تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834416424
ارزش معاملات چهارمین بورس ایران از مرز 450 میلیارد تومان گذشت
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بورس انرژی یک ساله شد؛ ارزش معاملات چهارمین بورس ایران از مرز 450 میلیارد تومان گذشت تهران - ایرنا - یک سال از راه اندازی چهارمین بورس کشور گذشت. سال گذشته برای بسیاری از منتقدان، تاسیس بورس انرژِی دور از ذهن بود که این بورس بتواند بدون حضور نفت خام اصلی ترین محصولی که همگان منتظر عرضه آن در بورس انرژی بودند، دوام بیاورد. اما بورس انرژی در طول یک سال گذشته با عرضه 20 نوع محصول در بازار فیزیکی و معامله برق ارزشی بالغ بر 450 میلیارد تومان به دست آورد.
به گزارش ایرنا، بورس انرژی 19 اسفند ماه سال 91 با معامله برق، قطران و زغال سنگ کار خود را آغاز کرد. 600 تن قطران زرند به قیمت پایه هر کیلوگرم 5 هزار ریال و 200 تن زغال سنگ حرارتی کرمان به قیمت پایه هر کیلوگرم یک هزار ریال و 2 هزار 856 مگاوات ساعت برق در این روز معامله شد تا بورس انرژی کار خود را به طور رسمی آغاز کند.
در طول این یکسال معاملات در هر دو بازار برق و فیزیکی با فراز و نشیب هایی همراه بود اما با همه این اوصاف، امروز ارزش دو بازار فیزیکی و برق به 450 میلیارد تومان بالغ شده است. در طول یک سال 100 میلیارد تومان ارزش معاملات برق و 350 میلیارد تومان ارزش معاملات بازار فیزیکی بوده است.
در بازار برق یا همان مشتقه، برق در قالب چهار نماد بار پیک روزانه، بار پایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه معامله می شود. در بازار فیزیکی تنوع محصولات از زغال سنگ و قطران تا متانول، انواع حلال، گازهای مایع و آیزوریسایکل، میعانات گازی و اکستراکت، نفتای سبک، پلاتفرمیت پای در کورس قیمت گذاری بورس انرژی گذاشتند البته هنوز نفت خام نتوانسته پای در این میدان بگذارد اما با معامله انواع محصولات بازار فیزیکی راه چه از جهت سخت افزاری چه نرم افزاری برای ورود اصلی ترین محصول انرژی کشور به بورس انرژی هموار می شود.
بورس انرژی کار خود را با مدیرعاملی شاپور محمدی آغاز کرد که با روی کار آمدن دولت یازدهم، مدیر عامل بورس انرژی به سمت معاون اقتصادی وزیر اقتصاد برگزیده شد و اداره بورس انرژی به دست سیدعلی حسینی معاون سابق نظارت بر بازارها و بورس های سازمان بورس سپرده شد تا به عنوان دومین مدیرعامل چهارمین بورس کشور کار خود را در سنگر جدید آغاز کند.
حسینی با توجه به فعالیت طولانی خود در سازمان بورس روند شکل گیری بورس انرژی را به خوبی به یاد می آورد و می گوید: تلاش برای تشکیل بورسی که بتوان در آن، حامل های انرژی را معامله کرد به یک دهه قبل برمی گردد. البته این تلاش ها درقالب دو بورس مجزا برای معامله برق و معامله نفت دنبال می شد. پس از تصویب قانون بازار جمهوری اسلامی ایران در آذر ماه 1384 تلاش ها سمت وسوی مشخصی به خود گرفت و بالاخره پیشنهاد تشکیل بورسی واحد برای معامله انواع حامل های انرژی از جمله برق و هیدرو کربورها در سال 1390 توسط سازمان بورس و اوراق بهادار به شورای عالی بورس ارائه شد و این شورا با آن موافقت کرد.
وی درباره جایگاه بورس انرژی در اقتصاد ملی و بازار سرمایه معتقد است: با توجه به تخصصی بودن این بورس رویکرد آن هم تخصصی است و از آنجا که بورس بهترین نقطه برای تعیین قیمت هر نوع محصول یا اوراق عرضه شده در آن بورس انرژی در پی آن بود تا بازاری شفاف با دسترسی زیاد در سطح ملی و منطقه ای برای کشف قیمت حامل های انرژی، تامین مالی تولید کنندگان و مدیریت ریسک ایجاد کند.
حسینی سال 92 را برای بورس انرژی سالی مهم برای این بورس نوپا ارزیابی می کند و می گوید: در سال 92 بیشتر فرآورده های ویژه پالایشگاه های نفتی مثل انواع حلال ها، آیزوریسایکل، آیزوفید و میعانات گازی و از محصولات پتروشیمی متانول و برش های سنگین در بورس انرژی معامل شده اند. همچنین برق نیروگاه های خصوصی طی این دوره میهمان دائمی بورس انرژی بوده است که برای یک بورس نوپا حفظ و تداوم معاملات اصلی ترین گام محسوب می شود.
مدیرعامل بورس انرژی ابراز امیدواری کرد سال آینده با به ثمر نشستن برنامه هایی که در حال پیگیری است سال خوبی برای بورس انرژی باشد.
وی افزود: این برنامه ها در زمینه توسعه بازارهای موجود از جمله بازار فیزیکی محصولات پالایشی و پتروشیمی است. همچنین برنامه هایی در زمینه توسعه بازار مشتقه برق و طراحی ابزارهای تامین مالی برای تولید کنندگان برق و سایر حامل های انرژی در دست پیگیری است.
این مقام مسوول تحقق این برنامه ها را در گروی حمایت جدی بورس انرژی از طرف سیاستگذاران اقتصادی خواند و اظهار داشت: حمایت و پشتیبانی وزارتخانه های اقتصاد، نفت و نیرو و درک قابلیت های این بورس برای ارتقای شفافیت، سلامت و انضباط مالی، تامین مالی و کمک به رشد وتوسعه پایدار کشور عزیزمان جمهوری اسلامی ایران، می تواند به آینده این بورس ونقش آفرینی آن در این عرصه های اقتصادی کمک شایانی کند.
** تاریخچه تأسیس بورس انرژی
در اوایل دهه 80 ایده تأسیس بورسی برای انجام معاملات نفت طی فرآیندی مشترک میان وزارتخانه های نفت و اقتصاد شکل گرفت. برای محقق شدن این ایده، اواخر بهمن ماه سال 86 مبادلات فرآورده های نفت و پتروشیمی در بازار سرمایه آغاز شد.
در حالیکه تلاش مسئولان بر تأسیس بورس معاملات نفتی متمرکز بود، وجود زیرساخت های موجود در صنعت برق کشور و تمایز ایران در این عرصه نسبت به کشورهای منطقه، لزوم راه اندازی بورس برق همزمان با شکل گیری بورس نفت را به طور جدی مطرح کرد. به این ترتیب در خرداد ماه سال 87 شورای عالی بورس با تأسیس بورس برق موافقت می کند.
در این بین تشکیل بازاری منسجم برای در برگیری همه کالاهای از جنس انرژی و تشکیل بورسی جامع و واحد برای معاملات انواع حامل های انرژی نیز پیشنهاد شد و بالاخره تلاش ها برای ورود نفت و سایر حامل های انرژی به بازار سرمایه و تعیین قیمت این محصولات در بورس اوایل سال 90 شکل دیگری یافت.
در این سال شورای عالی بورس تصمیم گرفت بورسی را با محوریت حامل های انرژی شکل دهد. این شورا در جلسه روز سی ام خردادماه 90با تجمیع درخواستهای جداگانه برای راه اندازی بورس نفت و برق به راه اندازی بورس انرژی رای داد.
براین اساس بورس انرژی به عنوان چهارمین بورس کشور جهت عرضه محصولات نفت و مشتقات نفتی، برق، گاز طبیعی، زغال سنگ، حق آلودگی و سیار حامل های انرژی شکل گرفت.
در پی صدور مجوز فعالیت بورس انرژی و برای تعیین گروه های سهامداری این بورس، سازمان بورس و اوراق بهادار فراخوانی را در روز 5 تیرماه 90 جهت مشارکت نهادهای مالی و فعالان صنعت نفت، گاز و فرآورده های نفتی برق و با قید ترکیب 60 درصد نهادهای مالی، 20 درصد فعالان صنعت برق و نفت و 20 درصد عموم مردم و سقف 2.5 درصد برای هر متقاضی منتشر کرد.
و در آخر در روز یازدهم اسفند 90 مجمع عمومی مؤسس شرکت بورس انرژی برگزار شد و از بین نامزدهای عضویت در هیأت مدیره، 7 عضو اصلی و 2 عضو علی البدل انتخاب شدند. با مشخص شدن ترکیب هیأت مدیره بورس انرژی در 25 اردیبهشت ماه 91 شاپور محمدی استاد دانشگاه تهران و رییس سابق کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران به عنوان نخستین مدیر عامل بورس انرژی انتخاب و برای تأیید به سازمان بورس معرفی شد.
پس از آن، زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری، دستورالعمل های مختلف چهارمین بورس کشور در طول هشت ماه طراحی، تدوین و راه اندازی شد تا بورس انرژی سال گذشته در 19 اسفند ماه با حضور وزرای اقتصاد و نیرو به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کند.
