورا با آن موافقت کرد.
وی درباره جایگاه بورس انرژی در اقتصاد ملی و بازار سرمایه معتقد است: با توجه به تخصصی بودن این بورس رویکرد آن هم تخصصی است و از آنجا که بورس بهترین نقطه برای تعیین قیمت هر نوع محصول یا اوراق عرضه شده در آن بورس انرژی در پی آن بود تا بازاری شفاف با دسترسی زیاد در سطح ملی و منطقه ای برای کشف قیمت حامل های انرژی، تامین مالی تولید کنندگان و مدیریت ریسک ایجاد کند.
حسینی سال 92 را برای بورس انرژی سالی مهم برای این بورس نوپا ارزیابی می کند و می گوید: در سال 92 بیشتر فرآورده های ویژه پالایشگاه های نفتی مثل انواع حلال ها، آیزوریسایکل، آیزوفید و میعانات گازی و از محصولات پتروشیمی متانول و برش های سنگین در بورس انرژی معامل شده اند. همچنین برق نیروگاه های خصوصی طی این دوره میهمان دائمی بورس انرژی بوده است که برای یک بورس نوپا حفظ و تداوم معاملات اصلی ترین گام محسوب می شود.
مدیرعامل بورس انرژی ابراز امیدواری کرد سال آینده با به ثمر نشستن برنامه هایی که در حال پیگیری است سال خوبی برای بورس انرژی باشد.
وی افزود: این برنامه ها در زمینه توسعه بازارهای موجود از جمله بازار فیزیکی محصولات پالایشی و پتروشیمی است. همچنین برنامه هایی در زمینه توسعه بازار مشتقه برق و طراحی ابزارهای تامین مالی برای تولید کنندگان برق و سایر حامل های انرژی در دست پیگیری است.
این مقام مسوول تحقق این برنامه ها را در گروی حمایت جدی بورس انرژی از طرف سیاستگذاران اقتصادی خواند و اظهار داشت: حمایت و پشتیبانی وزارتخانه های اقتصاد، نفت و نیرو و درک قابلیت های این بورس برای ارتقای شفافیت، سلامت و انضباط مالی، تامین مالی و کمک به رشد وتوسعه پایدار کشور عزیزمان جمهوری اسلامی ایران، می تواند به آینده این بورس ونقش آفرینی آن در این عرصه های اقتصادی کمک شایانی کند.

** تاریخچه تأسیس بورس انرژی
در اوایل دهه 80 ایده تأسیس بورسی برای انجام معاملات نفت طی فرآیندی مشترک میان وزارتخانه های نفت و اقتصاد شکل گرفت. برای محقق شدن این ایده، اواخر بهمن ماه سال 86 مبادلات فرآورده های نفت و پتروشیمی در بازار سرمایه آغاز شد.
در حالیکه تلاش مسئولان بر تأسیس بورس معاملات نفتی متمرکز بود، وجود زیرساخت های موجود در صنعت برق کشور و تمایز ایران در این عرصه نسبت به کشورهای منطقه، لزوم راه اندازی بورس برق همزمان با شکل گیری بورس نفت را به طور جدی مطرح کرد. به این ترتیب در خرداد ماه سال 87 شورای عالی بورس با تأسیس بورس برق موافقت می کند.
در این بین تشکیل بازاری منسجم برای در برگیری همه کالاهای از جنس انرژی و تشکیل بورسی جامع و واحد برای معاملات انواع حامل های انرژی نیز پیشنهاد شد و بالاخره تلاش ها برای ورود نفت و سایر حامل های انرژی به بازار سرمایه و تعیین قیمت این محصولات در بورس اوایل سال 90 شکل دیگری یافت.
در این سال شورای عالی بورس تصمیم گرفت بورسی را با محوریت حامل های انرژی شکل دهد. این شورا در جلسه روز سی ام خردادماه 90با تجمیع درخواستهای جداگانه برای راه اندازی بورس نفت و برق به راه اندازی بورس انرژی رای داد.
براین اساس بورس انرژی به عنوان چهارمین بورس کشور جهت عرضه محصولات نفت و مشتقات نفتی، برق، گاز طبیعی، زغال سنگ، حق آلودگی و سیار حامل های انرژی شکل گرفت.
در پی صدور مجوز فعالیت بورس انرژی و برای تعیین گروه های سهامداری این بورس، سازمان بورس و اوراق بهادار فراخوانی را در روز 5 تیرماه 90 جهت مشارکت نهادهای مالی و فعالان صنعت نفت، گاز و فرآورده های نفتی برق و با قید ترکیب 60 درصد نهادهای مالی، 20 درصد فعالان صنعت برق و نفت و 20 درصد عموم مردم و سقف 2.5 درصد برای هر متقاضی منتشر کرد.
و در آخر در روز یازدهم اسفند 90 مجمع عمومی مؤسس شرکت بورس انرژی برگزار شد و از بین نامزدهای عضویت در هیأت مدیره، 7 عضو اصلی و 2 عضو علی البدل انتخاب شدند. با مشخص شدن ترکیب هیأت مدیره بورس انرژی در 25 اردیبهشت ماه 91 شاپور محمدی استاد دانشگاه تهران و رییس سابق کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران به عنوان نخستین مدیر عامل بورس انرژی انتخاب و برای تأیید به سازمان بورس معرفی شد.
پس از آن، زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری، دستورالعمل های مختلف چهارمین بورس کشور در طول هشت ماه طراحی، تدوین و راه اندازی شد تا بورس انرژی سال گذشته در 19 اسفند ماه با حضور وزرای اقتصاد و نیرو به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کند.
اقتصام(2)9141**1558
انتهای پیام /*




18/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن