واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ارائه آمار مطمئن و استاندارد علم و فناوری تکلیف نقشه جامع است تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت که ارائه آمار مطمئن و استاندارد علم و فناوری تکلیف نقشه جامع علمی کشور است.
به گزارش روز چهارشنبه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدرضا مخبر دزفولی در جلسه 45 ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور که به ریاست وی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، افزود: روز گذشته همایشی پیرامون فن بازارها به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، که لازم است از آن تجلیل شود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران اظهار داشت: فن بازارها یک ابزار توانمند در ایجاد ارتباط بین تولیدکنندگان محصولات فناوری و بازار مصرف است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: با اهتمام قابل تقدیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارتباط خوبی بین فن بازارها، شرکت های دانش بنیان، فرابورس و ... برقرار شده است.
رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: یکی از تکالیف مقرر در نقشه جامع علمی کشور، ارائه یک آمار مطمئن، استاندارد و قابل اتکاء از وضعیت علمی و فناوری سطح ملی و بین المللی است.
وی افزود: وزاتخانه های علوم تحقیقات و فناوری، بهداشت درمان و آموزش پزشکی به همراه معاونت علمی و فناوری هم باید در این میدان وارد شوند تا منابع موجود در این زمنیه تلفیق و تجمیع شوند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نهادهای بین المللی مانند یونسکو آمارهایی از وضعیت علمی و فناوری کشورها از جمله کشورمان منتشر می کنند، که با ارائه آمارها از سوی نهادهای مسئول در کشور با توجه به اشراف کامل آنها به موضوع آمارهای ارائه شده از نهادهای داخل کشور از اتقان و استناد بالاتر برخوردار خواهد بود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: خاصیت وجود این آمار مستند آن است که شورای عالی انقلاب فرهنگی طبق این آمار می تواند پیشرفت ها و کاستی های عملکرد نهادهای کشور را به صورت دقیق رصد و پایش کند.
*** لزوم وضع ضوابط حمایتی از تولید محصولات ژنتیکی
مخبر دزفولی در ادامه جلسه با اشاره به موضوع بانک ذخایر ژنتیکی و طرح آن در این جلسه گفت: کشور از لحاظ عدم وجود یک مرکز ذخایر ژنتیکی خسارت های زیادی دیده است و همه نهادها ضمن حفظ استقلال خود باید با این مرکز همکاری داشته باشند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: منظور از ایجاد مرکز ملی ذخایر ژنتیک این نیست که همه ذخایر باید در یک محل تجمیع شوند بلکه منظور این است که یک دستگاه بالادستی و فرابخشی مدیریت و حمایت از این بخش را عهده دار شود.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلای ایران گفت: باید ضوابطی برای حمایت از تولید محصولات ژنتیکی و صیانت از سرمایه ملی کشور در این زمینه وضع شود.
وی افزود: نباید این شائبه ایجاد شود که هدف از این مصوبه، تجمیع فیزیکی است.
رییس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: در مصوبه نیز سند زیست فناوری در این مورد مقرراتی وضع شده است و مصوبه ای که توسط ستاد در این زمینه تصویب خواهد شد، مکمل آن مصوبه خواهد بود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ایجاد شبکه مشترک بین مراکز ژنتیک کشور در عین حفظ تکثیر این نهادها، هدف از تشکیل مرکز ملی ذخایر ژنتیک و زیستی است.
مخبر دزفولی در پایان گفت: وزارت علوم، بهداشت، جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت از محیط زیست از جمله اعضای این مرکز هستند که ذیل معاونت علمی و فناوری تشکیل خواهد شد.
فراهنگ(1)**9129**1588
انتهای پیام /*
14/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]