اقتصام(2)9141**1558
انتهای پیام /*
18/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
ارزش معاملات کارگزاران از مرز 176 هزار میلیارد تومان گذشت
دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۴۶ پنج شرکت کارگزاری تا پایان بهمن ماه امسال بیش 32 درصد کل ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ارزش کل معاملات 92 کارگزار فعال بورس اوراق بهادار تهران از ابتدا تا پایان بهمن ماه امسال از مرز 176 هزابا جا به جایی ۳۳۳ میلیون برگ سهم ارزش معاملات بورس و فرابورس به 250 میلیارد تومان رسید/ ارزش بازار ۴۰۰ هزار می
با جا به جایی ۳۳۳ میلیون برگ سهمارزش معاملات بورس و فرابورس به 250 میلیارد تومان رسید ارزش بازار ۴۰۰ هزار میلیارد توماندر پایان معاملات بورس تهران ارزش معاملات با جابه جایی ۳۳۳ میلیون برگ سهم به ۱۵۰ میلیارد تومان نزدیک شد و ارزش بازار نیز به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان رسید در فرابدر پایان معاملات امروز شاخص بورس باز هم نزولی شد/ارزش معاملات بورس تهران، 110 میلیارد تومان
در پایان معاملات امروزشاخص بورس باز هم نزولی شد ارزش معاملات بورس تهران 110 میلیارد تومانشاخص کل بورس امروز هم با روند منفی شرکتهای بانکی پتروشیمی پالایشی و دیگر صنایع روند کاهشی داشت و در مرز 79 هزار واحد متوقف شد و ارزش معاملات نیز به 110 میلیارد تومان رسید به گزارش خبرنگارزش معاملات هفتگی بورس سمنان بیش از 41 میلیارد و 337میلیون ریال است
ارزش معاملات هفتگی بورس سمنان بیش از 41 میلیارد و 337میلیون ریال است سمنان - ایرنا - بورس منطقه سمنان ارزش سهام معامله شده در این بورس در هفته گذشته را بیش از 41 میلیارد و 337 میلیون ریال اعلام کرد گزارش روز شنبه بورس سمنان به ایرنا حاکی است در هفته منتهی به هفتم اسفند 10 میلیونارزش معاملات هفتگی بورس کیش افزون بر 37 میلیارد ریال بود
ارزش معاملات هفتگی بورس کیش افزون بر 37 میلیارد ریال بود کیش- ایرنا- سرپرست تالار بورس اوراق بهادار کیش گفت ارزش معاملات این تالار منطقه ای در هفته گذشته 37 میلیارد و 908 میلیون ریال بود فرناز کازرانی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود در این مدت پنج میلیون و 608 هزار سهم مبارئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خبرداد حجم معاملات امسال بورس کالا ۵۶ میلیارد تومان/راهاندازی قرارداد سلف موا
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خبردادحجم معاملات امسال بورس کالا ۵۶ میلیارد تومان راهاندازی قرارداد سلف موازی و اختیار معاملهرئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از ورود محصولات جدید به بورس کالا خبرداد و گفت در این حوزه قرارداد اختیار معامله ایجاد خواهد شد و قرار داد سلف موازی استیادداشت به مناسب سالگرد بورس انرژی ایران انرژی، در بستر بازار سرمایه یک ساله شد/حجم بورس انرژی ۴۵۰ میلیارد توم
یادداشت به مناسب سالگرد بورس انرژی ایرانانرژی در بستر بازار سرمایه یک ساله شد حجم بورس انرژی ۴۵۰ میلیارد تومانبرق آمد همین یکسال پیش بازار سرمایه روشن شد نه خیلی پر نور ولی سوسو کنان روشن ماند حالا یکسال می گذرد از روزی که بورسیها نفتیها و برقیها گرد هم آمدند تا در شروعارزش معاملات هفتگی سهام دربورس سمنان بیش از 51 میلیارد ریال اعلام شد
ارزش معاملات هفتگی سهام دربورس سمنان بیش از 51 میلیارد ریال اعلام شد سمنان - ایرنا - بورس سمنان ارزش معاملات هفتگی سهام در این بورس را بیش از 51 میلیارد و 379 میلیون ریال اعلام کرد گزارش روز یکشنبه بورس سمنان به ایرنا حاکی است در هفته منتهی به چهاردهم اسفند 13میلیون و 305 هزار وبخش زیادی از معاملات، مختص محصولات پتروشیمی است/ ۵۶ میلیارد تومان حجم معاملات امسال بورس کالا
بخش زیادی از معاملات مختص محصولات پتروشیمی است ۵۶ میلیارد تومان حجم معاملات امسال بورس کالا اقتصاد > بازار مالی - فارس نوشت رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از ورود محصولات جدید به بورس کالا خبرداد و گفت در این حوزه قرارداد اختیار معامله ایجاد خواهد شد و قرار دادارزش اسمی اوراق بدهی قابل معامله از مرز 32 هزار میلیارد ریال گذشت
ارزش اسمی اوراق بدهی قابل معامله از مرز 32 هزار میلیارد ریال گذشت تهران - ایرنا - براساس آمار و اطلاعات موجود بیش از 32 هزار و 275 میلیارد ریال ارزش اسمی اوراقی است که در بازار سرمایه دادوستد می شود به گزارش روز شنبه ایرنا مدیرعامل پردازش اطلاعات مالی اندیشه پارس گفت در سال هاارزش معاملات فرابورس به 1338 میلیارد ریال رسید
ارزش معاملات فرابورس به 1338 میلیارد ریال رسید تهران- ایرنا- در جریان معاملات 12 اسفند فرابورس داد و ستد بیش از 249 7 میلیون اوراق بهادار به ارزش حدود 1338 میلیارد ریال در 18 هزار و 991 دفعه معامله ثبت شد به گزارش روز دوشنبه فرابورس بر این اساس 11 8 میلیون حق تقدم بیمه آرمان وارزش اسمی اوراق قابل معامله در بازار سرمایه از 2927 میلیارد تومان گذشت
سهشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۵۹ هم اکنون بیش از 31 مورد اوراق مختلف غیر از رایتل در بازار سرمایه داد وستد می شود که ارزش اسمی آنها از 2927 میلیارد تومان فراتر رفته است به گزارش ایسنا مدیرعامل پردازش اطلاعات مالی اندیشه پارس گفت در سال های اخیر با معرفی ابزارهای جدید تامین مالیطی هفته گذشته ارزش معاملات بورس سمنان به بیش از 41 میلیارد ریال رسید
طی هفته گذشتهارزش معاملات بورس سمنان به بیش از 41 میلیارد ریال رسیدمدیر بورس منطقه سمنان اعلام کرد ارزش معاملات بورس سمنان طی هفته گذشته به بیش از 41 3 میلیارد ریال رسید غلامحسین گلارضی امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در استان سمنان اظهار داشت در معاملات هفته گذشتآمار معاملات تالار بورس خراسان جنوبی از مرز 1500 میلیارد ریال گذشت
استانها شرق خراسان جنوبی هریوندی آمار معاملات تالار بورس خراسان جنوبی از مرز 1500 میلیارد ریال گذشت بیرجند – خبرگزاری مهر مدیر تالار بورس منطقهای خراسان جنوبی از افزایش 341 درصدی آمار معاملات تالار بورس استان در 11 ماهه گذشته خبر داد و گفت رقم معاملات تالار بورس استان بهفعاليت هاي رو به رشد بورس کالاي ايران طليعه اي براي توسعه معاملات ابزارهاي مالي است
۱۲ اسفند ۱۳۹۲ ۹ ۱۸ق ظ رييس سازمان بورس و اوراق بهادار مطرح کرد فعاليت هاي رو به رشد بورس کالاي ايران طليعه اي براي توسعه معاملات ابزارهاي مالي است فعاليت هاي رو به رشد بورس کالاي ايران طليعه اي براي توسعه معاملات ابزارهاي مالي است به گزارش خبرگزاري موج دکتر صالح آبادي رييسمرکز آمار ایران گزارش داد 26 درصد معادن کشور فاضلاب دارند/سرمایهگذاری 14میلیارد تومانی در محیط زیست معدن
مرکز آمار ایران گزارش داد26 درصد معادن کشور فاضلاب دارند سرمایهگذاری 14میلیارد تومانی در محیط زیست معدنگزارشهای مرکز آمار نشان میدهد فقط ۲۶ درصد از معادن کشور دارای فاضلاب بوده و در سال ۹۰ نزدیک به ۱۴۳ میلیارد ریال در بخش محیط زیست معادن سرمایهگذاری شده است به گزارش خبرنگارتولید گاز در پالایشگاه بیدبلند یک از مرز هفت میلیارد مترمکعب گذشت
اختصاصی ایرنا تولید گاز در پالایشگاه بیدبلند یک از مرز هفت میلیارد مترمکعب گذشت اهواز - ایرنا - مدیرعامل پالایشگاه گاز بیدبلند یک گفت تولید در این پالایشگاه از ابتدای امسال تا به امروز از مرز هفت میلیارد متر مکعب گذشت فرشید ابدالی دهدزی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرن-
اقتصادی
پربازدیدترینها